發新話題

對紅色警戒3失望,畫面麻麻,兵個樣比紅警2差,正係得海靚

[Close]
引用:
原帖由 ctct12342003 於 2008-11-5 18:59 發表
但畫面無理由咁架,我可能話,星際1都好過佢,畫面比佢順眼,都唔知乜3d黎
順唔順眼是個人所好,也太主觀了。
小聲說一句,星際1應該無女睇 @_@

唔覺得有問題~
同上面講的一樣,覺得差的只有AI....超差= =有敵係附近都唔識打..企係敵方建築物度真係企係度= =...

第一次見人話紅警2畫面好過佢

証明此帖可以當笑話睇

畫質算係咁..不過勁睇唔慣..

玩法方面....好似同紅警2冇乜改善...

食人妖!再生!巫毒勁舞!

引用:
原帖由 ctct12342003 於 2008-11-4 23:11 發表
音效唔多好好似,你地對lee隻game點

ps: 身為2008年 ga遊戲這個質素不能接受
去玩你ga Crysis or Farcry2 la
戰略game 整甘靚做咩? 最重要係果sys(online or 聯機) or story(單機) 好玩
重有甘多item 件件整到crysis 甘立體你部機頂到先算,

引用:
原帖由 eric33hk 於 2008-11-7 00:01 發表

去玩你ga Crysis or Farcry2 la
戰略game 整甘靚做咩? 最重要係果sys(online or 聯機) or story(單機) 好玩
重有甘多item 件件整到crysis 甘立體你部機頂到先算,
咁叫暴雪收皮,整到隻sc2咁靚做乜,用以前war1 個時d 畫面好過啦

甘你等你ga sc2 lo, 道不同不相為謀
我玩RA1,2,3 都係為佢個story 同sys 而玩
RA3 比RA2 差? 不見得, 佢由70%陸地戰(30%海戰) 變成 50% 50% , 已經係一大進步
3軍 強弱又唔見得分別太大...作為一隻大作續集 我覺得ok

ps. 到時sc2 出左同你期望中有所分 你唔好又話失望就ok

引用:
原帖由 ctct12342003 於 2008-11-7 03:19 發表

咁叫暴雪收皮,整到隻sc2咁靚做乜,用以前war1 個時d 畫面好過啦
好好笑呀
sc2你咪又係睇預告
到時sc2畫面唔似預告咁
你咪又係到**不良詞語**

sc2有sc2既風格
sc2不嬲既風格係睇落去靚
事實係佢d色靚
唔係技術好幾多囉

我睇左好多個post,
有好幾位都話
玩RTS唔使靚畫面, 叫人返去玩FPS
我覺得好好笑
唔知果幾位玩過Company of Heros未
大家都係RTS
一隻年幾兩年前既game,
居然畫面會靚過隻號稱開發左5年既RA3
玩RA3, 22" LCD 特效全開,
個小地圖無野好講
我覺得我好似玩緊模擬遊樂場
一方面有極度的卡通化部隊, 同時間又以真人劇情短片作賣點
究竟係玩真實定卡通? 95搭8

另一方面, 買完正版要裝食CPU既SecuROM先裝得game...
仲要只可以安裝5次
搞咁多野, 妄顧正版玩家既使用感受
download老番方便過買正版, 買正版做咩?
再次扣分

第三, 開發真係好無誠意
一隻game公開售賣之後既一個星期內,
已經要發放兩個更新patch
究竟開發團隊有無做testing?
做testing做左d乜?
一堆bug未fix就賣街
好無heart

第四, network game問題多多
唔好講話vlan玩
小弟家中LAN backbone 行緊1000Mbps
peer to peer 3部PC 100 個 ping packets lost 0% 全部 < 0ms
玩其它game順到無輪
RA3 LAN game一樣掉線/ lag....
由CnC3到 RA3 無進步

唯一比較欣賞的, 就係設定海戰為其中一個主要作戰位置
可以做就三棲戰鬥既可能性
呢點係其他game所少有的
但係故事...都係離唔開時光傳送, 叛變...
我玩蘇聯story, 一見到個位將軍, 就估到佢會叛變...

畫面差劣, 問題多多的網絡對戰, 故事背景一般, 過分的反盜版機制
只可以說...5次的安裝次數上限, 大概我只會用1次

引用:
原帖由 KaIsE 於 2008-11-5 15:22 發表
你可以買張ati 4850 開最高config
咩叫靚-,-?一眼睇哂 咁細微既野都做到咁
我唔覺得有d乜唔好囧
音效: 唔差啦 好多game都係咁
可以係邊度set..
我用緊ati4850

引用:
原帖由 amdhorus 於 2008-11-9 22:04 發表
我睇左好多個post,
有好幾位都話
我覺得好好笑
大家都係RTS
玩RA3, 22" LCD 特效全開,
個小地圖無野好講
我覺得我好似玩緊模擬遊樂場
一方面有極度的卡通化部隊, 同時間又以真人劇情短片作賣點
究竟係玩真實定卡通? 95搭8

