發新話題

[交流] 我正式宣佈 東京闇鴉 係10月番TOP1作品

[Close]
見到呢個帖就知你唔識睇動漫

套東京闇鴉 係2013年 10月新番 非2014年1月新番

而且套野可以令我睇3集就棄左 就好睇極有限

起碼我記錄地平線係想追 追到24集 之後即刻有第2季消息

再我即去買小說睇

不過好唔好睇都好主觀 改返個標題算啦

1月新番 我比較喜歡 屬性同好會

BD銷量

26600《IS無限斯特拉托斯2》

12500《蒼藍鋼鐵戰艦》

8700 《斬服少女》

8300 《悠哉日常大王》

6300 《飆速宅男》

5800 《機巧少女不會受傷》

5300 《境界的彼方》

3800 《革命機valvrave2期》

3300 《白色相簿2》

3000 《夜櫻四重奏~花之歌~》

2100 《摸索吧!部活劇》

2000 《當不成勇者的我,只好認真找工作了》

1700 《東京暗鴉》

1700 《蒼翼默示錄》

1700 《結界女王》

1600 《京騷戲畫》

1500 《萌萌侵略者》

1500 《Walkure Romanze 少女騎士物語》

1100 《來自風平浪靜的明天》

1000 《我的腦內戀礙選項》

1000 《青春紀行》

1000 《想成為世界最強!》

800 《伽利略少女》

BD愈多就愈多人支持..但唔一定好睇...不過好睇又無人買BD係咪有問題呢?

來自風平浪靜的明天 比起東京較好..雖然我未睇..

男女觀眾平衡返黎講來自風平浪靜的明天 勁過東京闇鴉

根據返D人熱情度...斬服少女 係BD銷量同好睇黎講係最平衡...雖然我睇到21集就棄XD

引用:
原帖由 大毛毛 於 2014-3-27 00:14 發表
BD係輕小說??
不過動畫有d始終唔同既
藍光碟

輕小說銷量係小說會繼續出姐..

但動畫第一季係睇小說同漫畫銷量...

之後第2季決定權係藍光碟同DVD既銷量

引用:
原帖由 無撞 於 2014-3-27 00:35 發表
識睇都係睇風平浪靜
咪就係..我依家先睇緊第1集- -"

聽好多FD講好睇..依家9沖去睇

引用:
原帖由 別理 於 2014-3-27 00:56 發表

你咪**粗口**戇**不良字眼****不良字眼**咁啦 用bd銷量黎衡量一套動畫
點解好睇冇人買?咪就係因為你依啲戇**不良字眼**仔淨係識睇埋啲廢萌 後宮 賣肉番囉
**不良詞語**你老味你兩套野未睇過都可以做到比較 你真係講 ...
我FEEL唔到

飆速宅男 係廢萌 後宮 賣肉番...無續作..幾勁都無用XD

引用:
原帖由 別理 於 2014-3-27 01:12 發表

所以?乜**粗口**野冇續作 幾勁都冇用 你知唔知自己噏乜柒?
中二病出咗第2季 你望下佢做咗啲乜屎出黎?

我承認東京暗鴉動畫係做得麻麻 但都唔輪到你條傻系踩到佢一文不值 ...
輪都輪到你評論我

我睇動漫 落左幾多錢...放左幾多心機 創作左幾多 睇左幾多年 都一定多過你唔少

中二病有其他方面支持...唔止得動畫..動畫都係主觀...如果想比較客觀可以去nico...既評審..最大眾化

ACG界係平衡各方面..只係睇animation既話就太乜啦....

而輕小說 英文係Light Novel...小說動畫化既作品其實好少動畫化之後可以描寫得好好...所以東京暗鴉 動畫黎講...真係做得唔好

這是絕對事實...輕小說 動畫得好既作品真係少到心目中得2套

引用:
原帖由 別理 於 2014-3-27 16:10 發表

你望下你之前講左啲乜先啦

你睇動漫落幾多錢花幾多心機?關我**粗口**事?我係咪要讚你叻叻豬?
咩睇得多過我唔少 你又知我接觸ACG有幾耐?
**不良詞語**你係咪覺得而家自己好有優越感 花心機時間落動漫到好**粗 ...
咁無聊問d問題 免傷和氣

簡單d
日本動漫歷史有幾耐?

之後 第一套輕小說動畫化係邊套?

扣分就驚驚啦...

閃人先 自己開帖做樓主比較安全@_@

引用:
原帖由 │Fortis931│ 於 2014-3-28 00:13 發表

有...主場咪係29#開左聲
根本係合法性開外掛

發新話題