發新話題

建築自動產生錢已自學完成!下一個問題係如何能自動出兵....

[Close]
引用:
原帖由 BRxNER 於 2014-3-9 23:09 發表
點先可以POST到圖片.....
附件

一開始唔知如何SET

變數,周圍又只係得我一個整圖...孤軍作戰...

我係將你個觸法開新圖重新用個,學下SET部隊同理理解,但一開始變數就已經收我皮....
SET時間WIN同加錢都冇咁困難,尋日果個我都冇SET到變數,只係好簡單咁
每1秒 --> CHECK 目標 --> IF有就給1金比目標玩家  , 所以都係睇唔到加錢既字
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

g1其實係地圖範圍?所以要係變數到新加一個"地圖內"?

引用:
原帖由 BRxNER 於 2014-3-9 23:17 發表
一開始唔知如何SET變數,周圍又只係得我一個整圖...孤軍作戰...我係將你個觸法開新圖重新用個,學下SET部隊同理理解,但一開始變數就已經收我皮....
SET時間WIN同加錢都冇咁困難,尋日果個我都冇SET到變數,只係好簡單咁
...
我有d觸發你唔洗跟
d可見度係我方便測試
正常唔係td既唔會用
冇顯示加錢就唔似巨魔啦
+
有必要咁複雜嗎?
其實我set果d玩家變數好似係失敗左的
所以你唔好跟

引用:
原帖由 BRxNER 於 2014-3-9 23:20 發表
g1其實係地圖範圍?所以要係變數到新加一個"地圖內"?
e個其實你可以唔洗理
都係用黎方便測試
但係最後冇用到
但冇del

我知,我都睇到,可見果D係戰爭迷霧OFF同理顯示D BLASK MASK

唔明果D歯輪獸係咩....如果好似你咁講.其實可以唔洗SET歯輪獸都做到想做既野?
仲有,3果度, Pick every unit in(----- 紅色 ) and do action 意思係對所有紅色玩家既野做行動?
部隊- order( last created unit ) <--- 果只士兵 to 攻擊 ( pick unit ) <--- 目標(如果一開始地圖有)
但都好似我咁講,如果係set只士兵只係會攻擊我一開始只農民,而唔係好似朱公咁如果有其他塔打龍
只龍就會先反擊(優先權改變 ) , 但明明你一開始都冇set到要打農民先,真係好奇怪

yeah! 我知道如何係位置出兵啦!多謝你!

等我一陣

1.你話出到10次就停嘛
所以用i1黎代表出既次數
----------
2.都係計個次數係咁加加到10就停
-----
3.set個變數姐..........
-----------
4.果個隨機number唔係整左出黎就算的
都要寫埋1代表咩2代表咩....
----------
5.因為呢個係if 隨機rumber係1 而1=玩家1 所以就選取玩家1既部隊
命令d兵打玩家1 至於打邊個部隊我都唔知
-------------
其實你等ysera仲實際
聽日再努力
我要sleep

我搵到張參考圖...
Custom Castle Defense v3 Modified
就好似入面既獸人咁不斷出兵打追你D部隊......
不個唔可以SOLO玩,
你要係單人到開一個電腦再係入面選擇NORMAL GAMEy

引用:
原帖由 BRxNER 於 2014-3-10 02:41 發表
我搵到張參考圖...
Custom Castle Defense v3 Modified
不個唔可以SOLO玩,
你要係單人到開一個電腦再係入面選擇NORMAL GAMEy ...
sosad呢張圖我呢幾日爆左2次..

引用:
原帖由 BRxNER 於 2014-3-10 02:41 發表
我搵到張參考圖...
不個唔可以SOLO玩,
你要係單人到開一個電腦再係入面選擇NORMAL GAMEy ...
整AI好麻煩的

引用:
原帖由 Ysera 於 2014-3-10 02:47 發表

sosad呢張圖我呢幾日爆左2次..
好9呀
明明WE咁勁仲爆人地D圖

WE勁就唔可以爆人地張地圖架啦咩 :[...

咁玩WE勁既人咪好慘!! 只係係到整 冇得玩
http://www.tsdm.me/forum.php
天使動漫論壇 各種資源應有盡有 owo

引用:
原帖由 x00900 於 2014-3-11 18:00 發表
WE勁就唔可以爆人地張地圖架啦咩 :[...

咁玩WE勁既人咪好慘!! 只係係到整 冇得玩
爆人地d圖都叫玩

發新話題