發新話題

[原創] 90%睇到上億血量既萬國字、用任何繁體字(本帖為1.26a)

[Close]

90%睇到上億血量既萬國字、用任何繁體字(本帖為1.26a)

首先,係度希望大家推下post...

war3 華麗界面

war3 界面之終極奧義:2D自訂動態背景

war3 cd顯示、指令圖樣、落雪背景、地圖環境

另有新post  自訂war3 操作界面 多多支持

大家請注意,vlan技術人員已於26/4上載的1.28a更新檔重設預設字型為1.26a更新檔的正常寬度字型,如果大家是使用25/4的更新檔,請重新更新一次。

另外,技術人員已寫出一個程式把字型轉為本post的第一種較窄數字的字型下載地址(第5項unifont.zip)  

玩家們如果想轉換窄字型的話只需要跟從該post的步驟,但如果玩家們想轉任何繁體字型的話,請跟循以下步驟(由於字數所限,請大家前往新post)1.28用任何繁體字型

---------------1.26a分界線--------------

大家好,經過時間洗禮同一位字體達人既協助下,一種可以90%睇到上億血量萬國字已經誕生,我將會放佢係post既第一項

跟住就係將希望見到既繁體字體轉入war3既方法...

仲有就係係睇到上億血量既2大要素

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

好了,教學開始了,首先係一種可以90%睇到上億血量萬國字(無得轉中文字體) 係度嗚謝一位字體達人 『★布丁♡

首先回post down左個rar先(第1個網)(請大家耐心等待本人上線回覆比link)

*****************************************************************************************************************************************

1.down左個rar(回覆此帖將得到vlan短消息附加網址)(PS:無計唔咁做無人回up來晒氣,唔好做無品狗仔唔係下次有野唔up)」

2.將名叫 a 既file解壓到 war3\

3.按war3\a入面個setup.bat

4.開war3睇成果

*************************************************************************************************************************************

應該唔使影片教學掛...................

另外有隻萬國字係無將數字變到咁窄既,請大家自己諗用邊隻(第2個網)

-----------------------------------------------------------------------------------------

跟住就係將希望見到既繁體字體轉入war3既方法

首先回post down左個rar先(第3個網)

*************************************************************************************************************************

1.down左個rar(回覆此帖將得到vlan短消息附加網址)(PS:首先本人不是定期上線,同埋無計唔咁做無人回up來晒氣,唔好做無品狗仔唔係下次有野唔up)」

2.將名叫 a 既file解壓到war3

(大家可以直接跳去第7步,事關我已經幫大家選了一個比較好看的來試用,唔岩先做番第3-6步都ok)

3.跟住係個大zip入面選字體(有名為1-5 同副檔名係ttf 既檔) ***有jpg圖比大家睇大概係點***

4.選完之後將1-5其中一個解壓入 war3\a

5.DELETE war3\a 入面名為 ARIALUNI.ttf  既檔

6.將個名係1-5 既ttf檔改名做 「ARIALUNI.ttf」

7.按 war3\a 入面個setup.bat

8.開war3睇成果

*************************************************************************************************************************

嗚謝兒歌三百首大大,已經新增影片教學

同埋最後講多句,大家係網上找到係繁體字既字體都可以用以上方法轉入war3,只不過唔係將1-5 解壓入war3\a

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

跟住就教大家點樣睇到上億血量

首先你既war3解像度一定要set到愈高愈好,請看以下說明

引用:
原帖由 yauchunwong 於 2014-4-25 23:44 發表

應該係關解像度事,我睇到9+8=17個位數

當億血量既野跌落千萬血量果陣,我就睇到,但當佢仲有1億以上我就睇唔到

睇張圖可以見到血個行岩岩滿左,所以多一個數字(仲有1億血量以上)就睇唔到了,

而解像度愈高,d數字就愈細(當然都睇你d字體係咪又肥又大),所以你地想睇到上億血最好(1)買個勁mon(2)選細窄字體,我就1440X900X32

有證明:一隻顯示既數字係細同窄既字體能輕鬆睇到上億血量睇你頂唔頂得順姐

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

樓主
睇黎你真係好中意玩火手

係囉
幾次都係火守圖
感謝你的分享

引用:
原帖由 song_yan 於 2014-2-15 03:56 發表
係囉
幾次都係火守圖
感謝你的分享
其實d圖之前cap開

感謝你的分享~~~~~~~~~

又學到野啦...
多謝樓主@@
CR7♡

其實我都仲唔係好明繁體字型轉入war3喱樣野

引用:
原帖由 abc3388 於 2014-2-19 14:58 發表
其實我都仲唔係好明繁體字型轉入war3喱樣野
姐係有好多種字型既,例如篆書,草書果d,然後就係將你中2既字型係war3度用,要?

引用:
原帖由 yauchunwong 於 2014-2-19 20:24 發表

姐係有好多種字型既,例如篆書,草書果d,然後就係將你中2既字型係war3度用,要?
要左先........
你意思係可以直接 copy 定係......?

引用:
原帖由 abc3388 於 2014-2-20 18:46 發表

要左先........
你意思係可以直接 copy 定係......?
唔明

這個必須推

用緊個字體war3會走樣兼不支援某些字
我開始微笑 以後會努力過的 很好

引用:
原帖由 SE7EN水 於 2014-2-21 16:14 發表
這個必須推

用緊個字體war3會走樣兼不支援某些字
如果係簡體字同英文好似我e個都唔係好得,不過比左你先

吾識整
但係我好鐘意第5個隻字型
CR7♡

引用:
原帖由 兒歌三百首 於 2014-2-21 23:04 發表
吾識整
但係我好鐘意第5個隻字型
—教左點整…

引用:
原帖由 yauchunwong 於 2014-2-22 01:20 發表

—教左點整…
跟住做都吾得
吾係好識
CR7♡

發新話題