發新話題

™ ヾౄ ♩♪ 信長玩家有禮貌守則 ♬♫ ೀღ♀

本主題被作者加入到個人文集中
[Close]

™ ヾౄ ♩♪ 信長玩家有禮貌守則 ♬♫ ೀღ♀

信 長 玩 家 有 禮 貌 守 則 :(vLan 締ξ死神ψ 製作)《vLan 締ξ死神ψ 製作》

1. 不開圖不嘴砲不中離
《vLan 締ξ死神ψ 製作》
2. 當有一邊跳時,請尊重人少的一方,並讓他們決定是否決定要重新開始。
3. 新手不會玩就要問人,別不知醜的死撐。老手也要教導~誰沒新手過?
4. 沒有詳細觀察,不輕易喊對方開圖。∮現在vLan已能夠禁止99.8%全圖外掛了。
5. 英雄有殺到就好,不該為了誰搶最後一刀而糾紛。
6. 當勝負明顯時,別抱著隨意玩玩的心(如:拖延時間),反而要尊重對手不中離而盡力的結束這場比賽。
7. 若果拿了超過1隻豬,別人有需要也分給他。(這是一個講求合作的遊戲,否則單機更適合你)
8. 不供裝,不『掉』裝,不『傳』裝,不『送』裝,不開分享幫隊友買裝。 *(若不同意者請看下面解釋)
9. 開始前請進行倒數(約10秒時間,不是數10下),因為別人有可能需要和朋友在一起。
10. 比賽開始後10分鐘 - (當帳篷消失的時候)內有人斷線,或發現線路有問題(非常Lag),可要求重新開始遊戲。

**** 本內容跟帖回復才可瀏覽 *****
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
供裝會使遊戲不公平 直接破壞現行遊戲的進程的解釋
引用:
(供裝是戰術?)
若果供裝是戰術,會令信長完全變為另一種遊戲:
大家一開始就要供裝,因為供裝可使裝備威力增強數倍。
(試想想:不會增強威力又怎會供裝呢?)
誤解*:很多人覺得供裝只是實力的傳遞,但事實上是全隊實力增強
例如:若供裝給一個攻速高3倍的人,一件100攻擊力的裝由1秒扣100變為1秒扣300,
(e.g.雖然令供了裝給別人的英雄減弱1格能量 可是令全隊增強3格能量)

(路人戰可以供裝 團戰不可以供裝?)
大家請細心想想: 路人戰團戰玩的是「同一個遊戲」「同樣的玩家數目」「基本上甚麼都一樣」
唯一的不同並不在於遊戲,只是「玩家之間」的關係。
那麼你們有甚麼原因要分開團戰和路人戰來說呢?
是否因為想在路人戰欺負不供裝的人,逼使路人戰成為一個純供裝的遊戲?

(作者為何不改到不能供裝?)
這純粹是技術上的問題。官方比賽的規則是禁止供裝的。
因為要把遊戲改到「不能供裝」,除了「不允許放下裝備」外別無他法。即所有物件都和 loading 的技能道具一樣不能夠出售。
這樣就會使很多物件不夠空位合成、不能夠轉換裝備:回血鋼、靈活鞋子等再不會出現。
若閣下支持這些守則,懇請回帖。

歡迎各位提出寶貴的意見

▁▂▃▅▆▇◣以上只供參考◢▇▆▅▃▂▁

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

聽到你咁講都好想有人咁做= =

不過你在這裡說是講唔到比d走場既人聽= =

佢寫明轉貼
唔係自己作ga- -

多場上得論壇都唔會走場(cutline另計 )

我們要不上論壇的人來

等我們的真誠感動他們

我知
但係個d人好x
其實信長玩家守則
根本冇
好像全球一樣有法律
但係一樣有人犯法
有d人係唔想的
根本冇可能有信長玩家守則

引用:
原帖由 高達貓 於 2007-1-16 21:30 發表
我知
但係個d人好x
其實信長玩家守則
根本冇
好像全球一樣有法律
但係一樣有人犯法
有d人係唔想的
根本冇可能有信長玩家守則
有陣覺得你打橫黎講~(如有冒犯..對唔住@@!)
因為有人犯法,所以冇法律嗎?
因為個d人好x
所以根本冇可能有信長玩家守則嗎?

既然守則本身係好既~應該支持~
唔係見到就好似樣樣都唔o岩咁既~0~

引用:
原帖由 Uran 於 2007-1-16 21:35 發表

因為個d人好x

唔係見到就好似樣樣都唔o岩咁既~0~ ...
咁姐係好睇個人品德
有你們便足夠

引用:
原帖由 締ξ死神ψ 於 2007-1-16 20:24 發表
信長玩家有禮貌守則:
1.不開圖,不嘴砲,不中離。
2.當有一邊跳時,由人少的一方決定是否決定要重新開始。
3.新手不會玩就要問人,老手也要教導~誰沒新手過?
4.沒有詳細觀察,不輕易喊對方開圖。
5.英雄有殺到就好,不該為了誰搶 ...

第3點我最贊成 有d垃圾唔受教仲要嘈 係極唔知醜的行為
都講係新手
要教到佢地受教 我唔相信個個都係蠻橫無理

我自已係新手
一開始問其他人野佢地又唔答
玩到中期就開始話我
真係好無奈

引用:
原帖由 tommy113 於 2007-1-16 21:55 發表
我自已係新手
一開始問其他人野佢地又唔答
玩到中期就開始話我
真係好無奈

這是驕傲的哥哥

自己神唔會分享俾人

論壇有好多友善哥哥

一定幫到你

引用:
原帖由 Uran 於 2007-1-16 21:35 發表

因為個d人好x

唔係見到就好似樣樣都唔o岩咁既~0~ ...
有法律,但係有人犯法
冇錯,會坐x,坐好,唔改的犯多一次,抓回入去,之後犯多一次....
好像信長玩家守則,係有人理,但係唔多
佢做錯封ip?去網吧/朋友到玩
鎖佢ac?再開個
信長玩家守則
好像多餘的

以上只係小弟的意見

引用:
原帖由 滅。小方方 於 2007-1-16 22:08 發表

這是驕傲的哥哥

自己神唔會分享俾人

論壇有好多友善哥哥

一定幫到你
我都想有咁o既人,但遇唔到......
玩玩下又話,你xx9呀,個類,又話整到佢地輸....
出去打,又話你整肥人,唔出打又你乜...
好無奈囉....

只要大家堅守自己信念 , 總有一日會有人認同你 .

哪害怕好少人會認同你 , 但請不要放棄真正自己 .

認同呀死神xDD @口@

引用:
原帖由 小飛豬 於 2007-1-17 01:18 發表
只要大家堅守自己信念 , 總有一日會有人認同你 .

哪害怕好少人會認同你 , 但請不要放棄真正自己 .
呵呵 那現在有誰成功了 嘻嘻

發新話題