另一方面, 買完正版要裝食CPU既SecureRom先裝得game...
仲要只可以安裝5次
搞咁多野, 妄顧正版玩家既使用感受
download老番方便過買正版, 買正版做咩?
再次扣分

第三, 開發真係好無誠意
一隻game公開售賣之後既一個星期內,
已經要發放兩個更新patch
究竟開發團隊有無做testing?
做testing做左d乜?
一堆bug未fix就賣街
好無heart

第四, network game問題多多
唔好講話vlan玩
小弟家中LAN backbone 行緊1000Mbps
peer to peer 3部PC 100 個 ping packets lost 0% 全部 < 0ms
玩其它game順到無輪
RA3 LAN game一樣掉線/ lag....
由CnC3到 RA3 無進步

唯一比較欣賞的, 就係設定海戰為其中一個主要作戰位置
可以做就三棲戰鬥既可能性
呢點係其他game所少有的
但係故事...都係離唔開時光傳送, 叛變...
我玩蘇聯story, 一見到個位將軍, 就估到佢會叛變...

畫面差劣, 問題多多的網絡對戰, 故事背景一般, 過分的反盜版機制
只可以說...5次的安裝次數上限, 大概我只會用1次
第一) 我唔知你係唔係真係買正版, 我買果隻繁中正版, 無特別安裝SecureRom先安到game, 我計你隻game 3年, 你3年死5次機, 我覺得你ok 黑, 而且跟以住習慣你過左5次 你俾出正確的資料, EA 會睇情況俾第6次你
第二) Vlan connection timeout 問題係Vlan 本身問題, 唔信? 你自己開vlan P2P 介面, 你好多時見到都係1000ms 以上
第三) 我有玩開online, 我只係用和記10MB , 都可順到無倫, 你網絡問題?
第四) 一隻無良公司, 出完隻game 就算la, 佢需要去出patch  fix 的problem? 佢賣到就=賺錢, 人地出patch 証明人地有心搞好隻game
第五) 你打爆隻 game 未?我想問下邊位將軍叛變, 果位將軍係俾人屈的

第六) COH 畫面的確靚過RA3, 但我亦想問一下 COH 有海的地圖佔幾多%?? 一個固定陸地 與 浮動海面, 係估下邊個食resource 多的???? 如果佢所有item 再跟足COH, 我真係唔知有幾多 中底階電腦玩唔到e隻game

回復 26# 的帖子

引用:
第一) 我唔知你係唔係真係買正版, 我買果隻繁中正版, 無特別安裝SecureRom先安到game, 我計你隻game 3年, 你3年死5次機, 我覺得你ok 黑, 而且跟以住習慣你過左5次 你俾出正確的資料, EA 會睇情況俾第6次你
lol
你不當地假設左 1.我死機先會install OS, 2.我得1部機, 3.我每部機得一個OS, 4.我只會玩我隻game 3年

in fact, 我用來打機既有2部機, 1 Desktop + 1 Notebook, 加上, 每部機我都行Dual OS, windows XP + vista,
only install on 兩部機既兩個OS, 已經用左4次, 即將我會玩埋Windows 7, 咁就用晒5次安裝
moreover, 因為工作上的需要, 我會經常使用其他OS, including Linux + wine, 死機先reinstal OS係你呢種normal user既做法, 唔好以為全世界都係, 井底之蛙

secuROM, 唔識唔怪你,please www.google.com.hk
引用:
第二) Vlan connection timeout 問題係Vlan 本身問題, 唔信? 你自己開vlan P2P 介面, 你好多時見到都係1000ms 以上
我講緊係LAN , Local Area Network, 唔係vlan, 用眼望清ok?
引用:
第三) 我有玩開online, 我只係用和記10MB , 都可順到無倫, 你網絡問題?
我唔係話play via Internet, 同咩ISP無關, 係LAN, Local Are Network, 局域網, 講緊係骨幹行緊GigaEth 1000Mbps Full Duplex
唔識就google下先話人network問題啦lol
引用:
第四) 一隻無良公司, 出完隻game 就算la, 佢需要去出patch  fix 的problem? 佢賣到就=賺錢, 人地出patch 証明人地有心搞好隻game
你都好格硬來lol, 偷換概念
消費者比錢買佢隻game, 係包左佢既after sales service
佢出patch係應該, 係消費者比左錢買的, 唔係額外比我消費者的
再加上而家唔係講緊佢唔出patch, 係講緊佢唔test清楚就賣街
兩樣野來

再講,我唔認為佢出patch係因為有心搞好隻game, 作為一家一線games 開發商, 如果佢明知有bug都唔出patch
只會扣更多分
令企業形像下降
出patch, 係出於商業既considerations
引用:
第五) 你打爆隻 game 未?我想問下邊位將軍叛變, 果位將軍係俾人屈的
我未打爆隻game, 因為佢吸引唔到我繼續玩落去
已經uninstalled
引用:
第六) COH 畫面的確靚過RA3, 但我亦想問一下 COH 有海的地圖佔幾多%?? 一個固定陸地 與 浮動海面, 係估下邊個食resource 多的???? 如果佢所有item 再跟足COH, 我真係唔知有幾多 中底階電腦玩唔到e隻game
lol
我係一個programmer
需然我唔係3D games果邊的
但係我知道流體既效果, 其實並唔食resources, 最食既...係特效粒子效果
in fact, 家中一台舊電腦@K8 3000+ 1GB RAM 6800GS, 玩COH一樣好順
而且, 我覺得COH個海 + 流體效果係好過RA3, 至少個海有浪有水花
that's it

