發新話題

[交流] 一直想問

[Close]

一直想問

帶土為左琳做甘多野,,
點解唔用咩輪回天生復活佢,好似乜人都復活到,唔清楚。
又或者乜鬼土再生,反正又冇負作用。
BTW又有記憶又有感覺,用乜土再生都搞惦啦。
唔明做乜要搞無限月讀。

((甘其實都玩曬,好似都幾多人識E招,佢地互復活都得啦,)
忍者既世界邊有死亡嫁

奇策士とがめ。

一切都系伏筆

話吾定一陣班又十尾到

佢地要復活人
唔係需要十尾既幫助?
同埋呢個劓都要好耐既時間...
想都會比人阻止
加上帶土復活左已經比人控制住咁既樣-.-
無左感情..

因為復活左都未必一定如你所願 但無限月讀入面你想點就點

加上帶土係因為琳死去 覺得真實世界太殘酷 佢唔想再受到傷害 所以選擇無限月讀

引用:
原帖由 卍花田錯卍 於 2013-11-7 18:33 發表
因為復活左都未必一定如你所願 但無限月讀入面你想點就點

加上帶土係因為琳死去 覺得真實世界太殘酷 佢唔想再受到傷害 所以選擇無限月讀
甘無限月讀係假既,
復活係真嫁WOR唔洗話永遠?
間唔中復活佢1次,吹下水甘?都得姐,...

甘忍者世界邊洗甘煩?邊個死左咪間唔中復活佢吹下水,飲下茶甘咪搞惦LOR
仲邊有憎恨阿。

奇策士とがめ。

點解唔復活六道仙人

引用:
原帖由 3.14 於 2013-11-9 02:06 發表

甘無限月讀係假既,

甘忍者世界邊洗甘煩?邊個死左咪間唔中復活佢吹下水,飲下茶甘咪搞惦LOR
仲邊有憎恨阿。 ...

岸本的故仔有唔小bug位
姐係呢,忍者都識分身替身術,點解要有E邪那歧呢? 點解打杖唔下下用分身呢?

引用:
原帖由 spiker 於 2013-11-9 21:26 發表
岸本的故仔有唔小bug位
姐係呢,忍者都識分身替身術,點解要有E邪那歧呢? 點解打杖唔下下用分身呢?
分身要用好多查克拉.去到卡卡西既級數都系好似出到1個定2個分身.

同埋分身既力量都會降低.

轉生系要有條友既屍體,可能帶土唔知系邊掛.

引用:
原帖由 KeiRo 於 2013-11-10 12:53 發表

分身要用好多查克拉.去到卡卡西既級數都系好似出到1個定2個分身.

同埋分身既力量都會降低.

轉生系要有條友既屍體,可能帶土唔知系邊掛.
分身要用好多查克拉,帶土係10尾人柱力,

查克拉唔成問題

轉生

要有琳的屍體,

帶土抱住佢條屍尼喊,點會唔知係邊啊?

引用:
原帖由 spiker 於 2013-11-10 16:52 發表

分身要用好多查克拉,帶土係10尾人柱力,查克拉唔成問題

轉生要有琳的屍體,帶土抱住佢條屍尼喊,點會唔知係邊啊?
所以由作者無綠無故把面具男定為終極BOSS的一刻就覺得怪怪的。
因為本來個故事係講初代和宇智波斑之爭。
後來又說, 整場紛爭都是因一個女孩(琳)的死而開始, 完全令人無所適從, 或者生厭。
帶土這個人, 本來是寂寂無名, 根本沒有人對他和琳的愛情故事產生興趣, 抑或作者在這方面刻畫得不夠深入。
加上作者刻畫女性性格都是千篇一律, 故事中有很多女孩子, 幾乎個個都一樣的, 除了雛田和小櫻的性格有很大分別之外。
在火影忍者中, 更令人感興趣的是鳴人和雛田的發展, 可是作者偏偏不肯多說。
別人不感興趣的, 又長篇大論, 如帶土和琳。

故事中的BOSS都是一時鑽牛角尖, 完全沒有見過一些有野心的大奸大惡的BOSS。
每個BOSS都給鳴人口遁而勝。

引用:
原帖由 3.14 於 2013-11-9 02:06 發表

甘無限月讀係假既,

仲邊有憎恨阿。 ...
有D野唔駛講到出面既 穢土轉生同真正復活既身體有乜唔同?
復活琳? 先唔講條屍有無KEEP好 但果陣琳條屍幾歲?

其實宜家唔係講忍術既對決
而係用魔法以多欺小
從前有3隻蝦 蝦蝦蝦

發新話題