19 12
發新話題

其實盟軍點先用得勁

[Close]

其實盟軍點先用得勁

我唔係幾識用盟軍,幾乎次次打任務,都係靠步兵人海。

你玩咩game  

引用:
原帖由 新手的野望 於 2008-11-25 19:25 發表
你玩咩game  
盟軍係靠智慧既兵隊調動取勝~
但對住高手就起唔到咩作用0.0
但對一般只係識起一大堆野既人都唔錯a"a
King23核心成員

你冇回答我的問題  

你睇個咩區囉-.-......
我諗...唔識玩盟軍都係紅警3掛
紅警2唔洗問都識啦 囧
King23核心成員

我個人覺得盟軍難用
始終好少玩空襲-,-

對於空襲既東西我都好差幫你唔到= =

玩多d就會勁啦'

盟軍好弱,,,,得d防勁- -

引用:
原帖由 KaIsE 於 2008-11-27 11:29 發表
我個人覺得盟軍難用
始終好少玩空襲-,-

對於空襲既東西我都好差幫你唔到= =
但係,係一對既既情況~
盟軍起空軍比較快~d維和轟炸機都幾煩下
係一對一電腦個陣 係咁炸我d野 囧
令我覺得好煩

私人問題....
你既簽名圖好似係gcf見過咁@@(唔通係我錯覺?)

King23核心成員

我覺得盟軍最強就係空襲~
最理想就係~min.用2個機場~
一個做維和轟炸機
一個做世紀~
因為維和機平d而且快d~
有d特別難對乎既單一單位好似鬼王個d可以用維和~
而且~可以做世紀機既盾牌
世紀機個人認為紅警中最強既飛機...
破壞力極強~不過速度稍慢~

當有返咁上下金錢既時候~可以先用維和飛去目標建築~擋住一d防空炮~
世紀跟後~咁樣就唔怕世紀機係到達目標地方之前已經擊墜~
呢招對昇陽特別有效~因為佢地既防空能力其低

不過個人唔太喜歡盟軍~
因為太麻煩~建構基地係3軍最慢
而且經常無電~
而防守方面~多用途炮台又唔太強~
光錂塔又超貴~
地上既攻擊力又平凡...特別多用途車比起上集黎講~攻擊力廢左超多
攻擊強大只有幻影~但又唔可以用係防守...佢地又唔識自動攻擊~
亞典娜就移動太慢~距離又唔算遠~都唔係好既選擇

引用:
原帖由 Rave. 於 2008-11-29 21:58 發表
我覺得盟軍最強就係空襲~
最理想就係~min.用2個機場~
一個做維和轟炸機
一個做世紀~
因為維和機平d而且快d~
有d特別難對乎既單一單位好似鬼王個d可以用維和~
而且~可以做世紀機既盾牌
世紀機個人認為紅警中最強既飛 ...
大大~
咁如果對方唔係用D咁重型既武器,係數量多得非常既裝甲部隊(如鐵鎚坦克)
咁D維和返一次基地先炸得1-2部,世紀又冇錢出要點做?
King23核心成員

...................
你有冇睇到我2個大前提...
一個係有返咁上下本錢下~
同埋~對方用單一式既強大部隊- -

引用:
原帖由 Rave. 於 2008-11-30 17:46 發表
...................
你有冇睇到我2個大前提...
一個係有返咁上下本錢下~
同埋~對方用單一式既強大部隊- -
xd   sor呀
但係其實盟軍重有樣戰術可以用
就係"速攻"
同日軍一樣係利用"人地未起好d野"黎打人
當然同日軍玩用大大既方法好適合(因為你點努力都快唔過日軍既發展)
但對另外2者非常有用
唔好睇小守護者坦克同冰凍直昇機a"a(玩戰役個陣~冰凍直昇機係令我最頭痛既部隊....)
有左冰凍直昇機,守護者坦克都可以踩扁天啓
[注意:玩10000蚊起始金既話,呢個戰術只在1對1既2人地圖生效]
(如果覺得我講廢話可以當我冇講  囧....)
King23核心成員

我都覺冰涷直昇機好得...
守護者其實真係幾有用~
不過佢夾太薄啦~除非係大型部隊戰
否則...例如只有4~5架守護~會好快比人秒

引用:
原帖由 Rave. 於 2008-11-30 23:37 發表
我都覺冰涷直昇機好得...
守護者其實真係幾有用~
不過佢夾太薄啦~除非係大型部隊戰
否則...例如只有4~5架守護~會好快比人秒
其實D步兵@@特別係反裝甲~
幾有用  當坦克對步兵,步兵可以好煩A"A
King23核心成員

19 12
發新話題