34 123
發新話題

[原創] war3 cd顯示、指令圖樣、落雪背景、地圖環境(1.26&1.28)

[Close]

war3 cd顯示、指令圖樣、落雪背景、地圖環境(1.26&1.28)

係度希望大家推下post...

war3 華麗界面

war3 界面之終極奧義:2D自訂動態背景

90%睇到上億血量既萬國字&要素、用任何繁體字教學

另有新post  自訂war3 操作界面多多支持

首先回post down左個rar先(請大家耐心等待本人上線回覆比link)

(回覆此帖將得到vlan短消息附加網址)(PS:首先本人不是定期上線,同埋無計唔咁做無人回up來晒氣,唔好做無品狗仔唔係下次有野唔up)

*************************************************************************************************************************

down完之後開左,將d字頭個file直接解壓入war3個資料夾

然後直入war3個資料夾開 「DiabolicW3Tools.exe」(唔好開住frozen throne),再跟圖示選擇,選完要按Apply,最後close左佢

*************************************************************************************************************************

所有野就如同大家所想,方便就手一次搞掂,大家用完留下言啦希望

以下為介紹影片

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 破滅。幻想 於 2014-1-28 18:09 發表
有冇整完o既睇睇,想睇效果
都話左太多,cd顯示同指令就有少少圖,詳見此post

http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=603796&extra=page%3D1

引用:
原帖由 liho2001 於 2014-1-29 17:19 發表
我想要
樓主條血量點先破10M
據我所知好似同解像度同字體有關系...........
我就破到10M既

引用:
原帖由 〝-★ChF. 於 2014-1-31 14:51 發表
用到.好正.不過有少少唔慣
好人呀,竟然真係留番言…
Ps:問多幾句,你改唔改到字體?

sor 出左埠n日,好快會比到

引用:
原帖由 ShSaT 於 2014-2-2 10:57 發表
個程式係樓主自己整架?
唔係:lol:lol

引用:
原帖由 需要開齋? 於 2014-2-9 21:45 發表
我話個程式無反應   
得你一個有事lor plz...........

仲有你講到咁空泛點幫你

引用:
原帖由 abc3384 於 2014-2-10 11:03 發表
我想問下樓主喱果程式會唔會對 war3 有負性影響呢 ? ( 真心問 )
至少我唔覺有任何負性影響,除左一開始會用唔慣,一係你再睇下有無其他人答

引用:
原帖由 abc3384 於 2014-2-10 11:50 發表
無對 war3 有負性影響咁我可以放心用
我見你好耐之前回左post,我send左比你好耐lor

引用:
原帖由 古物.帝 於 2014-2-10 17:25 發表

可能會開唔到we
算唔算?
(因為有人話用左之後開唔到
但係之後又搞得番)
we = ?
開唔到個個係who?

引用:
原帖由 古物.帝 於 2014-2-10 20:45 發表

http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=604219&extra=page%3D1
唔知關唔關你呢個事
因為更新個war3都會開唔到(做d野就開到)
個we係d改同睇地圖野(據我所知)http://baike.baidu.com/subview/126793/5093945.htm#viewPageContent
睇地圖基本上你玩一次就知入面有咩啦,改都唔係人人會用啦,我擔保100個101個都唔會改
真係關我事咪關我事-.-
仲有咩叫更新個war3都會開唔到

引用:
原帖由 古物.帝 於 2014-2-10 22:52 發表

最後果句你唔用真係唔洗知
仲有
你覺得只係用黎睇地圖?
我地係用黎整地圖的
BTW,可唔可以簡略描述一下點為之「整」,同埋你張圖整完會唔會有人玩?

引用:
原帖由 需要開齋? 於 2014-2-10 23:15 發表
我照住程序 但係一開war3既都無變 cd個d乜都無變過
但人地個個得WOR

引用:
原帖由 古物.帝 於 2014-2-10 23:09 發表

整姐係新增一張地圖
大小地磚組
之後要有劇本土玩家人數同盟關係隊伍技能科技)
之後要編輯物件(部隊技能物品飾物)
之後要寫勁多既觸發
簡單咁講係咁
不過做出黎有排做
-
回埋你個問題
邊有人知道自己張圖整完會唔會 ...
原來如此,不過其實好簡單就搞掂啦,你裝2次war3,一個用來玩先改界面,一個用來改圖就唔改咪得

引用:
原帖由 ﹏煇☆ 於 2014-2-15 18:56 發表
用過.唔錯.但我驚VLAN有時會好似話我外掛.彈左GAME就慘
好似顯藍先係外掛(ps竟然改鍵唔係而顯藍係…)

34 123
發新話題