發新話題

™ ヾౄ ♩♪ 信長玩家有禮貌守則 ♬♫ ೀღ♀

本主題被作者加入到個人文集中
[Close]
引用:
原帖由 snkvscom 於 2007-2-27 23:59 發表
哂時間?=_=你有能力咁做ma....

好彩你話係轉貼姐@_@....我都無睇到tin 如果唔係@_@....
很多英雄也很容易做到...

尤其是神裝的遠攻

ok啦

大力一推

引用:
原帖由 涼了娘了 於 2007-3-1 16:45 發表
不過講真你又幾仆街(締ξ死神ψ )
成日打埋果d咩咩之下xxxxxx睇到人都煩又串成日指指點點當正自己神手!
自己人死左又係到刁話人唔應該咁唔應該咁!
殺完人又係度串人刁人!最憎呢d人 ...
果然厲害 1個帖 單一個帖 單一個回覆 就是話我?

有replay嗎? 有理據嗎?

我哪有當自己神手?

這樣的誹謗實在太無男子氣概吧

要站出來就用真名 拿出證據

引用:
原帖由 『prince』 於 2007-3-1 20:44 發表
佢註冊日期係1月21日!!
謝 看錯了 已改過了

引用:
原帖由 plastic_tricky 於 2007-3-1 21:06 發表
絕對要推!
條條規則都好正!
做到更正!
希望如此吧...

引用:
原帖由 熾烈紫龍 於 2007-3-1 22:58 發表
係,仲有個d人舊事重提o係到撩交嘈
沒錯 舊事請你別重提
但好像跟守則沒甚麼關連

這很久前已經加了上去 那時我只是想舉例吧

你想我刪除嗎? 直接點提出吧 已刪除了

大家覺得我寫供裝那條規則在說服力方面有甚麼不足之處?

俾d意見我?

推至更上一層樓~~

引用:
原帖由 a35734498 於 2007-3-3 02:17 發表
都唔知有冇人會理
我相信小飛豬的話:
只要大家堅守自己信念 , 總有一日會有人認同你 .
哪害怕好少人會認同你 , 但請不要放棄真正自己 .

引用:
原帖由 mark123 於 2007-3-3 07:32 發表
..勸你最好刪左呢句說話...俾d死都唔聽人勸既新手睇到
就會認為堅持唔買魔免衝出去一打五,總有一日會有人認同自已既實力...
若果他們覺得自己是對的 而且有理有據 這樣的信念也值得堅持的
從前古人認為天圓地方 就是肯挑戰權威的人才能夠使人了解真相 地球從此也是認為是圓的了

引用:
原帖由 mark123 於 2007-3-4 01:02 發表
間接激勵人走場
沒辦法 他們有自己的自由
所以這裡我所提出的守則也只是參考性質了吧
強行要人遵守反而惹人反感

守則寫了『不中離』
但究竟有多少人能夠看完遵守... 很難說
除非有更強的監管

引用:
原帖由 瑤龍龍* 於 2007-3-4 10:52 發表
=0=
我之前玩毛毛都成日供裝比人=0=
     甘如果對面全力英,,,我地戈幾隻英又韻錢唔快
  甘一定唔夠打
供裝其實應該冇咩問題下
你是否覺得我所說的不是問題?

供裝會使遊戲不公平 直接破壞現行遊戲的進程的解釋
引用:
(供裝是戰術?)
若果供裝是戰術 那麼這就完全是另一種遊戲

(所謂令一種遊戲 就是大家一開始就要供裝 一個負責拎裝 完全和現在的玩法不同)
因為供裝肯定會使全隊實力增強*
一開始不供裝的話很易會輸
誤解*:很多人覺得供裝只是實力的傳遞,但事實上是全隊實力增強
若供裝給一個攻速高的人 一件1000攻擊力的裝本來1秒扣1000可變1秒扣3000
裝備力量可增強約3倍
(e.g.雖然令供了裝給別人的英雄減弱1格能量 可是令全隊增強3格能量)

而且,設計遊戲的作者以及很多人也會因賺錢能力而平衡英雄的能力
賺錢能力很弱的英雄,會以能力增強以達到更平衡
若果供裝,就會使英雄十分不平均。
如森蘭丸、雜賀等英雄會成為被供裝的對象,因而成為一隻十分強的英雄
(因為有很多英雄被供裝也不會強過這類英雄)

(路人戰可以供裝 團戰不可以供裝?)
大家請細心想想: 路人戰和團戰玩的是「同一個遊戲」「同樣的玩家數目」「基本上甚麼都一樣」
唯一的不同並不在於遊戲,只是「玩家之間」的關係
那麼你們有甚麼原因要分開團戰和路人戰來說呢?
是否因為想在路人戰欺負不供裝的人 逼使路人戰成為一個純供裝的遊戲?
請就以上給予意見

發新話題