發新話題

奉獻給各位喜歡戰錘40K2的玩家

[Close]

奉獻給各位喜歡戰錘40K2的玩家

http://www.gamereplays.org/dawnofwar2/replays.php?game=47

好多人會放自己既戰鬥記錄上去

俾各位偷師

附帶埋說明俾大家
將下載返黎既REC檔放入

C:\Documents and Settings\使用者名稱\My Documents\My Games\Dawn of War 2\Playback

然後入GAME,按MULTIPLAYER 然後GAME HISTORY就可以睇喇.

Enjoy The Game !

VLAN初戰 輸!!!

小弟加兩個專家電腦 一開始氣勢如洪 三點全佔

誰不知專家電腦把所有載具全都放在家裡附近的勝利點 然後呆著不動 只有英雄出去摸

我輸了專家電腦那裡專家阿

請問2樓你用什麽勢力?

神靈族

不夠字補丁

引用:
原帖由 ophiuchus_loton 於 2009-3-2 07:46 發表
神靈族

不夠字補丁
神靈,射程夠遠,開始出星際炮臺,然後部署好,慢慢搶點,因為神靈同星際戰團不可以正面戰,所以遇到海噶戰術,你可以引到炮臺射程範圍,壓制后出女妖滅掉,後期3級出炎晶。又個選項是開打兵厲害,關了就打車厲害。
主英雄推薦出戰巫

我倒是跟你完全相反 用閃擊戰術打死星際戰士

其實星際戰士絕對不能在初期用海嘯戰術去對付神靈族

因為神靈族守護者資源只需要270而已 再加上戰鬥裝備升級 不過是少量資源 加上10電力

相反 星際戰士的偵察隊 散彈升級 就得要40電力 如果轉用戰術小隊的話 一隊就是500資源 要怎麼用海嘯呢?

就算用偵察小隊作量產作為進攻 神靈族守護者因為升級便宜的關係 在早期已經能夠用手榴彈應對

在比較惡劣的情況比如對上星際戰士爆彈槍小隊 也能夠使用加速能力兵分兩路偷襲丟手榴彈

老實講 蟲族跟綠皮的速攻要恐怖得多附上神靈族速攻的記錄給你參考

裡面有兩場 記得有一場有隊友發呆 變成二對三

一開始我先用人海戰術壓住對方 隊友一邊支援 等中期資源充足後 隊友生產冥府君王 換我作支援
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

這個不用了
測試版打到厭拉!我平時用星際戰團的,我只說神靈的用法,而且這套方法是其中一個戰友用的
你的那個戰術,小心人類的突擊兵,他簡直是神靈的厲鬼。
你的用法有D似我另一個戰友噶用法,可惜3V3兩神靈就難用了
我同我戰友3V3,自從我發明了那個戰術后就無輸過,只感嘆我哋無抽中高手
我哋幾個等繁體版出再上翻去玩

其實星際戰士突擊兵可用狂嚎女妖尖叫或遊俠狙擊壓制

突擊兵於突擊移動中單位命中比較低

而我方守護者用人海戰術(一般有三隊)就算一時被壓制一隊 戰力也不至受損

一般來說 都是技巧喇 沒有絕對的戰術 只有巧妙的應對

還說 漢化的話 這裡有個簡中的漢化

轉自遊俠網 http://game.ali213.net/viewthread.php?tid=2606536&;page=1#pid25048886
放到Program Files\Steam\steamapps\common\dawn of war 2\GameAssets\Locale\English 裡面即可

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 ophiuchus_loton 於 2009-3-3 21:13 發表
其實星際戰士突擊兵可用狂嚎女妖尖叫或遊俠狙擊壓制

突擊兵於突擊移動中單位命中比較低

而我方守護者用人海戰術(一般有三隊)就算一時被壓制一隊 戰力也不至受損

一般來說 都是技巧喇 沒有絕對的戰術 ...
我也沒有說是絕對的戰術,那個漢化我下了
我們要全漢化。無法,E文唔得

以前我也很抗拒英文 不過現在接受了

其實在遊戲裡面生字來來去去都是那幾個 不難拉

也不用太執著中英文

我係warhammer 出PC game之前, 已經玩左十幾年games workshop既 table game...
warhammer 同 warhammer 40K都有...
睇你地講中文, 真係好多都靠估...

assault marines 既基本用法, 係table game上高, 係"我犧牲, 兄弟上"既打法
佢既作用係, 係我方主力埋位前既一兩個回合, 就衝上去打對方既射擊部隊
等對面一係打你close combat 緊既assault marines, 一係打你主力, 但係兩邊都吃力不討好~~
打Eldar, Imperial Guard, Tau呢類突別有效

今次DOW2 比 DOW更加似warhammer 40k 既table game,
成隻game主要都係集中係前線, 唔再係搵錢,經濟, 起屋
壓到對面線, 就即係贏左一大半

引用:
原帖由 amdhorus 於 2009-3-5 16:28 發表
我係warhammer 出PC game之前, 已經玩左十幾年games workshop既 table game...
warhammer 同 warhammer 40K都有...
睇你地講中文, 真係好多都靠估...

assault marines 既基本用法, 係table game上高, 係"我犧牲, 兄 ...
好多技能我在网上都看到翻译,一带我都有玩,战锤2未出前成日同人打
08年仲玩紧灵魂风暴。

引用:
原帖由 dukelun 於 2009-3-9 15:09 發表

好多技能我在网上都看到翻译,一带我都有玩,战锤2未出前成日同人打
08年仲玩紧灵魂风暴。
其實...warhammer 40K本身唔係pc game...
係table game
http://www.games-workshop.com

table game即係點玩??????

引用:
原帖由 ctct12342003 於 2009-3-12 22:44 發表
table game即係點玩??????
即係買左佢d模型
摘骰仔係桌面跟規則玩~~

發新話題