22 12
發新話題

急知~]]]救急英雄Lv問題+新手問題

[Close]

急知~]]]救急英雄Lv問題+新手問題

英雄既Lv上限系邊一項整?_____已解決
p.s:我知道系物件編輯器.部隊,

一.點整可以整到好似信長咁簡英雄?___已解決
二.點樣可以加技能既等級?_____已解決
三.點樣可以加一招新既技能?___已解決
四.點樣可以加技能既攻擊力?___已解決
五.個招好多綠色既隕石跌落黎個招...叫咩名

急知~]]]救急

引用:
原帖由 楊誠21 於 2008-6-9 12:51 發表
英雄既Lv上限系邊一項整?
p.s:我知道系物件編輯器.部隊,

一.點整可以整到好似信長咁簡英雄?
二.點樣可以加技能既等級?_____已解決
三.點樣可以加一招新既技能?
四.點樣可以加技能既攻擊力?___已解決

急知~]]]救急 ...
1. 進階 > 遊戲性常數 中可設定英雄等級上限

2. 物件編輯器 > 能力 , 選取你要做新技能的基底技
看你要做個怎樣的技能...

3. 信長那個是酒館選英方式...WE 自學手冊的範例有了...
你可以先查看
最簡陋的做法
就是把英雄放在酒館"出售"

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

係既...師兄~~

回復 3# 的帖子

好多綠色隕石..是那招@@? 能詳細點說明嗎??

估計你是說 混沌之雨

我點都整唔到 酒館選英方式
我學晒佢: 旅店 -無敵
                           -選擇英雄
                  英雄出生點(自己開既--力量環)12個  -玩者1
                                                                                  -玩者2
                                                                                      ......
                                                                                  -玩者12

但係都唔得既...

引用:
原帖由 楊誠21 於 2008-6-10 22:06 發表
我點都整唔到 酒館選英方式
我學晒佢: 旅店 -無敵
                           -選擇英雄
                                                          ...
旅店的能力不要使用選擇英雄

選擇英雄是 "只選擇附近的英雄作為客人"
那就是說...除非你的力量環是英雄 或是 把 選擇英雄改回做選擇部隊

我唔知自己有D咩錯
旅店 -無敵
           -選擇部隊
                                                                 -玩者2
                                                                     ......
                                                                  -玩者12
                                                                  -英雄

我學WE自學手冊個圖mm放左個D開始點壘埋一齊,,,但係電腦係再我整到好似正規圖咁,,,一開始有個城囉

我重剩D咩??

引用:
原帖由 楊誠21 於 2008-6-11 18:01 發表
我唔知自己有D咩錯
旅店 -無敵
           -選擇部隊
                                                                 -玩者2
                                      ...
你做一個測試地圖 再上傳上來給我看看吧

城堡嘛..那個是因為觸發問題

點上傳比你?
新人>.<

回覆時 上傳附件 再選擇你的測試地圖 就可以

測試地圖....
我比你睇睇我剩D咩未做?
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

沒問題...有幾個可以買=.=
有幾個則因為人口上限不能買而已

唔係呀....我玩緊係一開始玩城堡嫁wo..

一開始有城堡...是因為觸發...

近戰初期化 -
Melee Game - Create Starting units (for all players)

這個觸發會在一開始會有一個城堡和農民

咁我既觸發要點整..我就係唔想一開始會有一個城堡和農民

22 12
發新話題