發新話題

今次vlan盃有好多搞笑問題,(請vlan有關官方人員交代清楚)

[Close]
如果有128隊參賽:
8 強 到網吧比賽
第一名  獎金 2000  + 證書  +終極特大信長獎盃
第二名  獎金 1500  + 證書  
第三名  獎金 1000 + 證書  

vlan收到的錢=128x100=12800
獎金=2000+1500+1000=4500
12800-4500=8300
3張証書值幾多錢?當你印3張紙100蚊
8300-100=8200
獎盃,又幾多錢?當你500蚊一個
8200-500=7700
網吧錢又要幾多錢??
i one星期一至5,1粒鍾5蚊
當你玩4強,10粒鍾完場
5x10=50蚊1人

4強=5x4=20人
20x50=1000

7700-1000=6700

重有6700去左邊?
比vlan食左 ?
千萬不要跟我說冠軍獎盃含有鑽石,寶石等成份

一個大獎盃價值二千元~500蚊冇人買比你, 而且仲要訂做
況且~依家都未有128隊比錢, 你地想點?
凡事不要從自己既觀念出發...多方面思考吧

樓上認同+1...................
時嫩時正常

引用:
原帖由 SLY_Clement 於 2008-7-9 11:48 發表
小弟不才, 會考ECON拿A . LOSS AND BENEFIT- 機會成本(COST) 如沒讀ECON的說就簡單說是代價吧. 這個是中3學的, 我也不太記得了. . . 不過代價及利益也分有形/無形的. 這些去買本中3ECON書睇到你唔想睇都得. . .要講 ...
同意+1

本人上次親身去看決賽
看到3管盡心盡力去搞好一個比賽
左搬右搬 一些架生
佈置地方 影相 等等...
一切一切都是不收錢的
只為提供娛樂給VLAN的玩家

反正VLAN 一直為大家提供很不錯的遊戲平台
是次活動雖然 對某些人 BURDEN太大
低 計算後 只要14.5 就可以有 3個月VIP
相比平時 50蚊 半年已經平左了

通過比賽又可以找到團戰的樂趣
雖本人今次沒參加到比賽 但亦好希望會多點人參加
讓比賽變得更有意義更有意思

生於斯 玩於斯
香港信長冠軍級隊伍盡在VLAN

引用:
原帖由 Misuki 於 2008-7-9 19:49 發表

同意+1

本人上次親身去看決賽
看到3管盡心盡力去搞好一個比賽
左搬右搬 一些架生
佈置地方 影相 等等...
一切一切都是不收錢的
只為提供娛樂給VLAN的玩家

反正VLAN 一直為大家提供很不錯的遊戲平台
是次活動雖然 ...
-.- +1  我都覺得算平了
但系d隊友冇1個想交
林住招d人進來幫交錢=.=

個人的自以為是

不爽味唔好參加/.\

比多左就當係支持 vlan好吧
一個平台不是一個人獨佔的
咁有本事你開一個平台給我們玩
vlan 搵小小錢都好應該

引用:
原帖由 S_YiU 於 2008-7-10 00:36 發表
比多左就當係支持 vlan好吧
一個平台不是一個人獨佔的
咁有本事你開一個平台給我們玩
vlan 搵小小錢都好應該
VLAN 有否從中搵錢 大家都不知道
而這也不重要

只不希望因為一些自私自利,不負責任的說話
會影響 VLAN 上下的士氣
怕 "好心做壞事"

樓主"好心"為大家分析是次比賽是否物有所值 可惜思量不足 才做成現在情況長(壞事)

既然一切都解釋清楚
大家也沒需要作什麼批評

版主們加油

生於斯 玩於斯
香港信長冠軍級隊伍盡在VLAN

引用:
原帖由 SLY_Clement 於 2008-7-9 11:48 發表
小弟不才, 會考ECON拿A . LOSS AND BENEFIT- 機會成本(COST) 如沒讀ECON的說就簡單說是代價吧. 這個是中3學的, 我也不太記得了. . . 不過代價及利益也分有形/無形的. 這些去買本中3ECON書睇到你唔想睇都得. . .要講 ...
得咁小隊玩=]......
有錢比你算好

大家志在交流一下
按圖即可進入信長之野望區

樓主真係
人地cs個d成300蚊一隊咪又係咁打...
vlan幫我地搞個比賽先收100蚊一隊...你仲要唔知有冇咁多隊打呢 = =...到頭來可能都仲要自己貼錢...
vlan已經好好人

12.1c同11.2b都唔係差太多姐...合野個度有小小分別ja嗎...咁多時間比你練...如果13.5c就真係好大分別啦

送vip比你咪好lor -.-入ser唔洗煩...加上平時50一個人既vip變到100蚊5-7個人...

引用:
原帖由 SLY_SiuYiu 於 2008-7-1 02:29 發表
http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=83005&extra=page%3D1
正如yip同2樓所說
vlan不用出一分一毫
大家是心知肚明

如果有128隊參賽:
8 強 到網吧比賽
第一名  獎金 2000  + 證書  +終極特大信 ...
人地vlan管理員唔洗生活咩..
昆番少少都應該la....

==

今次vlan盃有好多搞笑問題,(請vlan有關官方人員交代清楚)
http://www.ipve.com/bbs/viewthre ... &extra=page%3D1
正如yip同2樓所說
vlan不用出一分一毫
大家是心知肚明

如果有128隊參賽:
8 強 到網吧比賽
第一名  獎金 2000  + 證書  +終極特大信長獎盃
第二名  獎金 1500  + 證書  
第三名  獎金 1000 + 證書  

vlan收到的錢=128x100=12800
獎金=2000+1500+1000=4500
12800-4500=8300
3張証書值幾多錢?當你印3張紙100蚊
8300-100=8200
獎盃,又幾多錢?當你500蚊一個
8200-500=7700
網吧錢又要幾多錢??
i one星期一至5,1粒鍾5蚊
當你玩4強,10粒鍾完場
5x10=50蚊1人

4強=5x4=20人
20x50=1000

7700-1000=6700

重有6700去左邊?
比vlan食左 ?
千萬不要跟我說冠軍獎盃含有鑽石,寶石等成份

問題2:
vlan官方人員一直逃避比賽地圖問題
先前投票決定
投票結果為11.2b大大領先
之後轉換12.1c

問題3:
官方人員解答送vip3個月比一隊
這樣是強逼參賽隊伍購買你們的vip嗎??
比賽還比賽
支持還支持
請不要張兩者混為一談

本來vlan舉辦比賽是一件開心的事
後來官方人員反口復舌
由起初比賽地圖投票決定
至今錯誤仍多
希望你們進行檢討

-.-

我都覺得算平了
但系d隊友冇1個想交
林住招d人進來幫交錢=.=