標題: [討論] vLan官方地圖:信長之野望F 14.0I [打印本頁]

作者: 小飛豬    時間: 2013-8-1 17:35     標題: vLan官方地圖:信長之野望F 14.0I

--------------------------------

修復BUG

--------------------------------

修復H版中,防禦塔回血不一致的問題.

13.2b 至 14.0I  更新眾多.

玩家可以在官方地圖:信長之野望F 中查看

作者: SpaWN★    時間: 2013-8-1 17:39

係咪用呢張後比賽123356789
作者: s0r★distance    時間: 2013-8-1 17:40

支持新圖 感謝了各位努力 推動下大家玩新圖
作者: 小飛豬    時間: 2013-8-1 17:41

引用:
原帖由 SpaWN★ 於 2013-8-1 17:39 發表
係咪用呢張後比賽123356789
我的原意是這樣. 但玩家乃在熱衷13.2B ,舉辦比賽無能為力.

新圖有"觀察員"位置,可以為比賽提供直播.

新圖有"新的英雄賽"設定,可以更完善英雄決鬥

新圖有"-ap" 功能,提供多樣可玩性選擇英雄決鬥
新圖也修復了13.2B部分英雄的bug

這個版本應該是最後一個官方的信長地圖版本了.
感謝過往努力為新圖測試的會員,版主,作者.
雖然未見成效,但我們努力過,也沒有遺憾
.
作者: 俬寵    時間: 2013-8-1 18:11

好想玩新圖,但係無人。唉。。。。
作者: Ms.Misaka    時間: 2013-8-1 18:20

我覺得有幾大嘅原因係新地圖仲未穩定。

之後可以以獎勵去引玩家玩新圖,久而久之新圖會變返主流個張,而非13.2B

當然,要睇vLan你地仲有冇心去搞
作者: 小飛豬    時間: 2013-8-1 18:24

引用:
原帖由 Ms.Misaka 於 2013-8-1 18:20 發表
我覺得有幾大嘅原因係新地圖仲未穩定。

之後可以以獎勵去引玩家玩新圖,久而久之新圖會變返主流個張,而非13.2B

當然,要睇vLan你地仲有冇心去搞 ...
有冇心去搞,已經說不清了.
再次感謝,各路人士,努力付出.

恩 辛苦晒.
作者: 魔法稻草人    時間: 2013-8-1 18:32

姐係...............................灰..
作者:   -Kzrk★    時間: 2013-8-1 18:33

以前一出新圖就個個會玩 點解呢張特別唔同
作者: MiaBaby-_    時間: 2013-8-1 18:34

咁快又有新圖正
支持支持
作者: 顏射大毛毛    時間: 2013-8-1 18:37

LAG既問題一日未解決就算0BUG都好
根本吾會有人玩
作者: 魔法稻草人    時間: 2013-8-1 18:38

點解吾用13.2B 比賽
作者:   -Kzrk★    時間: 2013-8-1 18:41

其實真係好LAG咩張圖 我係網吧玩又唔算太LAG
作者: ☆ω☆    時間: 2013-8-1 18:44

一開頭我係埸主都有D DELAY
D人以經開始話LAG 之後愈玩愈話定哂格
吾係1-5個人 而係問過哂 9個人都係咁
轉左幾個人開埸試都係咁
我都想玩新圖 可借LAG問題根本玩吾到
作者: 南極沒有熊    時間: 2013-8-1 21:15

信長已沒落。。。
作者: 小飛豬    時間: 2013-8-1 21:17

引用:
原帖由 ☆ω☆ 於 2013-8-1 18:44 發表
一開頭我係埸主都有D DELAY
D人以經開始話LAG 之後愈玩愈話定哂格
吾係1-5個人 而係問過哂 9個人都係咁
轉左幾個人開埸試都係咁
我都想玩新圖 可借LAG問題根本玩吾到 ...
這個版本,我們測試的時候.確實沒有這麼嚴重.

請問你玩的是什麼版本?
作者:   -Kzrk★    時間: 2013-8-1 21:21     標題: 回復 16# 的帖子

會唔會你部機勁d
作者: 小飛豬    時間: 2013-8-1 21:27

引用:
原帖由   -Kzrk★ 於 2013-8-1 21:21 發表
會唔會你部機勁d
我部電腦3年前買的, 測試時還有其他會員參與在內.

