30 12
發新話題

【懷舊】成功修復左一部份鬼捉人13.2B版...

[Close]

【懷舊】成功修復左一部份鬼捉人13.2B版...

地圖名稱: 吸血鬼復甦v13.2B繁中版
更新日: 18/5/2008
修復: 名乂哀。(即係我XD)

預覽圖:

介紹:
自煮燃髮左成個星期終於成功,修復左一部份13.2B版,新版war3可以玩到了

檔案名稱: Vampire Resurrection FinalV13.2B(CHT) SEMI FIX.w3x
校驗碼(SHA-256): 276e4843a4c6e0a744462395047496c3063244769c9ff815f53d6e9c43f0b4ff (https://md5file.com/calculator)

p.s.點解會有個SEMI FIX係檔名到呢,就係只修復左一部份咁解,有一部份我唔識整所以全部答曬no(null),但都過到所以就好開心唔理了XD

Edit(2017/07/07):
成功修復埋融合吸血鬼了,除左張圖本身有既BUG,應該全部FIX好了
將圖檔改名做FULL FIX先^^(不過入左war3個名都係一樣=,=大家睇路~)

檔案名稱(新): Vampire Resurrection FinalV13.2B(CHT) FULL FIX.w3x
校驗碼(SHA-256): a527e5eb9660904c8fbf8eb0ee5118802acc211e49fbea6b6ac81a98f03173b4 (https://md5file.com/calculator)

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

仲有個F9係錯既...
如果要增加吸血鬼
打-addvam唔得,要打-vamp先至有反應

頭先玩左幾鋪13.2B,發覺13.2B同15.6版玩法真係好唔同=,=
由於呢個版人太op,所以玩親都係2鬼v3~10人
因為唔係太想好似15.6咁玩(我想多d圖多d變化),所以只要唔秒殺鬼我就盡量唔禁...

由於我玩慣15.6版,自然就想試下做d痴線野
於是我心血來潮玩左鋪1鬼v4人,結果被完美gg...
人真係超級op,再加上我玩呢個版都係盡量咩都唔禁,所以遇到雙修就好難攻得入
仲有偷金同塔cp呢d,隻鬼唔識分身所以好難有時間理,再加上人起左350$塔就基本等於win左(鬼d血倒水咁扣=,=

所以玩呢個版前期就係隻game既全部,所以多鬼d會適合d,我估最好比例係每1隻鬼就對1.5個人
即係例如有10個人,就4個做鬼,6個做人,德鬼打-vamp就可以加多幾隻大鬼(如果多新手既可以少d鬼,廢時變到屠殺就好悶=,=)
鬼4爆我覺得其實無所謂,因為呢個版既前期就係13.2b既全部,人都可以閃光走~
到出左350$塔甚至750$塔,鬼同gg左無咩分別,d塔係用黎欣賞佢個攻擊既華麗視覺效果用既XD~
當然如果鬼想玩成3個鐘黎win就另計...

仲有呢個版同15.6最大既分別就係...我頭先都講左,就係人超級opXDD
咁樣就算係新手玩人都有機會生存得耐d,同埋好玩d~(當然,高手玩返15.6版係最正的
呢張圖我用黎主打返懷舊,希望老玩家們可以玩得開心~
而且變易左可以吸引多d新手入門,變勁左就挑戰15.6版,引人玩既計劃!!

仲有我唔知點解小鬼合唔到體...有bug
有無人可以出手相助啊T_T~

成功修復埋合體
原汁原味既13.2b版

N年前有玩過鬼捉人+巨魔

的確係一個唔錯既回憶

回復 5# 的帖子

兩幅圖都好正

頭先又玩左場1v4,我做鬼,15.6版
過左兩晚人d英就出黎殺我d食屍鬼 ,d食屍鬼擺曬係全圖唔同地方睇住d地
人就得返一個地方,於是我就諗點樣先可以keep住佢地係一個地方,唔俾佢地係其他地方起基地
於是我諗到當d食屍鬼一俾佢地殺左,就用個墳墓生產過d新既然後派過去,墳墓爆左就係第到起過個新既=,=
咁就成功keep到佢地係曬一個地方la
仲有擺食屍鬼個陣要擺得精細d,一個地方既格擺一個
如果唔係d木廠哩埋左好易漏左,我都係擺左幾次先擺滿曬~.~

之前上網搵下搵下13.2b鬼捉人,無意中見到呢篇鬼捉人故,覺得幾經典下搬黎俾大家睇睇

吸血鬼復甦? - 靈幻怪異 by 智乂障

係一個炎熱既天氣  忽然  好大雪  之後有三位神秘人  係到用魔法做左一個紅色既門口

神秘人說:我地要召喚吸血鬼啦

果5位人類  知道有二隻吸血鬼要復甦了

就走佬  佢地分別係,紅色,藍色,綠色,青色,灰色

紅色同藍色就一齊  綠色就同青一齊 灰就自己一個

紅色:藍色 e家起野得啦 二個守到

其三個就等吸血鬼到左地球先起野 廢是見到

吸血鬼復甦了 分別係德古拉同諾斯菲華度

德古拉:我點第二招 你點電人 ok?

諾斯菲華度:ok

之後到左紅同藍果到

德古拉:睇佢

之後係到電

紅色:妖 禁電呀 你冇野呀 記佢名  叫abc123

德古拉:你廢姐傻仔

諾斯菲華度:PK

之後  紅色就走左埸 搞到個埸好lag

德古拉:妖 無品 我開埸 記住佢先

最後 諾斯菲華度最遲先走埸 所以吸血鬼嬴左

Source: http://www.**廣告**fun.com/thread-728992-1-1.html

印象中好似經常有類似情況發生

今日又玩咗鋪
不過唔知係咪因為圖太舊
好hea好快gg=.=

很強 打不過

回復 10# 的帖子

@@--------------------------------------------------

頭先又玩左場=3=
1鬼v5人,我做人
咁一如以往,所有人新手or好耐未玩過XDD
鬼就可以叫神鬼了,第一日我升到50$牆,佢第二日就嚟爆我了
咁我著草la=3=
然後著到得返兩人,升左2142
一路相安無事
but另一個人太耐無玩了,佢唔知道而家鬼有幾op/.\
於是佢就做富二代盡情揮霍cp返嚟既$$  (升下英雄啲力量升左1000$XDD
起驅魔塔修下走下=3=
然後鬼就因為係神鬼,都知道要係咁嚟爆牆/.\
然後人就gg了=3=
好hea啊~可能係因為聖誕節所以特別hea

頭先又玩左場
一入場走剩2人同我1鬼
本嚟以為人半giveup hea play
玩10mins可以走人沖涼(我傻了)
點知佢地玩得好認真
最後我用左成1粒鐘玩到20萬血佢地先giveup
早知剩2人嗰陣就當完左走場T口T
因為會留低玩嘅,都是神手啊 hea play是唔會發生的
我徹底輸左了/.\
想準時沖涼既各位要引以為鑑啊:'(

屠龍狂熱過左既人路過見到
好難得而家仲有人玩15.6

更難得係仲肯分享下完場後既感想

更更難得既係有KEEP UPDATING

比個讚

(我都想有人同我玩...)

回復 14# 的帖子

一齊玩ma=D
好想約戰但好似無乜人/.\
ser1間唔中有人開,我都間唔中開,有時有神手入就有得玩了 (but會被**不良詞語**打

30 12
發新話題