41 123
發新話題

[交流] 我正式宣佈 東京闇鴉 係10月番TOP1作品

[Close]

我正式宣佈 東京闇鴉 係10月番TOP1作品

就算地平線 都冇得比

見到呢個帖就知你唔識睇動漫

套東京闇鴉 係2013年 10月新番 非2014年1月新番

而且套野可以令我睇3集就棄左 就好睇極有限

起碼我記錄地平線係想追 追到24集 之後即刻有第2季消息

再我即去買小說睇

不過好唔好睇都好主觀 改返個標題算啦

1月新番 我比較喜歡 屬性同好會

引用:
原帖由 bmbm0606 於 2014-3-26 14:42 發表

再我即去買小說睇

不過好唔好睇 ...
唔記得左東京24話係10月
查實 來自新世界 想當初我都係頭3話就棄左
後便完左 D人話神作 我先番去睇番 另一番風味

引用:
原帖由 bmbm0606 於 2014-3-26 14:42 發表

再我即去買小說睇

不過好唔好睇 ...
你唔睇唔於唔好睇
唔like 就唔好入post
btw 我覺得呢套真係好好睇 越後越激

聽人講小說仲好睇 動畫成日做到1999
利申:動畫黨(每睇完一集都會上forum腦補) 準備睇小說
不過啲打鬥位真係除左頭幾集之外都好崩

引用:
原帖由 別理 於 2014-3-26 16:39 發表
聽人講小說仲好睇 動畫成日做到1999
利申:動畫黨(每睇完一集都會上forum腦補) 準備睇小說
不過啲打鬥位真係除左頭幾集之外都好崩
知道左空係FLY車之後 就令我更想

睇落去

真係唔錯
不過動畫黎講我覺得地平線好似好啲
因為東京飛左好多野

引用:
原帖由 Believe. 於 2014-3-26 17:15 發表

知道左空係FLY車之後 就令我更想睇落去
我初初估冬兒係飛車丸 點知..
不過動畫bd賣得咁差 冇咩機會出第二季架啦

引用:
講得出呢句野既你會智商都好打極有限
你既感覺最客觀?你問下係到既邊個睇得你呢句順超?肯定連就算真係覺得套野唔好睇既人都對你呢句野反感 我係其中一個例子
你可以話我針對你 但係如果唔止我一個咁諗呢?係咪好應該檢討下自己

講真 真係幾好睇

愛情  友誼  師生  敵友 主僕 家庭  動作特效
故事情節 集於一身

極力推薦
人生若只如初見。

THIS火仔
我都係感得地平線正D
BTW果個唔知邊個有邊次評人個POST係客觀???

十月一定係stb

10月唔記得左有邊套,BUT E套我都睇左20集,算唔錯
奇策士とがめ。

以我角度睇
8bit再出唔到片可能真係出事,今時今日變到只係一班趕住交功課既現實組,可能人手唔夠啦定動畫師等住交貨,比我感覺係甘勁既班底被逼趕工,大熱我覺得係宣傳手法姐,同埋個劇本身寫得好。另外地平線故事淡長 插圖唔會花太多心血係表面 重視劇情畫關係性,整體中上 唔誇境突出,satelight本身都唔差,今次發揮唔到最好,可能舊錢就係得咁多zz,我都唔講咁多 離題,同埋呀某某,毒得幾有自信 )唉 冇得救...

BD銷量

26600《IS無限斯特拉托斯2》

12500《蒼藍鋼鐵戰艦》

8700 《斬服少女》

8300 《悠哉日常大王》

6300 《飆速宅男》

5800 《機巧少女不會受傷》

5300 《境界的彼方》

3800 《革命機valvrave2期》

3300 《白色相簿2》

3000 《夜櫻四重奏~花之歌~》

2100 《摸索吧!部活劇》

2000 《當不成勇者的我,只好認真找工作了》

1700 《東京暗鴉》

1700 《蒼翼默示錄》

1700 《結界女王》

1600 《京騷戲畫》

1500 《萌萌侵略者》

1500 《Walkure Romanze 少女騎士物語》

1100 《來自風平浪靜的明天》

1000 《我的腦內戀礙選項》

1000 《青春紀行》

1000 《想成為世界最強!》

800 《伽利略少女》

BD愈多就愈多人支持..但唔一定好睇...不過好睇又無人買BD係咪有問題呢?

來自風平浪靜的明天 比起東京較好..雖然我未睇..

男女觀眾平衡返黎講來自風平浪靜的明天 勁過東京闇鴉

根據返D人熱情度...斬服少女 係BD銷量同好睇黎講係最平衡...雖然我睇到21集就棄XD

41 123
發新話題