發新話題

今次vlan盃有好多搞笑問題,(請vlan有關官方人員交代清楚)

[Close]
我只想反問一樣野 :" 128係唔係真係會交哂錢先== ?"

同埋我發覺.. 要係VLAN到唱反調 , 冇返咁上下"斤兩" 真係唔得

就好像樓主一樣
要講得服人 單單一條爛鬼數真係唔多夠
反而被一堆人捉住幾十樣野來罵
或者你應該試搵狗仔隊查下3管點洗D錢
再來講出何來 "搞笑問題"

生於斯 玩於斯
香港信長冠軍級隊伍盡在VLAN

引用:
原帖由 小飛豬 於 2008-7-7 09:13 發表
希望大家.現實 D 等128隊伍.有同埋交左錢.先算拉..目前不足..5隊交錢

32隊..都成問題..

地圖.投票..只是一個參考..你講到..XX反口....我無話可說

每個月..舖位.你比租..人工火吃.你比..伺服器.費用.你比..網羅雜 ...
可能人地連中四都未讀
連opportunity cost咩都未識
生於斯 玩於斯

引用:
原帖由 SLY_Clement 於 2008-7-9 11:48 發表
小弟不才, 會考ECON拿A . LOSS AND BENEFIT- 機會成本(COST) 如沒讀ECON的說就簡單說是代價吧. 這個是中3學的, 我也不太記得了. . . 不過代價及利益也分有形/無形的. 這些去買本中3ECON書睇到你唔想睇都得. . .要講 ...
同意+1

本人上次親身去看決賽
看到3管盡心盡力去搞好一個比賽
左搬右搬 一些架生
佈置地方 影相 等等...
一切一切都是不收錢的
只為提供娛樂給VLAN的玩家

反正VLAN 一直為大家提供很不錯的遊戲平台
是次活動雖然 對某些人 BURDEN太大
低 計算後 只要14.5 就可以有 3個月VIP
相比平時 50蚊 半年已經平左了

通過比賽又可以找到團戰的樂趣
雖本人今次沒參加到比賽 但亦好希望會多點人參加
讓比賽變得更有意義更有意思

生於斯 玩於斯

引用:
原帖由 S_YiU 於 2008-7-10 00:36 發表
比多左就當係支持 vlan好吧
一個平台不是一個人獨佔的
咁有本事你開一個平台給我們玩
vlan 搵小小錢都好應該
VLAN 有否從中搵錢 大家都不知道
而這也不重要

只不希望因為一些自私自利,不負責任的說話
會影響 VLAN 上下的士氣
怕 "好心做壞事"

樓主"好心"為大家分析是次比賽是否物有所值 可惜思量不足 才做成現在情況長(壞事)

既然一切都解釋清楚
大家也沒需要作什麼批評

版主們加油

生於斯 玩於斯

發新話題