19 12
發新話題

[交流] 卡卡西其實幾時開眼萬花同寫輪眼

[Close]

卡卡西其實幾時開眼萬花同寫輪眼

係殺左琳定之後練  但如果以前一早開左,點解要去到咁大過先識用萬花同寫輪眼

查克拉唔夠用 OR 未發挖到佢點用

引用:
原帖由 1322013220 於 2014-6-3 21:10 發表
係殺左琳定之後練  但如果以前一早開左,點解要去到咁大過先識用萬花同寫輪眼
卡卡西隻眼係帶土
帶土見到卡卡西殺琳呢個動作而開眼既
帶土開眼時幫埋卡卡西開埋

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

引用:
原帖由 ★Sh1nG 於 2014-6-7 14:27 發表
卡卡西隻眼係帶土
帶土見到卡卡西殺琳呢個動作而開眼既
帶土開眼時幫埋卡卡西開埋
會唔會係卡卡西自己開左

引用:
原帖由 ☆咖啡》〝 於 2014-6-25 17:44 發表
會唔會係卡卡西自己開左
係卡卡西自己開,係我愛羅被迪達拉捉左個時對戰開既

找到好贴不容易,我顶你了,谢了

南宁学车|南宁驾校|南宁学车多少钱http://code.google.com/p/nanningjiaxia/

引用:
原帖由 毒眼竜 於 2014-6-26 23:00 發表
係卡卡西自己開,係我愛羅被迪達拉捉左個時對戰開既
個個係佢第一次係實戰用姐

事實上  係冇交化..卡西幾時開  萬眼.....  
帶土開萬眼....又關卡西事...既咩....雖然係同一對眼...

其實講真,火影有幾個錯處,我講其中一個喇
好似4代咁大蛇丸打3代召喚1 2同4代,明明4代係屍鬼封印,靈魂係死神度,但個時大蛇丸又可以召喚佢,雖然比3代左住,但又話屍鬼封印就唔可以召喚,所以卡卡西個隻萬花筒,都唔知係佢自己開定帶土~~但我個人認為係卡卡西自己開~

只有一隻眼有血輪眼

就算開了也強不到哪去吧

卡卡西自己開!!!查克拉唔夠用....

卡卡西而家識出須助能乎。

引用:
原帖由 毒眼竜 於 2014-7-20 18:38 發表
其實講真,火影有幾個錯處,我講其中一個喇
好似4代咁大蛇丸打3代召喚1 2同4代,明明4代係屍鬼封印,靈魂係死神度,但個時大蛇丸又可以召喚佢,雖然比3代左住,但又話屍鬼封印就唔可以召喚,所以卡卡西個隻萬花筒,都唔知係佢自己開定 ...
火影沒有錯處
錯的是你的見解

大蛇丸第一次攻打木葉
所召喚的只有一 二代
第四代之所以不能被召喚是因為屍鬼封盡
跟三代無關 不是因為三代阻止了
是大蛇丸根本不能召喚四代

卡卡西係殺琳果陣開萬花筒
唔知係唔係因為帶土既關系
(帶土開左萬花筒 卡卡西因此而開)
因為作者無提及過

但卡卡西實戰用萬花筒是在第一次打迪達拉時
為什麼他先前不開萬花筒?
作者沒說理由
可以自己任想

以我想法
疾風傳前(打迪達拉前)
卡卡西還未知道有萬花筒的存在
畢竟他開眼(殺琳時)便已經昏迷
直至宇智波由(下稱由)以曉身份出現於木葉
由用萬花筒使卡卡西中了月讀
卡卡西才知道有萬花筒的存在