發新話題

[原創] 1.28用任何繁體字型 (28-4-17)

[Close]

1.28用任何繁體字型 (28-4-17)

這個應該沒什麼人會用不過照開吧
首先少少題外話,
引用:
大家請注意,vlan已於26/4上載的1.28a更新檔重設預設字型為1.26a更新檔的正常寬度字型,如果大家是使用25/4的更新檔,請重新更新一次。

另外,vlan已上載一個程式把字型轉為較窄數字的字型。下載地址(第5項unifont.zip)  

玩家們如果想轉換窄字型的話只需要跟從該post的步驟,但如果玩家們想轉
任何繁體字型的話,請跟循以下步驟

首先回post down左個rar先(第1個網)(請大家耐心等待本人上線回覆比link)

*************************************************************************************************************************

1.down左vlan upload既rar 第5項unifont.zip,然後將unifont 成個file解壓入war3

2.down左個rar(回覆此帖將得到vlan短消息附加網址)(PS:首先本人不是定期上線,同埋無計唔咁做無人回up來晒氣,唔好做無品狗仔唔係下次有野唔up)」

3.跟住係我比個個rar入面選字體(有名為1-5 同副檔名係ttf 既檔) ***有jpg圖比大家睇大概係點***

4.選完之後將1-5其中一個解壓入 war3\unifont

5.DELETE war3\unifont 入面名為 unifont.ttf 既檔

6.將個名係1-5 既ttf檔改名做 「unifont.ttf」

7.按 war3\unifont 入面個patch_arial.bat

8.開war3睇成果

9.如果想復原大家可以按 war3\unifont 入面個 patch_msyh.bat

*************************************************************************************************************************

更新完d字好似大隻左,不過好好多了

引用:
原帖由 名乂哀。 於 2017-4-28 18:56 發表
更新完d字好似大隻左,不過好好多了
系呀,難得vlan技術人員肯整,不過而家無左改鍵好煩0.0

ccccccccccccccccccccccccc

我dl左最新的1.28 字體有改善
但只係放大左中文英文數字
符號沒有放大
有冇方法可以改善
另外好心vlan做好D啦
要轉1。28已經火火地
體字仲好似玩野咁 特登1D大1D細
仲話係用1。26D字體
但一睇就知唔係用1。26D字體啦
我都玩左成10年war3
咪呃人啦

引用:
原帖由 see_you 於 2017-4-28 22:29 發表
符號沒有放大
有冇方法可以改善
要轉1。28已經火火地
仲話係用1。26D字體
...
哈哈1.26原版系點我都無印象了,不過轉反正正常常就好啦

引用:
原帖由 see_you 於 2017-4-28 22:29 發表
符號沒有放大
有冇方法可以改善
要轉1。28已經火火地
仲話係用1。26D字體
...
佢一路都留係1.26唔肯更上1.27 1.28 個陣我仲火啦

回復 7# 的帖子

點解唔上1.27 1.28要火?

你有冇睇過更新內容? 根本官方做果d更新都係廢既

所以根本冇必要更新 另外1.28根本好多bug

一d 1.26正常玩到既圖 係1.28玩已經有各種bug

只係聽我識既人講 已經有

LTD,不死突襲,路人三國,戰國時代,二戰 等等既地圖有問題
http://www.tsdm.me/forum.php
天使動漫論壇 各種資源應有盡有 owo

回復 1# 的帖子

另外樓主我唔知你引用邊到啦

果舊野得個bat係vlan技術員寫

其他都唔係佢地寫  唔好套個名落技術員到

如果唔係會搞到佢地

引用:
原帖由 x00900 於 2017-4-29 06:20 發表
點解唔上1.27 1.28要火?

你有冇睇過更新內容? 根本官方做果d更新都係廢既

所以根本冇必要更新 另外1.28根本好多bug

一d 1.26正常玩到既圖 係1.28玩已經有各種bug

只係聽我識既人講 已經有

LTD,不死突襲,路人三國, ...
部分插件,如自帶MH,顯示血量,踢人等等,暫時不能使用.

我相信今次up上 1.28係希望改變信長區既現狀,同埋可能綜合區現時都會有mh

至於有bug咁都系好難去避免,希望遲少少會有再新既更新檔

引用:
原帖由 x00900 於 2017-4-29 06:27 發表
另外樓主我唔知你引用邊到啦

果舊野得個bat係vlan技術員寫

其他都唔係佢地寫  唔好套個名落技術員到

如果唔係會搞到佢地
咁唔好意思囉,咁佢地係有寫過呀嘛,咁又係佢地upload,我應該點講?

回復 11# 的帖子

話係佢地提供就OK  唔好話係佢地寫

至於果D BUG 唉 算數-_- D FD有需要自己開SER算

回復 10# 的帖子

修到既更新檔冇架啦... 要等官方  至少果D BUG唔係vlan既技術員可以修到既野...

仲要有張圖係我更新緊 突然升左1.28之後各種BUG 所以我先咁煩躁

其實你知唔知開MAP可以開到128MB
其實係可以玩到多好多圖

回復 14# 的帖子

因為開到128MB 所以要放棄一D之前玩到既圖? 唔係架MA

而且128MB唔係1.28既官方更新內容 vlan想整 1.26都整到 基本上改法係一樣

同埋=_=.. 以前vlan都好似開到去40MB圖

你會玩既圖有幾多張超過40MB啊...點都唔會多過10張掛...

發新話題