發新話題

對紅色警戒3失望,畫面麻麻,兵個樣比紅警2差,正係得海靚

[Close]
支持eric33hk既講法 , 就ra3對現置既要求係好廣泛 , 就算onbroad display 6150 既級數都可以玩到 ...
至於話lan game 有問題我真係未試過有問題囉 , 我同細佬都係lan game 玩 , 不知幾順暢....我個router都係giga lan黎 , 但老實講 , 普通10/100既router都足夠應付3-4部既小型network , lan game lag 係自身問題吧...
and 買得正版都好明白 , 你買一隻正版條key係for os 唔係for user , 你買windows正版oem既咪又係for computer , 唔通for user裝係5-6部電腦到咩 -.- , 不如你建議ea 出site lincese囉 ~
你咁諗法 , 唔通網吧買一隻正版就夠啦咩 -.-? ea d人唔使開飯

progammer 又點 , 我都係it man , 但希望你都要清楚咩叫商業 , 作為 it 界既人應該好清楚呢d問題架wor

回復 30# 的帖子

引用:
先講Key問題
作為遊戲生產商 最大收入係咩, 係人地買正版.
點解現今 甘多遊戲生產商要諗甘多計去防止人地翻版/dl play
你應該好清楚 如個個都dl play , 生產商的員工 靠咩搵食
人地俾人認證5次 係唔想一條key 安係太多部電腦可以一齊玩, 而唔去買正版
我應該都提及過, 你有足夠理由EA會俾第6次你
咁點解其他既game就無呢個問題?
SecuROM正牌木馬又係為左佢既利益?
呢d咪就係只顧自己利益唔顧消費者囉
引用:
Dual OS XP , Vista裝game 除非你想試DirectX9.0 與10 ga 分別...
睇唔到一個正常人打機有咩理由要裝晒係XP and vista
你又再次犯了不當假設的邏輯謬誤
1. 你假設我/或其他玩Dual OS的人, 係為左打機先玩Dual OS
2. 你假設左XP同Vista既分別只係DirectX 10...

事實上,有好多人係玩Dual OS的...因為不同的需要
作為一個normal user, 你可能覺得無必要
但係對好多人來講Dual OS可以做到好多野
都係果句please www.google.com
引用:
你都用腦諗清楚, VLAN 使用技術為VPN, 寬頻比起LAN 為細, 但同樣地亦有人玩得好順
而且隻game 最高support 100Mbps , GigaEth 一樣無特別優化
邊個話比你聽隻game 最高support 100Mbps, 你作都作得好d丫
如果隻game真係只係最高support 100Mbps,咁重唔係network有問題? lol
引用:
你一樣硬來....你自己係programer 應好清楚, program 係不同的平台, 不同的OS層面中 亦有機會出現bugs
點解OS/game 要出patch ,係因為有user reply e的error message 俾佢地, 由佢地fix.
我都想問一下, 你身為一個programer 你可唔可以100% 講出你寫的program 一的error/bug都無
就算一team人programing 幾叻都好, 都會有機會出現bug / error, 佢的誠意我覺得係for 佢地用幾多時間去fix 果問題, 唔係佢地賣街前 有冇試清楚.
nono
的確無可能做到100% bug free
但係
係出街之前, 係有責任將產品完善化
據我所知, 佢有beta testing, 都有內部既alpha testing
唔通搵唔到呢D bugs?
係既話就係無比心機去搵
唔係既點解唔fix?
點解人地d game可以無乜patch都無乜bug?
我無記錯既話, RA2 都得2個patches咋

偷換概念
我立論就話佢無誠意,因為佢無test好就出街,
你就話佢有出patch有誠意
唔同野來lol
再者我都指出左, 佢地出patch係商業考慮
你第一段自己都識講人地要$$啦
跟本而家EA淨係知道錢
有heart既會出隻咁既game?
醒下啦
引用:
甘你唔好講自己估到劇情
我話我估到劇情, 係想帶出個story line好一般, 無吸引力
結果的確係我uninstalled隻game了lol
就算佢唔係叛變,係比人屈咁又點?
呢d劇情出現過幾多次?
引用:
個人感觀不同~你應為靚時 其他人可能不覺得..
你係都要話宮雪花靚過鄧麗欣
無人可以阻止你XD