我真是想,說lag的會員, 可以同我一起試下.
作者:   -Kzrk★    時間: 2013-8-1 21:31     標題: 回復 18# 的帖子

我系d 舊網吧玩都唔太lag 但其他玩家走哂場
作者: ws952952    時間: 2013-8-1 21:41

引用:
原帖由 小飛豬 於 2013-8-1 21:27 發表

我部電腦3年前買的, 測試時還有其他會員參與在內.

我真是想,說lag的會員, 可以同我一起試下.
你整番去到似13.2B既水平  大家就會玩下拉  咁LAG大家都唔想玩
作者: ☆ω☆    時間: 2013-8-1 21:45     標題: 回復 16# 的帖子

14.0H圖
1-3個lag可能埸主問題
3-6個lag可能個d機問題
10個都lag會吾會係個圖本身有問題.
作者: A-Lin☆    時間: 2013-8-1 21:55

新圖我試左埸= =無lag
埸主機負何5到都可能會影響到其餘9個玩家
作者: edisonkiller    時間: 2013-8-1 23:00

10個人都無lag點計先
扮咩lag姐== 吾敢玩米吾敢玩囉
作者: 醉愛♚太妍    時間: 2013-8-1 23:29

引用:
原帖由 俬寵 於 2013-8-1 18:11 發表
好明白你既感受,我都好想玩新圖,but個個fd都玩緊舊圖
作者:   -Kzrk★    時間: 2013-8-1 23:39

引用:
原帖由 edisonkiller 於 2013-8-1 23:00 發表
10個人都無lag點計先
扮咩lag姐== 吾敢玩米吾敢玩囉
咪又系圖一張點會唔敢玩
作者: 徐賢我愛你    時間: 2013-8-3 01:57

改改模組 我可能會考慮玩既
作者: 加賀良介    時間: 2013-8-3 03:28

街場可能雙軍都可以用到大家既英雄
其一:更加多組合陣型出現左 增加左一Lv死既機會..
以前睇片 百地放屎 左左木拉 但宜家都唔使 有平手/服囝
個人意見勿插
破壞左信長一直流傳落㴝既傳統
可能令到某D玩家接受唔到咁大既改變
從而玩返舊圖
作者: tkb_心里紅    時間: 2013-8-3 07:41

咩叫服囝??????
作者: sky_david    時間: 2013-8-3 11:33

玩咗次新圖,種感覺就係好似低階機桌面開緊幾種遊戲邊玩魔獸咁。
可能真係電腦既性能問題啦。
作者: 友誼ForeveR    時間: 2013-8-3 11:40

又有新圖.支持.玩下先
作者: 奔走恆.    時間: 2013-8-3 11:42

支持新圖
希望d人唔好咁守舊一味玩13.2b
作者: ♂♀    時間: 2013-8-3 11:53

支持新圖
希望可以令信長進步
作者: Garys051097    時間: 2013-8-3 14:26

我未見過有人開新圖囉
事實上我個人好想玩新圖
但係又冇人開
我自己開場人地又會lag
作者: asdfken    時間: 2013-8-4 20:35

可唔可以整個新圖區?
作者:   -Kzrk★    時間: 2013-8-4 22:44

引用:
原帖由 asdfken 於 2013-8-4 20:35 發表
可唔可以整個新圖區?
去用戶建議建議下
作者: Mis.yMk_    時間: 2013-8-7 19:22

冇乜人開呢張圖. 冇機會玩
作者: 屠殺趙芷雞    時間: 2013-8-9 00:00

新圖冇人開
我連down圖既機會都冇
作者: 吾夠semen    時間: 2013-8-21 20:50

求削弱童子切
此刀強得太過份.
作者: 肥料請屠    時間: 2013-8-21 21:11

搞d活動去吸引人地挽新圖啦
作者: 「死傻仔」    時間: 2013-8-22 10:07

做咩唔再出新圖   係咪因為信長好少人玩
作者: Mr.Kfc    時間: 2013-8-22 10:57

我其實 都有玩過  但 覺得 唔系咁好   第一次 個 加藤清正d 技屈左d   翻本宮本 差唔多
個童子切  又系打打  就- 護甲  其實 希望 出圖人可以將個圖  整平衡小小 應該會多d人玩  至於 個圖lag  我覺得系本身問題  因為一個地圖姐
不喜 勿插
作者: wuyudong    時間: 2013-8-26 00:28

erqwr3q2werqwe4
作者: yaa1625    時間: 2013-9-8 11:49     標題: 你好,新来的我是

是不是这个平台注册账号还要审核的?
第一次来这个平台,发现什么都弄不了,注册了一个平台账号貌似不能马上进
在论坛也不会发帖子

作者: KiaMoker☆    時間: 2013-9-8 14:31

新圖正正,支持
作者: 1v3我偶像    時間: 2013-10-13 09:07     標題: 回復 1# 的帖子

小飛豬       真的誠心建議      小地圖的顏色改成與  F13.2B    相同    不然沒人要玩
作者: Madlex_cat    時間: 2013-10-13 12:02

