發新話題

信長之野望 HK版 意見集中區

[Close]

回復 15# 的帖子

其實我希望會加返, 不過在下CP另一位置.
目前團隊還在商量.
生於斯 玩於斯
香港信長冠軍級隊伍盡在VLAN

請問會否加上杉新模組?
檔案如下

附件

上杉謙信.rar (272.68 KB)

2018-8-18 01:32, 下載次數: 136

回復 17# 的帖子

好 14.1G我記得就加-3-

希望平蜘蛛釜 CD減半

如果因為會出現二次魔免,大可以兩種CD共用

如果咁改 玩主力企線既會更爽 更無腦
生於斯 玩於斯

可唔可以upload d 英雄資料上黎,想拎黎做比較同參考.

回復 21# 的帖子

冇時間整資料站= =...
目前每次更新, 我都係一日之後update HK版全更新內容(對比F13.2B)
我唸如果想E+要做比較同參考
你要睇我呢份野(HK版區置左頂)+11.2B資料站+腦內填補少少13.2B改左GE野

其實我就想整資料站
or 有冇人好得閒又想整= =? 我可以將原圖有關步隊同技能ge資料匯出比想整GE人整

ps: 其實我都可以將原圖有關步隊同技能ge資料匯出send比你, 比你做參考
(都係地圖用WE開, 但係就只有相關資料可以copy and paste, 真. 原圖我就先keep secret-3-...)
不過最快可能都下個sem先得閒...呢個sem好CHUR...

題外話:
其實下個SEM有2日DAY OFF又只係讀3科...ME仲想寫新圖...
目前唸法係 x-hero crossover impossible bosses...不過只係一個唸法ONLY...
or有冇其實邊方面GE地圖想玩~_~下個SEM應該有時間整一張...
(PS: 唔整極複雜ge save/load RPG...)

做返張 信長/三國版 FOOTMEN
生於斯 玩於斯

引用:
原帖由 Misuki 於 2018-11-16 04:15 發表
做返張 信長/三國版 FOOTMEN
FOOTMEN之神在此

我係網上連11.2b資料站都搵唔到..

回復 25# 的帖子

http://sky.geocities.jp/icearbaby/

入面某D資料是錯的(少量ONLY), 或者我遲D係SEM BREAK睇下有冇時間整資料站

建議修改德川家康大技。

宜家大技定位糊模,增加回血同增加移速其實唔太夾。大技使用時間大概有兩個,一個係會戰,一係個帶兵推塔。增加回血最明顯嘅作用就係帶兵推塔,但推塔時其實又唔需要加移速;增加移速係會戰比較有用,但都只限追擊,最重要嘅係,倒過嚟講增加回血係節奏極快嘅會戰中又冇乜明顯效果(除咗小數魔免肉盾型英雄外,你唔覺會得其他英雄好打咗/硬凈咗)。所以,招技俾我嘅感覺係兩頭唔到岸。

建議一係往會戰方向改,一係往帶兵方向改。如果係前者,就要係會戰有即時效果,例如即刻回復指定血量;如果係後者,就要將增加移速,改為一啲可以令士兵戰力更持久更嘅效果,例如係加甲。甚至,配合德川家康嘅真實歷史地位,不妨考慮將大技改為對全體部隊生效類型嘅技能,咁會更加貼合佢嘅領導角色身份。

以上我只講個方向,具體細節當然係留返比最熟悉遊戲平衡嘅作者。

回復 27# 的帖子

感謝意見
Me prefer會戰向改動, 會同地圖組傾下

一於就base on你GE意見黎改-3- 15.1B

林崎改1技: 600距, 100/250/400/550傷, 取消攻擊X數傷害
2技改指定技, 目標範圍400同目標暈眩
3技提高機率同+攻速變+攻擊, 持續幾耐你定

呢隻野全部超後期技, 仲要後期都未必勁[因為全部法傷]

前期又唔高傷, 仲廢過義輝

回復 29# 的帖子

今日開單機圖試用新英
只能玩全法裝   玩完感想係   有外表 無乜作用
就算比你肥到太典吊地7800神甲3日月   都係秒1個
仲要開水秒  同埋後其大家都多血  可能一隻都秒唔到  

發新話題