但係我指出到, CoH做到水花, 做到海應有既refrection 效果
RA3做唔到
that's it
引用:
一句:你是否認同RTS 操控與遊戲性比畫面更為重要?
我認為, 作為今天的RTS Game, 操控(User Interface), 遊戲性, 畫面, story line, quality同樣重要
引用:
我不嬲插開post 者都係果句..追求超靚畫面 唔該玩FPS,
對RTS過份要求畫面 只會令 操控與遊戲性下降
世間上邊有可能有十全十美的野, 有得必有一失
追求差畫面
請玩舊game
點解要一堆想玩靚畫面RTS既人陪你玩核突畫面?
你部腦support唔起可以set低D
點解要我地d support到既set到最高都係得個吉?

好多人玩RTS 係追求大量真實部隊對陣果種真實感同震憾感
FPS無可能比到呢種咁覺呢班玩家
唔好以為你鐘意操控放棄畫面, 就全世界都要跟你果套
that's it

回復 31# 的帖子

引用:
買得正版都好明白 , 你買一隻正版條key係for os 唔係for user , 你買windows正版oem既咪又係for computer , 唔通for user裝係5-6部電腦到咩 -.- , 不如你建議ea 出site lincese囉 ~
你咁諗法 , 唔通網吧買一隻正版就夠啦咩 -.-? ea d人唔使開飯
你有無睇過佢地個license?
講明左可以供一位使用者使用並安裝在5台不同電腦
你係IT人, 都明白license有好多種掛?
引用:
progammer 又點 , 我都係it man , 但希望你都要清楚咩叫商業 , 作為 it 界既人應該好清楚呢d問題架wor
跟本就係話EA只顧商業, 無顧到消費者既利益囉
唔係點會出完Spore之後,一堆人話抵制RA3

同埋我好唔同意人地話畫面唔真實, 唔靚,係為左顧及舊機
跟本籍口
咁果d 比錢買新機勁機既就唔使理?
舊機咪set低D settings囉
玩唔到就upgrade囉
又唔想比錢upgrade
又要玩
學eric仔講, 邊有咁完美架?
隻game畫面核突D去就舊機user 我覺得唔成立
隻game做得差就係差, 安個照顧舊機理由好白痴

都係果句, 玩唔起就玩番舊game
有乜理由要d玩得起既陪你玩核突畫面

p.s. CoH set lowest setting gf6100 avg都有3xFPS
人地就真係要靚時好靚, 要low時舊機玩到啦

引用:
原帖由 amdhorus 於 2008-11-12 15:20 發表

你有無睇過佢地個lincese?
你係IT人, 都明白lincese有好多種掛?

同埋我好 ...
我十分同意你所說的話,玩唔起咁靚就攪LOW D 。
唔通暴雪整SC2會因為廢機玩家而整到好似RA3 咁。
唔通硬件商會因為有D 人無錢買硬件而唔開發MA?
時代進步啦

引用:
原帖由 amdhorus 於 2008-11-12 15:20 發表

你有無睇過佢地個lincese?
你係IT人, 都明白lincese有好多種掛?

同埋我好 ...
係好既..自然會有人買..
睇下coh既登入制度..咪一樣有人為玩而買,一樣無礙遊戲故事進行,亦可以防盜版,但紅色警戒3卻要做到咁,有乜為呢?
coh的畫面本人感覺實在比紅色警戒3差太遠,應該說coh的畫面拋離紅色警戒3太遠,雖然唔係話好靚,但至少係而家呢個年頭..我望落去順眼..紅色警戒3真係睇到都覺得
Patch個個問題真係好有趣,隻game arm arm出就開始扔patch出黎,已經証明佢地既「heart」有幾多啦,又或者個beta testing個d,係係隻game開始量產,包裝緊既時候先開始進行,所以咪出現而家呢個情況囉

本人認同amdhorus大大的想法

其實- -我睇左你地幾日 你地咁爭持落去都唔係方法
仲有一樣野
每邊各方論點唔同 何以討論才能達成共識呢

引用:
原帖由 KaIsE 於 2008-11-12 15:54 發表
其實- -我睇左你地幾日 你地咁爭持落去都唔係方法
仲有一樣野
每邊各方論點唔同 何以討論才能達成共識呢
其實我覺得係無可能共識
因為有好多fans, 打手會莽顧現實

再者呢個跟本唔係d咩討論post
主題都講明
失望
失望就係失望
唔會講講下變到唔失望
我相信樓主開post原意都係抒發下期望落空既心情
點知會比人插叫佢玩FPS架姐

我覺得雙方都有自己觀點..
又未去到人身攻擊... 只是火藥味濃左少少而已...

