53 1234
發新話題

信長之野望 HK版 BUG報告區

[Close]

信長之野望 HK版 BUG報告區

請各位盡量附上REPLAY 及時間(如有)
有圖片會更佳

謝謝

生於斯 玩於斯
香港信長冠軍級隊伍盡在VLAN

第一想問溫泉系咪改左攻擊範圍>
第二牛牛大技bug>死後依然存在

附件

LastReplay.w3g (773 KB)

2018-7-25 14:57, 下載次數: 237

隻立花宗茂好勁喎,調節番個平衡啦

回復 2# 的帖子

感謝回報, 定義為"非嚴重影響遊戲體驗"的BUG
此BUG將會於下一版修服

回復 3# 的帖子

已經知到立花宗茂過強, 原意只係想跟番曬文字說明黎重制 (姐係冇魔會扣生命值), 沒想過會過強
PS: 照計條數, 有魔時扣英ge傷E+係比原版低少少...只係打到冇魔之後ge效果同原版差太多了...~
已有計劃於下一版nerf

引用:
原帖由 AoBa. 於 2018-7-25 18:46 發表
已經知到立花宗茂過強, 原意只係想跟番曬文字說明黎重制 (姐係冇魔會扣生命值), 沒想過會過強
PS: 照計條數, 有魔時扣英ge傷E+係比原版低少少...只係打到冇魔之後ge效果同原版差太多了...~
已有計劃於下一版nerf ...
老實講我真系吾覺強左好多

照你咁講後期隻英咪仲廢左 > 廢期個個都千幾2千魔 幾時先扣得哂

招1技1日魔水無左攻隻英根本勁極都系有限 今日先見完隻立花負數

吾明強在那

引用:
原帖由 AoBa. 於 2018-7-25 18:37 發表
感謝回報, 定義為"非嚴重影響遊戲體驗"的BUG
此BUG將會於下一版修服
我無睇落去其實 牛牛大技果陣死左個大技系有個影存在(無傷)  定有傷有影

回復 7# 的帖子

立花宗茂招技, 到底將佢機率化? 減傷害(基本扣ge傷定只係nerf額外MP唔夠ge傷)? 調整扣魔量? 定唔改? 我都想聽下大家意見...講下應該點調整D數值啦~~~
(只係重制後, 一直都有人ge意見表示立花宗茂過強...)

山縣昌景應該會死後都有傷害直至完成整個持續時間 - 就好似直江2技死左都會持續咁

引用:
原帖由 AoBa. 於 2018-7-25 19:29 發表
立花宗茂招技, 到底將佢機率化? 減傷害(基本扣ge傷定只係nerf額外MP唔夠ge傷)? 調整扣魔量? 定唔改? 我都想聽下大家意見...講下應該點調整D數值啦~~~

山縣昌景 ...
你指本身招技系咁? 定BUG左既情況

我個人覺得吾洗改

引用:
原帖由 AoBa. 於 2018-7-25 19:29 發表

山縣昌景 ...
其實佢本身打有魔ge傷害都唔差...係真係打冇魔ge扣勁少咁解...但你調低扣魔量 後期佢要捉d已經捉完人用哂魔ge 一樣係廢左...一係就調低數值lo...而家你1魔=0.5傷??試下再低d
另外岩岩有場隻松姬出左凍雲冇用1技之下 1下都冇爆佢話1下都唔爆我先開始留意 打左n下都冇爆...佢未講之前應該已經打左好多下 如果要睇,,,最後比人爆之前個度...

LastReplay.w3g (1.47 MB)

引用:
原帖由 bool 於 2018-7-26 02:19 發表
其實佢本身打有魔ge傷害都唔差...係真係打冇魔ge扣勁少咁解...但你調低扣魔量 後期佢要捉d已經捉完人用哂魔ge 一樣係廢左...一係就調低數值lo...而家你1魔=0.5傷??試下再低d
另外岩岩有場隻松姬出左凍雲冇用1技之下  ...

象甲召出黎隻象 反而比野獸之卷召個隻廢一倍有突
13.2B合完係會buff隻象 呢個係bug定係nerf?

引用:
原帖由 bool 於 2018-7-26 02:19 發表
另外岩岩有場隻松姬出左凍雲冇用1技之下  ...
已單機測試, 不存在這個問題, 但多謝你作出回報
凍雲 - 法球裝備其實必定要指定攻擊目標先可以發動 (同理GE仲有原本13.2B ge香宗大技, 唔指定=大技冇效果, 你打無限下都唔會爆一下)

題外話: 可謂"指定攻擊目標"?
1. A指定目標 (用mouse直接right click/ 禁"A"制再禁目標)
2. A地下, 禁完之後自動A 直至英雄停止動作(stand係到)
引用:
原帖由 我是渣渣. 於 2018-7-26 03:43 發表
象甲召出黎隻象 反而比野獸之卷召個隻廢一倍有突
13.2B合完係會buff隻象 呢個係bug定係nerf?

多謝回報, 已列為下版更正內容

現時象甲的確比野卷廢一倍有突= =
南蠻胴(象甲) 召喚出來的南蠻象會於下一版強化 (其實這是原版設定= =...)

引用:
原帖由 AoBa. 於 2018-7-26 09:13 發表

已單機測試, 不存在這個問題, 但多謝你作出回報
凍雲 - 法球裝備其實必定要指定攻擊目標先可以發動 (同理GE仲有原本13.2B ge香宗大技, 唔指定=大技冇效果, 你打無限下都唔會爆一下)

題外話: 可謂"指定攻擊目標"?
...
我仲以為佢講開緊1技 原來系無開

可以合到14.01板裝  但係冇寫出黎

附件

53 1234
發新話題