引用:
原帖由 amdhorus 於 2008-11-11 11:15 發表

lol
你不當地假設左 1.我死機先會install OS, 2.我得1部機, 3.我每部機得一個OS, 4.我只會玩我隻game 3年

in fact, 我用來打機既有2部機, 1 Desktop + 1 Notebook, 加上, 每部機我都行Dual OS, windows XP + vista ...
紅警3風格本身就係咁
如果佢變到真真實實咁
我相信會吸引到d「好似你咁既玩家」
同時都會有好多支持者離開紅警

佢安裝5次 可以補充

引用:
原帖由 asd01352003 於 2008-11-11 20:24 發表

紅警3風格本身就係咁
如果佢變到真真實實咁
我相信會吸引到d「好似你咁既玩家」
同時都會有好多支持者離開紅警

佢安裝5次 可以補充
well, in fact I am a super fans of RA series
from RA1 to Yuri

Hope is the first step on the road to disappointment.

最令我覺得難過的, 是感受不到開發商的誠意...

我並不是盲目追求畫面的gamer
至少, I am still playing Warcraft3
I loves it.

引用:
lol

in fact, 我用來打機既有2部機, 1 Desktop + 1 Notebook, 加上, 每部機我都行Dual OS, windows XP + vista,
only install on 兩部機既兩個OS, 已經用左4次, 即將我會玩埋Windows 7, 咁就用晒5次安裝
moreover, 因為工作上的需要, 我會經常使用其他OS, including Linux + wine, 死機先reinstal OS係你呢種normal user既做法, 唔好以為全世界都係, 井底之蛙

secuROM, 唔識唔怪你,please www.google.com.hk
先講Key問題
作為遊戲生產商 最大收入係咩, 係人地買正版.
點解現今 甘多遊戲生產商要諗甘多計去防止人地翻版/dl play
你應該好清楚 如個個都dl play , 生產商的員工 靠咩搵食
人地俾人認證5次 係唔想一條key 安係太多部電腦可以一齊玩, 而唔去買正版
我應該都提及過, 你有足夠理由EA會俾第6次你

Dual OS XP , Vista裝game 除非你想試DirectX9.0 與10 ga 分別...
睇唔到一個正常人打機有咩理由要裝晒係XP and vista
引用:
我講緊係LAN , Local Area Network, 唔係vlan, 用眼望清ok?
我唔係話play via Internet, 同咩ISP無關, 係LAN, Local Are Network, 局域網, 講緊係骨幹行緊GigaEth 1000Mbps Full Duplex
唔識就google下先話人network問題啦lol
你都用腦諗清楚, VLAN 使用技術為VPN, 寬頻比起LAN 為細, 但同樣地亦有人玩得好順
而且隻game 最高support 100Mbps , GigaEth 一樣無特別優化
引用:
你都好格硬來lol, 偷換概念
消費者比錢買佢隻game, 係包左佢既after sales service
佢出patch係應該, 係消費者比左錢買的, 唔係額外比我消費者的
再加上而家唔係講緊佢唔出patch, 係講緊佢唔test清楚就賣街
兩樣野來

再講,我唔認為佢出patch係因為有心搞好隻game, 作為一家一線games 開發商, 如果佢明知有bug都唔出patch
只會扣更多分
令企業形像下降
出patch, 係出於商業既considerations
你一樣硬來....你自己係programer 應好清楚, program 係不同的平台, 不同的OS層面中 亦有機會出現bugs
點解OS/game 要出patch ,係因為有user reply e的error message 俾佢地, 由佢地fix.
我都想問一下, 你身為一個programer 你可唔可以100% 講出你寫的program 一的error/bug都無
就算一team人programing 幾叻都好, 都會有機會出現bug / error, 佢的誠意我覺得係for 佢地用幾多時間去fix 果問題, 唔係佢地賣街前 有冇試清楚.
引用:
我未打爆隻game, 因為佢吸引唔到我繼續玩落去 已經uninstalled
甘你唔好講自己估到劇情
引用:
lol
我覺得COH個海 + 流體效果係好過RA3, 至少個海有浪有水花
that's it
個人感觀不同~你應為靚時 其他人可能不覺得..
引用:
我覺得好好笑
大家都係RTS
引用:
我並不是盲目追求畫面的gamer
至少, I am still playing Warcraft3
I loves it.
一句:你是否認同RTS 操控與遊戲性比畫面更為重要?

我不嬲插開post 者都係果句..追求超靚畫面 唔該玩FPS,
對RTS過份要求畫面 只會令 操控與遊戲性下降
世間上邊有可能有十全十美的野, 有得必有一失

發新話題