發新話題

再次被版主sweetom無理扣分。請加強監管這位版主操守。

[Close]

再次被版主sweetom無理扣分。請加強監管這位版主操守。

http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=24354

開了一個原創帖子。

2007-4-26 00:56 sweetom要求在24小時內修改

本人於4月26日15:43 本人依照版主意思以明確字眼補上程式作者之名字

(之前圖內以有明確字眼說明程式之作者。)

2007-4-27 14:59         威望 -2         再出警告 再加其他會員說服 也沒理會 先行 ...

2007-4-27 17:06 sweetom解釋扣分理由為沒把屬性框改為[分享]
但屬性框只能選擇[自創][轉帖][討論]

而且本人的標題有推薦一詞。

始終依然不理會,強行扣掉在下的積分。

強烈要求加強監管這位版主操守。

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

綜合下面討論:
用[原創]可以接納,
因為 [討論]、[轉帖] 並不合適。

多位也提出「大事化小,小事化無,但必須依照版主(不知是否無理-未有結論-)的要求修改」。
可是沒錯是不需要作出任何改的。在未有結論前,不應亂作修改。

多位也提出在下「不要固執而應盲目依照版主要求」。
沒錯,是盲目跟隨。

RyuSuke堅持要因一個「一個討論區外的東西」,而提出需在[原創]外加屬性框。
可是在下的確在標題寫明「推薦」,而且屬性框應該只用來形容帖子內容。

各位已沒有反對版主sweetom無理扣錯分、或說不出本人的帖子有何錯處。

我都係24小時前叫你改回

你都唔改 係到誤導其他人(高達貓)

咁好似你係無視緊版主既警告

定係你覺得你咁樣係無錯 個程式變得一半係你做

最後都講左 只要你改返 自然會加返你兩分

ps:唔想同你嘈 錯對自己諗 返工
| LoSeR | ToM

引用:
原帖由 sweetom 於 2007-4-27 16:57 發表
我都係24小時前叫你改回

你都唔改 係到誤導其他人(高達貓)

咁好似你係無視緊版主既警告

定係你覺得你咁樣係無錯 個程式變得一半係你做

最後都講左 只要你改返 自然會加返你兩分

ps:唔想同你嘈 錯對自己諗 返工 ...
原來15小時並不在24小時之內。

實在太神奇了。 在下欽佩欽佩。

引用:
原帖由 締ξ死神ψ 於 2007-4-27 17:00 發表
原來15小時並不在24小時之內。

實在太神奇了。 在下欽佩欽佩。
看來你為左針對我 看數字也不明

引用:
原帖由 sweetom 於 2007-4-27 17:02 發表

看來你為左針對我 看數字也不明
是誰針對心照吧。

是原創的帖子在下沒理由要改為[討論]。

引用:
原帖由 締ξ死神ψ 於 2007-4-27 17:06 發表

是誰針對心照吧。

不用心照 其他人自然有睇法

都係果句 再見 :]

引用:
原帖由 締ξ死神ψ 於 2007-4-27 17:06 發表

是誰針對心照吧。

呢層要睇上頭..唔係小伙子可以搞點
取消呢個→[原創/轉貼/討論]

兩位又來 - -"
拜訪你們交換骨頭好了
------------------------------------------------------------------------------
後補
對sweetom 不想跟人嘈就別回廢話。
對死神 冇得選擇咪係title度選[轉帖]再直接加上 [分享] !
------------------------------------------------------------------------------
話畢...光速逃亡中

為左2分係到嘈??
扣2分又點?我跟本吾放在眼內

你地上述既野已經係涉及版權問題
何為原創??
就好似愛迪生佢發明左燈泡
但係某人將燈泡改良為電燈膽
某人電燈膽又係吾係原創呢??

係香港現時既版權法例入面
仲係未有完善既法則區分 原創 既定義

但係某人佢係將愛迪生燈泡改良做電燈膽
某程度上都可以為原創

又例如可口可樂公司係飲品"可口可樂"既原創者
但係比大陸既公司改左佩方成為"百事可樂"
咁又變左係大陸公司原創
但係又冇比可口可樂公司投訴
因為2樣野係有分別

所以某程度上 死神 既原創係可以接納
我要強調"現時香港仲係未有完善既法則區分
原創 既定義"

以上內容打了1小時23分14秒
我要強調"
1小時23分14秒"
請版主們加返多少分比我
我強調"2分我吾放在眼內"
請加多少少分
多謝合作

又話加吾到分???原來加到~

哈~~你講得幾好
解釋得幾詳盡..

不過你最後果句好搞笑
以上內容打了1小時23分14秒
我要強調"
1小時23分14秒"

如果我有權加分
我都會加比你

岩岩又改左
版主都冇拳加比我???
吾好扮野wo
拿~~~我呢個post吾係呃嫁
係表達我內心對你又愛又恨既感覺
請不要話我呃post

OK~我得閒一定會去圖片去發下貼的
放心

回復 #11 我只需要你 的帖子

下...
版主唔係度度都加得分
只有佢所管理的版
才有權加分

我就管理貼圖區..
你多d黎發好貼..
我咪加你分囉

回復 #12 kelvin19250 的帖子

你畢竟是新版主

看到帖上評分嗎?鍵入去可以加分

To 死神 and Sweetom
你地不如何解LA

To 死神
改翻個標題比人加番兩分好難咩?

To Sweetom
看到死神的帖就交給楓處理吧

學仲良消失

難道版主要怕一個會員?

引用:
原帖由 張仲良 於 2007-4-28 04:23 發表
兩位又來 - -"
拜訪你們交換骨頭好了
後補
對sweetom 不想跟人嘈就別回廢話。
對死神 冇得選擇咪係title度選[轉帖]再直接加上 [ ...
引用:
原帖由 FlyerFei 於 2007-4-28 08:40 發表
你畢竟是新版主

看到帖上評分嗎?鍵入去可以加分

To 死神 and Sweetom
你地不如何解LA

To 死神
改翻個標題比人加番兩分好難咩?

To Sweetom
看到死神的帖就交給楓處理吧

學仲良消失 ...
改做[轉帖]當然是十分容易,

但是否容易就去做一些錯的事情?

偷錢也很容易獲得錢財,但我們是否去做?

原帖子內已解釋得很清楚為何不要用轉帖2字。

用「轉帖」2字實在是笑話。
一、不是轉自任何地方
二、即使程式不是在下製作,那程式也不屬於「帖」。
三、基本上全文也是原創的,只有按下連結(到達另一網址)的程式不是本人所製作。

在下堅持不用[轉帖]是要保持討論區的質素,而不是為了那2分。

本人實在不明白
為何為了包庇一個不秉公辦事的版主而逼本人作出錯誤的做法。

實 在 令 人 感 到 極 為 失 望 。

發新話題