發新話題

呢排挽返,開場想設定人數多過4個戈種

[Close]

呢排挽返,開場想設定人數多過4個戈種

開場想設定人數多過4個戈種,呢排DW返個版係2.1.3.5

跟住爬左好多文都係吾多明白

用scrd.exe搞左人數入到GAME都係得4個人

睇過話要自已開個文字檔"server.cfg "打一堆字入去

有睇過要裝插件"SourceMod"但我又吾知版本岩吾岩睇返插件區都好耐下
都有試過但好弪問題

我想知"SourceMod"同"server.cfg "有無關係?吾裝"SourceMod"係咪就用吾到"server.cfg "??

有冇大大可以教學一下點開多人場??

回復 1# 的帖子

你PM下RD,問佢拎個教學咪得囉!
darkflameblaster F

先回樓上 唔識唔好亂回d廢post搵邊位搵邊位同埋你唔識就唔好解答係度呃post分數 ok?
人地係求人地解答幫到人 唔識就搵d人地唔識你就當人地契哥扮熟啦

多人場插件有幾隻 前提要有L4Ddowntown/ l4dtoolz前置
跟住有bebop/multislots  我見呢兩隻比較常用  
上面講果兩種野冇記錯 一個係開啟玩家人數上限 一個係開啟生存者人數上限
你冇呢兩種野前置係server.cfg打數量設置係冇效 因為佢讀唔到有咁既指令 因為有果兩種插件先衍生到呢D指令你先可以調整

l4dtoolz成個file 放入addons
multislots.smx 放入 addons/sourcemod/plugins入面

l4dtoolz+bebop 應該d多人插件包會包埋或者你上網搵
比埋link你 跟足入面指示 如果你唔想搞管理員 單完將成個File放岩位置 咁srcds開場都應該得

http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=307530&extra=page%3D1

如有不對可請各大大指正

基本上佢果個教管理員設置 如果你純多人場 單完之後copy落去岩位之後
去set server.cfg基本上已經ok 入場會顯示出黎

如果你錯左就咁成個addons入面sourcemod剷左佢 連埋cfg入面sourcemod剷左佢

重新copy多次落去就ok 唔洗del game再裝

回復 3# 的帖子

你插我做乜!咁RD個度係有開多人SER教學影片架喎!咁又叫唔識唔好亂回d廢post!好笑!

順路考下你PM<---全寫係咩?
人地睇完唔明 咪好心幫下人 你就算做搬運你都比條LINK人啦

醒少少好冇 唔係個個好似你咁識RD你呢個契哥架嗎 郁下就擺人上台

唔識又要學人答爹 依家問題係你唔識又要誤導人地 同人講去RD個POST你又唔比LINK 咁你係咪答廢話呢?  係咪=冇答?

有時反駁人你諗下自己有咩做漏咩呢 人地插你唔係冇原因

論道理你又冇 又唔同人道歉 知錯又唔去改 面皮又厚過地殼 又要型 又要威 又要帶頭盔

面人地比足你 架自己囉黎丟

咁樣難怪你唔黑人憎架WO

回復 6# 的帖子

係啊!你好勁!你贏哂!你威哂!

人地未出聲講話識唔識搵RD就話乜乜乜!佢唔識用VLAN個短消息功能咪去教佢囉!

PM = Private Message 識唔識? 唔係咩vlan短消息 前提你確認下樓主係咪識你所謂RD既人先啦 乾弟
記然你識 咁我考下你 server.cfg有咩用?

sourcemod又係d咩黎?

如果你唔識麻煩你冷出插件區 唔需要一d冇認識又答爹既人

唔好擺人上台 成日RDRDRD咁 到依家連link你都冇

問你兩句就發曬爛渣 你好勁好威 一d歉意都冇 抵你比人開post再3 插到你開花

係toy個post話人品性唔好 係呢一張post唔見得你品性有幾好

認真想幫人麻煩自己學下l4d插件 唔好發埋d搵邊個邊個又冇link既回答

相信呢度有技術既人大多比我好 呢d野好基礎

我呢d回答算係新仔級

回復 8# 的帖子

1.server.cfg係設定server既參數既文件!

2.sourcemod係用嚟FOR開多人場既插件!

己回答,請過目!

引用:
原帖由 HongGor 於 2016-3-15 18:50 發表
1.server.cfg係設定server既參數既文件!

2.sourcemod係用嚟FOR開多人場既插件!

己回答,請過目!
第1條答o岩1/3

第2條…
(Tanker00係HongGor前幾個acc黎)

我三個月前已經答過你sourceMod係乜,你到底係失憶定精神有問題

http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=625640&extra=page%3D1&page=2

--------------------------------

回樓主
lok550基本上冇錯(咪玩啦,你答到呢D已經代表你唔係新仔啦)

(有心學既可以睇下面既痴線版解釋)

L4Ddowntown係sourcemod extension,裝晒呢兩樣基本上唔死人,不過有D插件要用到呢D extension
l4dtoolz係metamod插件(plugin)
bebop/multislots係sourcemod插件(plugin)
plugin係真正去修改game core一D功能,例如加人數,加特感,自動轉圖,投票,甚至大改到RPG玩法,都係由寫plugin去修改
- bebop/multislots係其中兩個常用既加生存者插件
- l4dtoolz係修改srcds game server可容納人數(只係加可進入人數,而唔係生存者數)

所以一般要開多人場基本上要以下既item(同時係本人建議你要做既次序)
1) 裝sourcemod + metamod    效果:你可以o係srcds用"sm version"指令 (呢步都要set好你係場內admin)
2) 裝l4Ddowntown extension    效果:srcds用"sm exts list"指令會見到"Left 4 Downtown 2 Extension"係其中一項extension
3) 裝l4dtoolz    效果:srcds可以用"sv_maxplayers"參數
4) 裝bebop/multislots    效果:srcds可以用"l4d_multislots_max_survivors" (用multisolts) 或者"sv_visiblemaxplayers" (用bebop) 參數

搞掂以上4項,你應該可以修改參數去開多人場
server.cfg係其中一個方法,另一個係cfg\sourcemod入面有上面3同4既預設參數檔(default configuration file)
Laputa群主

回復 10# 的帖子

老實講,呢排玩緊HL2,KOF99-01!所以唔記得!

回復 11# 的帖子

算啦 冷出插件區

你都係唔識 你下次睇岩你3思識答既野你先好回答

唔好遺禍人間

回復 12# 的帖子

你叫咩人冷出插件區啊!人地要答咩關你咩事啊!

發新話題