發新話題

信長之野望 HK版 BUG報告區

[Close]

回復 15# 的帖子

多謝回報, 此漏洞會於下版修正

但請注意: 2把本來14.0版有ge刀 (鬼哭‧童子切 及 蝕‧缺)
係14.1系列並無重新制作, 自行合成使用係冇任何效果, 請不要合成使用 (否則後果自付-3-)
PS: 請不要唸多左, 自己合成童子切黎屈機了-3-...無效果的

仙石上路無敵玩法

f14.1c
仙石上路無敵玩法
https://youtu.be/sLkcGJ0dJo4
仲未改版,大家快d試下

回復 17# 的帖子

此BUG會於下一版修正

有個文字描述錯左...爆左下路織田騎兵營會寫中路

回復 19# 的帖子

已知問題 感謝回報 會於下一版修正

有個文字描述錯左

百地4LV落左地都顯示1LV

回復 21# 的帖子

已check 無發現百地1技說明有問題 但感謝你的回報

無敵7秒,所有指定技無效

頭先我神隱,直江無法3技,法術有傷
另外隊友 大友,中後期我用神隱後,佢變左稻大技甘
A人不現形,死左回覆正常,神隱後,又bug反長忍

回復 23# 的帖子

直江無法3技,法術有傷
> 直江如有視野,是能夠在英雄神隱狀態下使用3技

另外隊友 大友,中後期我用神隱後,佢變左稻大技甘
A人不現形,死左回覆正常,神隱後,又bug反長忍
> 已知大友/上泉/柳生/明智等英雄配合神隱會有機會無限時長期隱形,此BUG會於下一版修正

希望保留仙石大技bug穿越飛山效果

希望保留仙石大技bug穿越飛山效果
保留穿過小山(即中路買閃,對面矮石牆)
高山會停(即狼位格離果d)
如果可以強化埋仲好,高矮山都可以穿越
只要飛不出場同可閃反出黎
甘佢既娛樂性,同控制作用都可以大大提高

直江係敵軍有石,我地試過兩次
我地中路見,我开神隱,佢話變唔到
之後佢分控比第個試
一樣話變唔到,不過冰計我有傷
唔知佢地有冇老吹

其他玩家投訴

用左近,龍川依d無視地形既位移技
跳到無法攻擊位置,屈火計燒塔

依d會唔會修正?
同埋有段建議,有冇得pm你,

回復 26# 的帖子

1. 仙石大技 - 已經唔會再拉出地圖, 但其他位GE判定我冇試, 暫時先設定為"不可通行的位置不能牽引", 睇下實制你地玩過之後GE效果係點先再考慮改

2. 直江應該唔會變唔到, 又或者應該係所有指定目標GE技能都放唔到 (如果係E個問題咁我會GG= =...)

3. 島左/龍川/景家等可以用技能出地圖邊界GE問題 - 暫時先唔改住, 但係會考慮修改至不可移動出地圖邊界 (最快實行可能係14.1E吧...14.1D打算今日OR聽日出, 趕工重制S版同信貳2隻英雄中~)

4. 製圖小組GE用戶好似係收唔到你地PM (我都唔可以PM你地), 所以如果有意見不如發表係意見區~

最後, 多謝你發表意見

如果私人PM, 收信者都係要再COPY AND PASTE 返出黎, 只怕有可能沒看到

POST到意見區 就一定有人看到
生於斯 玩於斯
香港信長冠軍級隊伍盡在VLAN

引用:
原帖由 AoBa. 於 2018-8-8 14:04 發表
2. 直江應該唔會變唔到, 又或者應該係所有指定目標GE技能都放唔到 ( ...
我試過神隱左,隊友比人吹箭到
所以唔知係直江問題,定佢地扮野

百地背刺禁S 有BUG秒人

發新話題