23 12
發新話題

[交流] 我對4月新番既小小評價(1)

[Close]

我對4月新番既小小評價(1)

小弟見倒好似唔係好多在意4月新番咁咁小弟就略作推薦啦

1.一週的朋友☆☆☆☆☆
別名一週的胃痛 故事大概講述女主角對好朋友既記憶只有1星期既時間 男主角就要不斷不斷咁同佢相識.....
畫風:☆☆☆☆☆

故事:☆☆☆☆

後宮:未知但90%冇

2.魔法科高中的劣等生☆☆☆☆☆

睇左小說既我就輕輕講小小野啦 呢套岩曬D想睇男主角屈人機既人既口味 男主係傳說中既12魔法師

之一 亦係傳說中既技工師 主要都係魔法校園

畫風:☆☆☆☆

故事:☆☆☆☆☆

戰鬥場面:☆☆☆☆☆

後宮:☆☆☆☆

3.遊戲人生(NO GAME NO LIFE)☆☆☆☆☆

別名宅男人生 基本上男女主角都係屈機 講述男女主角一齊入左個以遊戲決定所有既世界 根本上你冇小小智慧係唔明佢講緊咩的

畫風:☆☆☆☆☆(用色好特別)

故事:☆☆☆☆

鬥智場面:☆☆☆☆☆(我覺得同死亡筆記差唔多)

後宮:☆☆☆(☆)

世界觀:☆☆☆☆(☆)(以GAME決定好岩口味)

4.健全機鬥士☆☆☆(☆☆)

別名偽DxD 不便係度講 請自己google

畫風:☆☆☆

故事:☆☆☆(☆☆)

後宮:☆☆☆(☆☆)

服務場面:☆☆☆☆☆(☆☆☆☆☆)

5.漫畫家與助手☆☆☆☆(☆)

基本上如其名 講述一個漫畫家同佢後宮全開既故事

重點係釘宮(第3集好似)

畫風:☆☆☆☆

故事:☆☆☆(☆)(比較日常,唔太岩熱血人士)

後宮:☆☆☆☆(☆)(我覺得係見個殺個)

服務場面:☆☆☆(☆)(第1集已經係經典位)

今次講住咁多先-/- 打左成15MINS 希望對你地有用

推NOGAMENOLIFE 我愛你作者

麻麻啦....我睇動漫唔同你地LEVEL....你推薦個D無乜深度- -

回復 3# 的帖子

睇過key社果3大神作之後睇咩都冇咩味~.~ 唔係個個都中意深度野架馬

引用:
原帖由 冷乂 於 2014-5-3 20:34 發表
睇過key社果3大神作之後睇咩都冇咩味~.~ 唔係個個都中意深度野架馬
個3大作...係經典既

但成日睇D無深度就好似睇左=無睇

回復 5# 的帖子

基本上會記得既動漫得3神作,罪惡,魯魯修同前200集既火影~.~

引用:
原帖由 bmbm0606 於 2014-5-3 19:03 發表
麻麻啦....我睇動漫唔同你地LEVEL....你推薦個D無乜深度- -
LEVEL..係咩 係我地太低定你太高

見你打我又打番套唔係4月既神作推介比大家睇
9.school days     戀愛  神作不解釋  評分:★★★★★   西園寺世界
後宮戀愛神作 唔多講一睇就明白幾好睇
評分:★★★★★

後宮:☆☆☆☆☆

引用:
原帖由 To-波. 於 2014-5-3 21:00 發表
見你打我又打番套唔係4月既神作推介比大家睇
9.school days     戀愛  神作不解釋  評分:★★★★★   西園寺世界
後宮戀愛神作 唔多講一睇就明白幾好睇
評分:★★★★★

後宮: ...
呢套我不嬲覺得係神作

回復 9# 的帖子

4大hihi之一既誠哥啵 一定係正野啦

hoyu大俠

我d fd都話魔法科高中的劣等生幾好睇

回復 9# 的帖子

睇黎要睇下

引用:
原帖由 bmbm0606 於 2014-5-3 07:03 PM 發表
搞笑

引用:
原帖由 bmbm0606 於 2014-5-3 19:03 發表
其實你幾多lv

23 12
發新話題