27 12
發新話題

古物技能集---Page12—烈空波

[Close]

古物技能集---Page12—烈空波

入到黎
要先睇說明書
否則突然火足 爆炸 本人恕不負責
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -  
說明書

1.睇完本帖後 請記得回覆                                       

2.如對本技能集有問題 請用回覆方式發問              

3.本技能集只供靈感以及給新手參考                     

4.本技能集嚴禁轉帖 如擅自轉帖 後果自負            

5.如發現本技能集有問題 請以回覆方式發問           
   並提供問題所在 以給我改良                                

6.本技能集的技能是使用T創造的 jass我無能為力  

7.本技能集會不定時更新 若超過1個月 本人會        
另開帖子 請留意主題和目錄                                   
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -  

目錄

說明書及目錄--------------page.1

技能1—動如雷霆---------page.2

技能2—大自然之怒------page.5

技能3—烈空波------------page.12

技能1—動如雷霆

技能說明:
投出一個巨斧於目的地,把自己化為一顆電球,每[0.5]秒於巨斧的[700]範圍內移動,
並造成[90*技能等級的傷害],持續[10秒],之後,自己會出現於巨斧的[500]範圍。

技能變數:
C1=部隊

U1=部隊

P1=地點

P2=地點

P3[0~4]=地點

Real1=實數

Real2[0~4]=實數

G1=部隊群組

技能觸發:
觸發1

觸發2

修正:第一個觸發的P1=(技能施放目標)的位置改為P1=(技能施放點)
如果想整得好d 請係觸發既 u部隊 — 立即移動U1到P2下面加多句 自訂代碼:call RemoveLocation(udg_P2)

技能示範

另外 我想問點先可以拍到高清片

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

支持 ....(說笑)

引用:
原帖由 zhero455 於 2014-7-1 11:47 發表
支持 ....(說笑)
無聊得制先諗
當然係有野啟發我的
---------------------------
說好的唔玩
-----------------------------
我就應該唔會用係張圖到
因為始此個實用率太低
----------------------------------
其實要諗呢d咁既觸發技能
真係幾難諗的

技能2—大自然之怒

技能說明:
投出一顆魔法彈,召喚出大自然,先對[500]範圍內造成[50]點傷害,然後放出[2]次的流星,每次對[500]範圍內的部隊造成[200*技能等級]的傷害。

技能變數:
C2=部隊(係到諗緊係咪真係需要)

U2=部隊

P4=地點

G2=部隊群組
(係變數上呢招技可能比較少 觸發亦然)
技能觸發:
有待cap圖

技能示範

點樣先可以指拍高清片架
果然係冇人睇的 有既話我希望有人回 因為唔回既話我放唔到新技

第二招睇到就快瞎
BTW點解唔回放唔到新技

引用:
原帖由 y20011074 於 2014-7-10 21:55 發表
第二招睇到就快瞎
BTW點解唔回放唔到新技
版規問題
唔比3連回嘛
==============
第二招
我都有同感既
=================
其實我未諗到第3招
不過暑假黎到
大把時間整

1.睇完本帖後 請記得回覆.
.
.
之後要點做

---

小弟睇完樓主整既技能之後

我腦海中不停出現 "砰砰砰" 既畫面
我諗我需要見心理醫生 有冇好介紹?

個人認為第一招技既震地特效可以更緊貼英雄本身
因為特效分得太散望落可能會好亂

不過第二招技真係爽歪歪

引用:
原帖由 ianex190 於 2014-7-13 17:58 發表
1.睇完本帖後 請記得回覆.
.
.
之後要點做

---

小弟睇完樓主整既技能之後
我腦海中不停出現 "砰砰砰" 既畫面
我諗我需要見心理醫生 有冇好介紹?

個人認為第一招技既震地特效可以更緊貼英雄本身
因為 ...
英雄都隱藏左仲點貼 定我理解錯
另外 其實你可以唔開聲的 唔開聲就冇事架啦

回復 9# 的帖子

只怪我手痕禁咗入黎XD

個英雄我指變咗個波既英雄
如果可以既話將個效果癡埋個電球到會好睇D (個人認為 唔理都得)

引用:
原帖由 ianex190 於 2014-7-13 18:54 發表
只怪我手痕禁咗入黎XD

個英雄我指變咗個波既英雄
如果可以既話將個效果癡埋個電球到會好睇D (個人認為 唔理都得)
如果d人企得近個震自然會近d

烈空波

技能說明:
用[0.5]釋放自身的力量,對指定的[450]範圍內造成[技能基礎傷害]*[技能等級]*[範圍內之人數]/[2]點傷害。

技能變數:
LH_caster = 部隊

LH_point = 地點

LH_point_1 = 地點

LH_point_2[1-6] = 地點

LH_group = 部隊群組

LH_index = 整數

技能觸發:
觸發1

觸發2

技能示範

引用:
原帖由 古物.帝 於 2014-7-14 23:06 發表
技能說明:
用[|cff00e4e40.5秒|r]釋放自身的力量,對指定的[|cff00e4e4450|r]範圍內造成[|cff26BE00技能基礎傷害|r]*[|cff26BE00技能等級|r]*[|cff26BE00範圍內之人數|r]/[|cff00e4e42|r]點傷害。

技能變數:
LH_caste ...
刪顏色代碼啊喂

...................
個傷害公式好似太勁
一下秒1000

回復 14# 的帖子

如果覺得太勁可以試下加依個傷害公式:

造成傷害不會多於 [30 + 8 * 技能等級]% 敵人最大生命值

以你既片既狀況黎睇咁既話
係招技Lv.5果時唔會一野爆1000咁癡線
BTW恭喜你拍到HD片

27 12
發新話題