發新話題

關於信絕新版

[Close]
引用:
原帖由 低調男 於 2015-1-18 09:53 發表
1.呢個係對戰遊戲,平衡先係發展重點,因為係故事重要人物而加強只會係單機遊戲出現。即使為左配合遊戲主題,更應該削弱信長所有技能,因為呢個係信長之「絕望」
2.RP既出現,可以算得上係機率主宰一切,有「秒殺」呢個必 ...
既然你都講機率主宰一切,難道平衡就可以改變到?

引用:
原帖由 ↗走場狗↘ 於 2015-1-18 10:10 發表
另有其他建議
柳生及上泉大調整為2500+(施放者等級%)敵最大血量傷害;5000+(施放者等級%)敵最大血量傷害,施展時鎖定敵方血量
例:施放者25LV,敵方血量12000,造成傷害=5000+25%(12000)=8000

呢個a多幾下大本就爆架喇 ...
唔係天生0.0

引用:
原帖由 不如不愛 於 2015-1-18 15:01 發表
既然你都講機率主宰一切,難道平衡就可以改變到?
唔多講,自己用下個腦

引用:
原帖由 低調男 於 2015-1-18 17:50 發表
唔係天生0.0
我眼殘
但其實5000,6000都好夠
前,中期基本上都一定死

引用:
原帖由 低調男 於 2015-1-18 17:53 發表
唔多講,自己用下個腦
其實如果要改到咁平衡不如玩正信啦~絕信係出名咩~出名唔平衡~唔要洗咩要6天信長~
你要改既話大把技可以改啦~

引用:
原帖由 劍豪燕南天 於 2015-1-20 17:44 發表

其實如果要改到咁平衡不如玩正信啦~絕信係出名咩~出名唔平衡~唔要洗咩要6天信長~
你要改既話大把技可以改啦~
孫生開貼話要平衡技能,因此我多咀參與下討論
原來玩家需要既係唔平衡
昸然如此
希望孫生好好反省並接納玩家意見,以技能不平衡為更新目的
盡量強化織田軍同信長個人技能,以方便織田軍輕易取得勝利

回#25加仔大我每版都調弱, 上限根據英嘅%血, 可以再調低D
溫泉加50倍爆其實做唔到咩大作用...
信1技係想整有類似gps嘅, 不過好似太高傷咁, 低傷又好似唔係咁好用...
大本其實大家一樣....唔洗加嘛..?
狂心setting係唔想改變原本+500智, 想話加支野等其他英都有d用, 不過血量好似高左d, 下版調低返應該唔會咁唔平衡
指令方面我全部check一次試下清呢個bug

回#26
$# 1技我諗左好耐點改, 唔想同信1技1樣, 又想配合返原本嘅技能組唔變第2招, 大家有idea可以講啊
服2技係服嘅特色... 唔知點變好, 變大個勾都好似無咩特別.... 指令我一次過攪
狂心個大智慧我再check check

回#27
其實無改, 只係多左支野有多4招技用(如果你想用), 如果唔用其實同原本無分別

回#28
其實最主要係大家想玩個咩圖我幫大家整下姐~~ 想整多d組合變化大d
好似狂心大, 如果諗到點用就可以好勁, 新野唔用都同原本唔大分別

回#29
其實我有諗過平衡嫁, 不過聽過有人講玩sm版無秒殺無唔平衡咁算咩sm版~~ 所以我而家改都係向多用途發展 >_<
有時有d技能組唔係秒殺而係爆塔都唔錯啊, 咁又未必下下都係一定會秒... d技大家公平咁抽ge...
0.1 秒550, 咁2秒咪差唔多滿....其實而家唔到每秒2000, 你咁好似仲sm左~_~
其實我覺得而家有機會比人直爆, 可以等大家唔會比人壓住就好似實死咁, 如果排除左大家偷襲直爆嘅可能嘅話, 咁咪變到一路死撐咁...?
上泉柳生大可以參考
禦神都唔錯 不過諗緊除左減傷外有無咩特別D嘅野其他裝無咁, 因為佢本身算係攻擊嘅裝, 如果話整到攻擊有擴散咁樣個D會唔會特別D有D情況會出呢, 大家可以比下意見

回#34
其實係, 不過打肉盾又好似無用咁.... >_<

回#35
所以我向緊多元化發展 :)

回#36
我跟大家嘅意見去改, 或者唔合符所有人嘅諗法, 不過我每版都試加新野等大家有多D野玩, 過份屈就改返好咁.... 好似有D成日禁嘅技, 咁會小左樣野玩咁嘛, 改返好唔禁咪多D野玩lo, 如果唔係都唔會整呢個post係到問大家 ...

整番D倉庫出黎 然後-rp自動擺裝入去有冇得諗?

我淨係知某幾個人開場會禁叮甲狂心~= =18最具特色既野都禁哂~
其實點解禁我想知~講出黎改善下~之前叮3秒都改左1.5~廢左好多啦~

回復 38# 的帖子

你有冇玩過呢張圖?

引用:
原帖由 旦胞反 於 2015-1-25 22:07 發表
整番D倉庫出黎 然後-rp自動擺裝入去有冇得諗?
神回?.................係咪遲左幾個月復

我有個新模式想整, 大家比下意見:
-dm (death match)
冇-rp, 死X次重生自動變英
X係打-dm 個時set, eg. -dm3就死3次自動換英
大家會唔會有興趣玩呢款?

以死換英=.= 聽落唔錯.....不過- -會5會比人係甘殺...D技都係殺唔到人..

引用:
原帖由 不如不愛 於 2015-1-26 17:43 發表
以死換英=.= 聽落唔錯.....不過- -會5會比人係甘殺...D技都係殺唔到人..
咁本身無得換英, 神技應該唔會勁到唔死, 可以考慮殺人數同死數計埋入換英到,
eg.
你殺夠5個人 or 死夠5次, 重生自動換英咁, 咁如果人地神技, 你地死都要殺左佢等佢換技 XD

我而家諗起,右上果個表可唔可以加番個死亡數上去@@
-dm讚成,至少多樣野玩

發新話題