19 12
發新話題

[交流] 睇過感動的動漫。~

[Close]

睇過感動的動漫。~

1       來自風平的浪靜的明天。

2       未聞花名

3       clannad1/2

櫻花莊的寵物女孩

不論愛情。友情。搞笑。校園。

只要你覺得感動。都可以分享~

未聞花名
clannad
野良神
Angel Beats
罪惡王冠
TIGER×DRAGON
只想告訴你
只要你說你愛我
灼眼的夏娜
妖狐X僕
TSUBASA翼
Fate
爆漫王
命運石之門
大神與七位伙伴
TARI TARI
零之使魔
秒速5厘米(依個算唔算?)仲有D好耐之前睇唔記得

引用:
原帖由 GoD_369 於 2014-3-29 22:04 發表
未聞花名
clannad
野良神
Angel Beats
罪惡王冠
TIGER×DRAGON
只想告訴你
只要你說你愛我
灼眼的夏娜
妖狐X僕
TSUBASA翼
Fate
爆漫王
命運石之門
大神與七位伙伴
TARI TARI
零之使魔
秒速5厘米(依個算唔算?)仲有D好 ...
你所講個D都算係良作

基本上新海誠既電影全部都係感動...

而感動既都唔止呢D

例如冷門D既

傳頌之物...獸耳控比較喜歡..而且套野幾好睇

有釘宮配音做...天使...喜歡釘宮既人可以睇下呢套感受到釘宮另一種暴力XD

而且屬性好多..有囡囡...父控...? 有EVA機械人....有神...有天使 有狗..貓..各種動物獸耳...

有萌妹子一堆

有戰爭...故事係講好似劉邦咁..由一個平民 變左村長..再變一個城既皇..再打WIN好多次戰爭...差D統一天下..而且途中係咁搵D高手變手下...收手下愈收愈多

而且最尾OK感人....BMBM唔昆你...最尾係好鬼異...係父女之愛....個囡鐘意左個阿爸...但係雙方唔知..最後會點呢?

個故事係現代之後幾百年後..人類已經絕種

之後又係有關天空既故事...同AIR 齊名
叫SOLA

SOLA 就係日文..天空

https://www.youtube.com/watch?v=FkOIZ0dCfvM

]睇完之後考慮下

呢套野係KEY社KANON個條友唔做..之後自己個人開公司既第一套作品...有KANON感人LEVEL

而且有隱藏TV版..好特別  最尾係BAD END...男女主角都好似SCHOOL DAYS咁..男女主角都拎左便當
好多萌妹子...一定你會係咁追落去..唔會悶

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

那朵花
龍與虎
FATE STAY NIGHT
Ef - a tale of melodies.
Clannad as
奇策士とがめ。

龍與虎  有無睇。有d想睇。好評幾高

仲有無介紹呀@@

龍與虎
緣之空
K-ON
我的妹妹XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
願你亦看清楚

引用:
原帖由 屠殺肥料=] 於 2014-3-30 00:56 發表
龍與虎  有無睇。有d想睇。好評幾高

仲有無介紹呀@@
龍與虎的確係超良作

你睇09年韓萌同日萌都係龍與虎 女主角拎晒就知...釘宮配音之外...

帶點少量NTR 之餘... 個故事超正

當然個結局係拎晒爆星星滿分

佢賣點係男主角個樣唔靚仔..但心底好好
引用:
原帖由 あずさ 於 2014-3-30 01:51 發表
龍與虎
緣之空
K-ON
我的妹妹XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
你個堆...除左K-ON 同龍與虎之外

其他都係不建議看既R-15動漫

而以緣之空係接近R18 既R17動漫= =

KEY社系列

Little busters! 雖然比左JC動畫化..唔係幾好...不過因為劇本 本身唔錯..賣友情...

而最新Little busters!
EX 超好睇XD 總共第一季24集講晒咁多條女..差學姐  第2季就13集...學姐+R線

EX就3條隱藏線 沙耶(呢個幾感動) 佐貓 會長

KANON 唔要東映版..要重製版...真琴條線我係喊左出黎..

AIR 勁有深度...你未必明...而GAME就最凗淚

CLANNAD 唔洗講..神作

CLANNAD
櫻花庄
刀劍
罪惡王冠
Angel Beats!

回復 7# 的帖子

好的。我依家追緊@@

引用:
原帖由 屠殺肥料=] 於 2014-3-31 00:55 發表
好的。我依家追緊@@
過程可能有少少悶.,..不過都係留伏筆黎...到結局就覺得值得睇
講一個小蘿莉既愛情故事

回復 10# 的帖子

系呀-。-我睇到第7集。
依家都系悶悶地~繼續落去

罪惡皇冠 科砲

引用:
原帖由 屠殺肥料=] 於 2014-3-31 17:57 發表
系呀-。-我睇到第7集。
依家都系悶悶地~繼續落去
睇到24集..你就會係動漫界LEVEL 多左900經...起碼升左5個LEVEL

上限為999LV

首先 鋼練 天元 棋靈王

睇完唔喊都幾勁

3套都係有人離開又做到個感動位

上便個位咩999lv 秒左呢3套 最起碼都900lv

仲有一套就係加旋
如果你由頭睇落尾係有好多感人位(動畫)
個人認為漫畫個尾收得唔好

刀劍 海盜王
現實如同幻覺差一線.

19 12
發新話題