我覺得新圖更好玩更平衡~
係班人接受唔到大改-.-" D人係中意慢慢小小咁改
個圖有咩問題 BUG 都要有人玩 先可以再改進 無野解決唔到
作者: 1v3我偶像    時間: 2013-10-13 12:59     標題: 回復 1# 的帖子

小地圖    要修改     不然沒人要玩
作者: 水瓶座    時間: 2013-10-13 20:12

個人認為下忍視野太大
作者: 機關槍妹妹    時間: 2013-10-14 02:45

其實2+打路人已經冇咩機會玩到完場 ..
新圖更加難 1係就冇人入場 1係就講句lag然後走場
想支持 但支持5到 ...
作者: iamtom000    時間: 2013-10-27 11:39

goodddddddddddddd
作者: AsTaLy    時間: 2013-10-27 11:57

我覺得係D CP 出現時間改左先令人唔想玩
作者: wallace    時間: 2013-10-27 13:49

其實點解唔將新圖既改版縮細?
童子果d新武器改動就收返埋
只新增觀察者功能同埋 上下軍共用英既模式
新英果d做完問卷先推出都5遲
一下子咁大改動 真係跟5上
1把童子巳經改變哂所有出裝方式 sm

所有野應該慢慢推進 1步登天 就真係登西天
真心想信長好 好多隊友回憶都係度

p.s. 小第就讀marketing既 想搞好我好願意幫手
作者: sugerz-    時間: 2013-10-27 14:19

引用:
原帖由 wallace 於 2013-10-27 13:49 發表
其實點解唔將新圖既改版縮細?
童子果d新武器改動就收返埋
只新增觀察k者功能同埋 上下軍共用英既模式
新英果d做完問卷先推出都5遲
一下子咁大改動 真係跟5上
1把童子巳經改變哂所有出裝方式 sm

所有野應該慢慢推進 1 ...
....369...............
作者: whyiskei    時間: 2013-11-7 00:36

支持新圖 感謝了各位努力 推動下大家玩新圖
作者: M.Killer和哥    時間: 2013-11-7 01:26

認真一問可以開個新信長地圖 隨機英雄嗎 例子三國 版圖的-AR 這樣..
作者: zincandy    時間: 2013-11-7 14:33

其實我覺係d人話lag之後有d試都未試就一尾話lag 但係其實只係未試過 當年我測圖果陣lag都未試過 係d bug gag d姐 但係出左之後個個話lag
作者: 兵☆JUS    時間: 2013-11-7 18:02

有新圖 太好啦
作者: 敗給你乂豬    時間: 2013-11-7 19:32

ffsadfsdfsadfsdfsdfsersefsd
作者: Shana娜    時間: 2013-11-7 21:37

作者: 三花月    時間: 2013-11-17 13:29

將積極開闢
作者: qq937673000    時間: 2013-11-19 18:03

为什么我vlan登陆不了啊求版主解释下 我不知道在哪里发... 新手  求各位好心人解释啊谢谢了~
作者: s9999try    時間: 2013-11-20 00:56

引用:
原帖由 qq937673000 於 2013-11-19 18:03 發表
为什么我vlan登陆不了啊求版主解释下 我不知道在哪里发... 新手  求各位好心人解释啊谢谢了~
你唔貼圖我地好難幫你
作者: 18855806488    時間: 2013-12-4 15:45

我的账号为神马迟迟不能登录 :time: :time:
作者: 934896209    時間: 2013-12-5 14:10

还不错哦,赞一个!
作者: jackyso    時間: 2013-12-5 22:02

辛苦晒啦^^.
作者: weituotian    時間: 2013-12-15 23:36

能组队打电脑多好啊
作者: chiho123    時間: 2013-12-16 05:42

推~信長呢隻game正常中左暈都8成死亡,3種類別英雄攻擊力亦沒明顯分別,更何況基底移速一樣,近戰要追殺到人更是困難,某些成長類型英雄,如槍神本多真田稻姬等更是誇張不合情理,本已有強大輸出更附有暈眩放大傷害加速能力,令整個game充斥著不平衡,下軍英雄不僅雙強控,技能組更比織田軍多,令街場上軍不出核心成員又如等輸,團戰棄保有其樂趣,但改善各英雄特色與平衡才是重點,不但令遊戲變化性高亦增加玩家要思考的策略,誠望管理員努力下去,物品英雄新增與否其實沒甚意思,意義在其特點有否顧及遊戲各種應用,看多少人還在玩舊版本就知了,玩家們大部分不需要新事物,要突破這點唯有從內部入手,令遊戲精彩吸引玩家,持續更換不同角色改變打法與風格才不至玩家流失

