發新話題

等待再等待 (移除BUG地圖)

[Close]

等待再等待 (移除BUG地圖)

本來想等新圖發佈可以扮型以官腔形式介紹, 可惜我等不了:

當初想組織團隊再搞信長圖, 單純係無奈13.2B 竟幾年沒變化.

抱著被朋友笑 "復古" 同 "不可能的任務" 公開招作者

幸而有信2作者 ALS上船, 更無私分享了 "原圖", 在考試求職期間仲不斷開會提供佢多年既經驗.

更有AOBA自願花上自己的空閒時間去 "從原圖還原到13.2B", 並加上了幾種模式同修BUG

亦有幸召集到數名 "算是對地圖有認識" 的玩家加入提供意見.

始終不離8年前的理念 --------- 要有一張香港人持續更新的地圖

從3月30號開始召集, 不斷開會更新, R FD 上船, 求各位百忙之中內戰測圖這過程比追女仔更難.

到了6月中終於試BUG改到第5版 (我們認為"出得街"的版本) 並傳送給VLAN

或許信長這遊戲已不值得人去關心, 亦沒什麼商業意義, 只係一班唔願跟上潮流的人在死守而已.

在此我不打算再等任何人, 在未問過任何人的意見下將此圖公開.

若你們將來打算搞落去. 可以再搵我, 反正原圖已經有了, 可以問ALS或AOBA要.

而我目前就沒打算主動去理.

牛仔, 笑我吧

多謝以下各位, 年底我去香港旅行希望可以請你地食飯.

ALS < 我都唔明你點解會出現, 反正你就似神一樣降臨了>
AOBA < 第一次遇到人比我更煩更急, 急到我想同你講對唔住, 你以為我可以爭取到什麼, 結果我連爭取個審批都不行>

龜頭都嬴 <從英雄傳到而家都相信我 >

DEATHLESS DEMON <多年戰友 >

笨MAN < 其實當初係沒打算拉你上船, 但你又不斷拎張圖黎試同回報BUG >

多謝下面幾位一直比很多天馬行空既想法, 但我地暫時未能實現.

KEN
神手風
YTC
MYAZ.
文靜公子

生於斯 玩於斯
香港信長冠軍級隊伍盡在VLAN

我都唔記得左你比我既版唔係你EMAIL比VLAN既最終版.

ANYWAY, 都照放住係度

單純係放發四所以跳過所有人放上黎.

大家享受暑假吧 ^^
生於斯 玩於斯

引用:
原帖由 阿平 於 2018-7-7 04:35 發表
冇前景.加上

新人而加寫新信長圖要學JASS語言.咁不如學C語言
老都冇幾個人全JASS
加上香港唔似大陸,寫圖仲有錢收
幫vlan寫信圖,頂多新年比個利士,食下飯
而加vlan都冇心搞信長了吧,5年之前就覺得冇心

***13.2B原圖 ...
唔係悔氣說話.
3月30號我已經開帖搵原圖
包括人肉搜尋 爾同NL 同認識佢地既人
所有搵到既人手中只有14.0E既原圖
或有13.2B的都說已洗機
而爾係消失左

還望各位, 唔係幫既話, 唔好馬後炮或抽水
近排心情唔好太, 請見諒

唯一一點要多謝啊平既係
你最後兩句都說出重點.
多謝你
5年前既戰友
生於斯 玩於斯

引用:
原帖由 chris_sie 於 2018-7-8 22:58 發表
信長玩家路過
其實而家個新圖係咪最終製成品黎?
有時間會開場玩,不過唔知有冇人入呢

支持樓主樓主加油
AOBA 在樓上已說
我上載的並不是最新版, 柳生同羽柴有BUG

可以問AOBA願不願意 上載.
生於斯 玩於斯

不如私下分享內戰用

記得幫我改埋島佐近模組

生於斯 玩於斯

引用:
原帖由 SmileBoy 於 2018-8-9 18:29 發表
看的我很感動

感覺有一天 war3信長會以其他形式再現人間
叫你老細科水未?
生於斯 玩於斯

引用:
原帖由 |LoSeR|Kris 於 2018-9-8 23:30 發表
加油                 
驚見馬神
生於斯 玩於斯

發新話題