但我還是看不慣那種過於卡通化的畫面...
(點選建築物時 好似看到另一個模型硬拼上地圖一樣)
當然..不是說RA 3畫面做得不好...
只是不太習慣那種畫面吧

引用:
原帖由 戰俘 於 2008-11-12 19:05 發表
我覺得雙方都有自己觀點..
又未去到人身攻擊... 只是火藥味濃左少少而已...

但我還是看不慣那種過於卡通化的畫面...
(點選建築物時 好似看到另一個模型硬拼上地圖一樣)
當然..不是說RA 3畫面做得不好...
只是不太習 ...
選取什麼單位,單位會有條邊,我覺得好7

我問過我寫game既fd
佢同我講
第一身射擊game, 首重既係畫面更新率,
最優化係個50~60fps
果陣教佢既Professor, 都話第一身射擊game唔可以做得太靚, 因為少5個fps就可以極大咁影嚮玩家體驗

相反, RTS games 最優化係 25~35個fps,RTS唔會話小幾個fps就描唔到打唔到
可能跟本唔覺
所以RTS 畫面上有更多既空間發揮, 因此之故, 理論上RTS 畫面應該比 FPS更真實

唔講我都無注意到呢點
所以叫人追靚畫面就去玩FPS game既人concept錯晒lol

我都是覺d得文明4..好玩 ><

我個人玩紅警無因為佢畫面問題而不滿~ 玩紅警都係喜歡佢既模式 , 正如 cs1.6 而家都仲好多人玩一樣 , 當然 sc 推出我一樣都會玩 , 但暴雪一次又一次推遲就覺得佢更加唔應該囉 ~ 就算暴雪握出war3個時 , war3既畫面都唔係靚 , 同樣大把game畫面靚過佢啦 , 其實講到尾你認為唔好既都可以唔好玩 , 無咩免要係到講呢樣講個樣囉 ~你喜歡玩第隻game既又唔會有人阻止你

引用:
原帖由 ctct12342003 於 2008-11-12 21:45 發表

選取什麼單位,單位會有條邊,我覺得好7
單位冇邊你好難見到佢

講真

將軍/cc3引擎質性比已經係遊戲界中數一數二

呢幾年電腦遊戲界好難行

畫面差少少就比人鬧

有d連盜版玩家都嘈

盜版與畫面黨已經令廠商望而生畏

漸漸轉投tv games

畫面不是唯一

畫面差既wii games 隨隨便便都可達千萬銷量

引用:
原帖由 gn1920669 於 2008-11-13 12:46 發表
其實講到尾你認為唔既都可以唔好 , 無咩免要係到講呢樣講個樣囉 ~你喜歡玩隻game既又唔會有人阻止你
跟據你既意思,同樣地,
其實講到尾你認為我地講既野岩聽既都可以唔好出聲, 無咩必要係到講呢樣講個樣囉 ~你喜歡玩隻game既又唔會有人阻止你

咁點解你又要出聲呢? 點解你又要係到講呢樣講個樣呢?
係唔係你講就應該人地講就不該呢?
消費者對隻game失望 + 唔滿意都唔出得聲, 咁市民對政府失望 + 唔滿意係唔係都唔出得聲呀?
引用:
原帖由 gn1920669 於 2008-11-13 12:46 發表
暴雪一次又一次推遲就覺得佢更加唔應該囉
引用:
其實講到尾你認為唔好既都可以唔好玩 , 無咩免要係到講呢樣講個樣囉 ~你喜歡玩第隻game既又唔會有人阻止你
自相矛盾

發新話題