38 123
發新話題

信長之野望更新地圖的建議(以下的評論是關於15.1A3)

[Close]
作者 有冇考慮過改一改 鬼國
S版本個鬼國 好型

其實樓主都係想表達下自己意見啫
每個層面既人(技術,喜好)都會唔同
提出既建議都會唔同架啦
合理咪考慮唔合理咪算囉

而家個氛圍就係唔妥你就鬧到人一文不值 sosad.
引用版主
引用:
原帖由 Misuki 於 2019-1-20 01:56 發表
我相信在玩的都不是小學生了 , 請尊重自己尊重別人
BTW.建議論壇加多啲EMOJI黎用用
yoyoyoyo

回復 32# 的帖子

我吾知你系咪無咩系05同呢條友打過
所以吾知佢咩人咩料
我上面有哂LINK可以睇得出佢個人系點
我第一次回應都好解釋哂佢所有問題 除左一個系主觀感受
簡單D講  如果一個人吾好好爬文了解你想講既野同了解你既意見
事實上就系一文不值
以成員黎講我地一般系吾會回應呢D問題  因為真系無咩質素可言 (佢連自己講緊咩都吾清楚)
我系回應都講左我系用個人身份留言  你可以當私人恩怨  事實我就系比佢屈MH搞到個AC到E家有時比人踢搞到我正身E家都吾用用分身  

而家個氛圍就係唔妥你就鬧到人一文不值 sosad. <<< 我都希望你了解下佢既意見系咪真系有POINT 同埋系LINK 上面 OR 搜尋佢既為人 >>吾夠打就MH  此POST都有其他人比條友屈 佢又系拎吾出證據  
我諗呢D事正常人都會有火 差在爆吾爆出黎架姐

對我黎講你既說法 同放任破風班人系到威圍喂一樣  
利申: 非想同你引戰

引用:
原帖由 A_c 於 2019-1-23 00:02 發表
其實樓主都係想表達下自己意見啫
每個層面既人(技術,喜好)都會唔同
提出既建議都會唔同架啦
合理咪考慮唔合理咪算囉

而家個氛圍就係唔妥你就鬧到人一文不值 sosad.
引用版主

BTW.建議論壇加多啲EMOJI黎用用 ...
我唔係信長區版主好耐啦
生於斯 玩於斯
香港信長冠軍級隊伍盡在VLAN

文我就緊係有爬...
只不過我就filter左你(地)啲私人因怨
因為個貼係討論緊張圖既改動
其他野就...who cares......
個人就認為難得仲有人玩仲有人上心比意見係呢隻遊戲都幾難得啫(樓主仲打左幾多字下)

樓主講既野都並唔係完全冇討論空間啵
神甲個論點的確係有討論既地方
以前冇人出神甲的確係事實,只不過係因為 距離閃 呢個功能對呢隻遊戲既影響大同埋用途廣,
所以係取捨之間神甲既
加甲(其他神裝可完美代替),
減傷(其他裝可代替),
移速(其他神裝可代替),
攻速(其他神裝可完美代替),
係比閃鞋(距離閃)比下去。

我理解(希望冇錯)樓主提出既係想做出一個兩難既選擇
神甲A(冇閃)VS神甲B(有閃)
神甲A係可以做到一個情況係閃都唔要既優越
例如改到除左底褲以外,加移速既裝係極之稀有,9100都唔會加移速,只有神甲A係加
例如買左神甲A既英雄無論如何減移速都唔會低過某個數值(槍神/立花之類例外)
例給神甲A係會令英雄變成最高攻速(唔係本多果隻),所以令玩家唔雖要考慮買其他攻速加乘既裝備,
又或者加長閃既冷卻時間,縮短閃既距離,
神甲B唔加基本移速同埋%移速但係神甲A就加好多等等
拉近神甲A/B兩者既差異,提高神甲A既選擇意欲
當然其他既裝備/技能都要有適當既調節去配合
如果真係要改,成個改動係浩瀚同麻煩,會唔會做係另一回事
但係而家係度靈感沖擊 討論研究 why not?
我唔認為樓主帶出既係咁一文不值,
只不過樓主好少比建議/論據去支持作自己帶出既論點,
令成個論點變到好弱啫。

其他你講既我就唔點應啦,因為我認為並唔係個貼既討論重點...(eg.樓主為人)
引用:
原帖由 Misuki 於 2019-1-23 03:06 發表

我唔係信長區版主好耐啦
你title仲係版主嘛
yoyoyoyo

引用:
原帖由 A_c 於 2019-1-23 04:07 發表
文我就緊係有爬...
只不過我就filter左你(地)啲私人因怨
因為個貼係討論緊張圖既改動
其他野就...who cares......
個人就認為難得仲有人玩仲有人上心比意見係呢隻遊戲都幾難得啫(樓主仲打左幾多字下)

樓主講既野都並 ...
"只不過樓主好少比建議/論據去支持作自己帶出既論點"

重點
生於斯 玩於斯
香港信長冠軍級隊伍盡在VLAN

如果神甲有破風刀既加速能力就可能有機會2選1

引用:
原帖由 隨楓 於 2019-1-25 15:10 發表
如果神甲有破風刀既加速能力就可能有機會2選1
咁91可以正式收皮................
公道自在人心

38 123
發新話題