發新話題

[交流] CLANNAD 討論

[Close]

CLANNAD 討論

應該大部分人都有睇過,小弟係呢兩個星期先第一次睇,真係不得了,
好多位都睇到D眼眠就差D飛出黎附上印象極深之一既一幕

http://www.youtube.com/watch?v=tFUzm5eZ9W4

MyNameIs

以下是劇透
感人集數:第二季18集

CLANNAD 特別篇智代同兩姊妹篇...

點解無琴美篇~_~

咁多個女主角最鐘意女配角有紀...我GAME第一件事都係攻略有紀..

點解動畫講得咁少...

CLANNAD 係咁多套動漫之中..校園類入面體驗到校園既趣事同 最有頭有尾..

好少好後宮動漫會變成同條女一齊之後重有後著..之後結婚...生BB 搵工...租屋..

好少講到咁後

推介其他作品

妖精的旋律 (2005年神作) 淚作

SCHOOL DAYS (2007年神作) 睇完會放棄ACG

引用:
原帖由 樂7.7樂 於 2013-12-24 01:07 發表
以下是劇透
感人集數:第二季18集
呢集真係不得了,眼淚都跌左幾滴出黎
引用:
原帖由 bmbm0606 於 2013-12-24 18:07 發表
CLANNAD 特別篇智代同兩姊妹篇...

點解無琴美篇~_~

咁多個女主角最鐘意女配角有紀...我GAME第一件事都係攻略有紀..

點解動畫講得咁少...

CLANNAD 係咁多套動漫之中..校園類入面體驗到校園既趣事同 最有頭有尾..
...
無錯,呢套以我所知講人生,家族,所以咁完整.
隻game未玩,而家搵緊D音樂
你推介個兩個遲下睇@@
MyNameIs

回復 3# 的帖子

妖精的旋律
睇左第一集小小有d想. . .

CLANNAD好耐之前睇左 真心唔錯。
奇策士とがめ。

引用:
原帖由 3.14 於 2013-12-25 23:59 發表
CLANNAD好耐之前睇左 真心唔錯。
如果佢做多一季係動畫化智代個故事..會出現第2套神作

因為智代隻GAME 既故事都好完整...起碼朋也都去到勁老....(姐係時間比小渚線更長)

起碼智代係CLANNAD人氣第1...而且係學妹...分數自己升
依家LITTLE BUSTERS! 個EX都動畫化XD

之前KEY社D作品都係京阿尼作...

KANON AIR <-呢兩套都神作

ANGEL BEATS! 你應該睇左...

但都唔夠CLANNAD勁

引用:
原帖由 bmbm0606 於 2013-12-26 21:17 發表

如果佢做多一季係動畫化智代個故事..會出現第2套神作

因為智代隻GAME 既故事都好完整...起碼朋也都去到勁老....(姐係時間比小渚線更長)

起碼智代係CLANNAD人氣第1...而且係學妹...分數自己升
依家LITTLE BUSTERS! ...
AIR追緊~~~~!!!!!!!!!!!!!
MyNameIs

引用:
原帖由 qazaqaz123 於 2014-1-4 23:20 發表
AIR追緊~~~~!!!!!!!!!!!!!
AIR睇完有咩唔明就問我..我了解晒

發新話題