作者: M叔叔    時間: 2013-12-16 09:17

呢張新圖 冇人玩我覺得  系改的 太過 唔合常理    我又講唔出邊到有問題
只系講的 改得 唔岩玩 所以 玩左一次就唔玩了
個人意見
作者: C-O-L-O-R    時間: 2014-1-19 22:38

引用:
原帖由 chiho123 於 2013-12-16 05:42 發表
推~信長呢隻game正常中左暈都8成死亡,3種類別英雄攻擊力亦沒明顯分別,更何況基底移速一樣,近戰要追殺到人更是困難,某些成長類型英雄,如槍神本多真田稻姬等更是誇張不合情理,本已有強大輸出更附有暈眩放大傷害加速能 ...
講得岩, 我都一直認為先改善地圖內既英雄、物品等等先唔會大量人流失
其實D人成人話人唔接受新野, 倒不如話地圖跳步更新, 睇返13.2b之前既地圖其實根本都冇咩大改動,只係加左黑風呢樣野同其他物品。其實有冇諗過改圖既路行錯左呢?
另外,其實可能將"觀察者"呢個功能放入13.2b到既姐, 之後叫13.2c咪得lo, 除非del左13.2b原圖, 咁當我冇講過
作者: SaKurA紅    時間: 2014-1-25 12:12

支持 希望多D人玩新圖
作者: 492972934    時間: 2014-2-9 09:34     標題: !!

是不是这个平台注册账号还要审核的?
第一次来这个平台,发现什么都弄不了,注册了一个平台账号貌似不能马上进
在论坛也不会发帖子
作者: x河粉x    時間: 2014-2-9 11:11

支持新圖
作者:     時間: 2014-2-25 22:49

支持下先

作者: 紫色龜頭    時間: 2014-4-12 13:42

sssssssssssddddddddd
作者: godplayer    時間: 2014-4-15 07:46     標題: cccc

cccccccccccccccccccccccc
作者: goodman7878    時間: 2014-5-6 15:44

自己玩左13.2B咁耐, 堅係覺得上軍&下軍好唔平衡...
http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=550236
我好同意以上呢個兩年前發既post, 打街場的話, 織田軍既優勢真係大得多...

織田軍好難講出有咩弱英(可能係九鬼之類, 不過好少見人出), 法師方面最屈機係火9玩血裝=無敵, 根本前期屈到後期...其他法師好似竹中, 羽柴, 石川, 黑田等等隻隻都屈機... 信長火狗森仔濃姬等等單靠自身技+電卷已經可以輕易食兵, 即使係咁圍殺都好難阻到佢地肥, 除非技術太懸殊, 否則佢地始終都係會肥到... 街場出at英好常見: 服仔, 森仔, 信長, 本多, 羽柴...

相對而言, 聯合既武田改弱後後期顯得相當冇力, 以相近既裝備對住織田既主力例如森仔, 稻機, 本多等等只可以走佬, 今川馬場都有類似情況...而且聯合軍弱英居多, 好似骨仔, 鬼小, 村上, 景家, 牛牛等等後期都顯得好冇力... 強英我諗有毛利, 於左, 百地, 直江, 槍神, E仔, 但玩咁多街場多數玩家都偏向出D弱英, 不倫不類既陣容好難配合... 好多時出太多主力(真田,槍神, 今川...)比對面壓到肥唔起, 織田軍就絕少有呢D情況...

我想帶出既結論係: 玩街場既時侯, 係雙方技術不相伯仲既情況下, 織田軍好大機會嬴, 想係聯合軍嬴既話通常要有強大既控場, 例如配合中立既道雪/山王, 但技術要高過對面一截先有機嬴... 我知多數人都會話主要都係講技術&隊友合作姐, 但我強調既係在此消彼長既情況下, 玩聯合軍既要技高一籌先能夠制勝... 我打咁多場都係聯合軍既玩家走場居多, 織田勝算較大, 呢D係我打左咁耐13.2B得出既結論...

有見及此, 點解有新版又冇人玩? 原因何在? bug&lag等等問題我未發現有咩問題, 亦不太了解此類問題, 但一個能夠選擇所有英雄既版本不就是紓解了遊戲平衡既問題嗎? 個人認為走場主因除左係玩家有冇品之外, 好大程度都因為遊戲平衡問題, 當雙方實力差距太大, 戰局已定, 已知勝方誰屬, 哪還有心機打落去? 通常要雙方實力較為平均, 戰況才會激烈, 先至會令玩家有意欲打落去... 我一直都好喜歡信長既打鬥模式, 一玩就玩左7年, 而家間唔中都會打信, 但以上既問題就令到我有退信既衝動, 真係對呢隻game又愛又恨, 堅係一言難盡... 一D舊版本唔係比13.2B更平衡嗎?
作者: 亂邪葬天﹑    時間: 2014-5-22 22:03

引用:
原帖由 goodman7878 於 2014-5-6 15:44 發表
http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=550236
我好同意以上呢個兩年前發既post, 打街場的話, 織田軍既優勢真係大得多...

織田軍好難講出有咩弱英(可能係 ...
認同,根本英雄實力唔平均
作者: ゝ航儿☼    時間: 2014-6-9 01:35

Good! Thanks you.....
作者: 都狼刀郎    時間: 2014-6-9 17:21

引用:
原帖由 goodman7878 於 2014-5-6 15:44 發表

織田軍好難講出有咩弱英(可能係 ...
字海, 唔洗睇先比個good 你
作者: 凌總    時間: 2014-6-9 18:00

前路看不清
但都會支持  加油
作者: cybers    時間: 2014-6-9 23:13     標題: GOOD very good GOOD very good

GOOD very good GOOD very good
作者: cameron123    時間: 2014-12-14 15:29

tHCCCCCCCCCCCCCCCCC
作者: 維吉爾    時間: 2015-1-16 21:44

都係11.2B好 :lol :lol
作者: 力量拳套    時間: 2015-1-21 08:35

掂啦 無人敢走場
作者: 力量拳套    時間: 2015-1-21 08:49

掂啦
作者: kkandoscar    時間: 2015-1-23 03:38

新圖定係咩??
作者: 山村佐藤    時間: 2015-1-24 09:48

支持!!
作者: Crazy【賢】    時間: 2015-1-24 21:14

引用:
原帖由 水瓶座 於 2013-10-13 20:12 發表
個人認為下忍視野太大
你地玩開既13.2b都係咁架啦,大咩姐
作者: luilui487    時間: 2015-1-24 22:57

現實d講,現今玩信長人流我保守估計應該比高峰期少十倍左右(眼睇估計既),
就當時S版作例子,改動太大仲會令一大班連係舊圖操作,意識都未學精的
普通玩家無所適從,不打S版.一來新圖仲有有人喜,有人不喜.結果有轉去玩S版只是一部份有驗的玩家.結果令vlan將S版打造成主流圖的想法放棄,以B版作藍圖更新來吸引和保留玩家.
有興必有衰,信長人流大減原因各位信長玩家都應該知.
造新圖給予現今玩信長低人流量,實在吃力不討好,會玩的人實在太少.
單單要憑做好B版及管理好,令遊戲質素上升,保留玩家,vlan都冇辨法可言.
其他事做來也是徒然無功
作者: x0x    時間: 2015-1-28 12:24

@@@@@支持下先~~ :lol :lol
作者: H.M    時間: 2015-2-1 10:56     標題:

啊  正啊 thx=] 搵左好耐
作者: 口是心非123    時間: 2015-2-2 18:30

kankan sha :lol :lol :lol :lol
作者: sdmwing    時間: 2015-2-8 21:13

支持新圖 感謝了各位努力
作者: Mattmon    時間: 2015-5-3 10:07

Thank you               
作者: Mattmon    時間: 2015-5-3 10:08

thank      you     
作者: LennoxLonlon030    時間: 2015-5-3 12:31

:victory:
作者: 今天亂的嗎    時間: 2015-5-4 22:23

無人玩新圖 :'(
作者: Crazy【賢】    時間: 2015-5-5 00:29

搵人支持下新圖玩下啦
作者: jamesmj    時間: 2015-5-20 01:15

thank you
作者: oscar807    時間: 2015-5-21 22:06

呢個係咪最尾個個板?

歡迎光臨 IPvE vLan 遊戲平台|網吧系統 (https://www.ipve.com/bbs/) Powered by Discuz! 6.0.0