32 123
發新話題

大學人生 [C.1]

[Close]

大學人生 [C.1]

大學人生就黎開始了

我決定將整年既經歷通通都寫係論壇, QOOZA, INSTAGRAM到. 個帖轉唔轉去吹水區就諗下先了

Episode

前幾天, 收到了大學最後的Confirmation Letter 連埋獎學金$750 CAD, 心情怎麼的? 就是緊張. 由其係呢間大學主要西人跟啡人為主, 中國人佔極之小數, 就算有, 英文都應該係好流利. 而我... 只不過係平平淡淡的一個香港人. 英文普普通通吧. 成績都普普通通吧.

我係以加拿大高中成績 85.2% 被五間唔同既大學錄取, 不過最後都簡左McMaster University. 可能大家都未聽過我呢間大學個名, 但係都係加拿大TOP 4 既商科大學. 選呢間大學原因係因為想迫自己學英文, 所以一方面都要成受住呢個壓力.
----------------------------------------------------

Episode

到了學校了, 最後搵路搵迎新活動既野搵左我半個鐘頭, 之後放棄返左屋企
過左一陣睇睇地圖發現岩先行錯路, 再行過就到達了
之後拎左2件T一把傘, 一個袋同水槫 (聽日補相, 手機無電) 再入左個SOCS會
留低左聯絡資料就回家
夜晚去學校搞個PARTY... 因為全部都係鬼妹鬼仔, 加上我單支公既關係, 我只係係tent外影左張相又返左屋企

佢地好似跳得好開心咁 forever alone.
聽日唔知有咩搞, 房張相都係聽日再補.
今日忙左成日好累.

[下次更新將會是明天]

好事來

加油laaaaaaaaaa     

向你心中的目標出發吧加油!

峰哥加油 lol

大學? 我兩年後先再有機會~ 窮 _ 的悲歌~
按圖即可進入信長之野望區

今日搵校外宿舍, 搵左間房. 月租380, 隔壁鬼妹, 兩人一間廁所, 我同佢share... 應該係
因為只有我同佢住basement
間屋總數7個學生
計埋我得3個唐人, 訂已比, 應該8月尾入伙.

好啦, 首先我要定目標! 科科拎A/ A+. 識到一班講英文既朋友!
希望唔會比人性侵/ 強姦啦!
祝我好運!

學校附近真係9成都鬼佬黎... 救命呀!!!...

回復 6# 的帖子

外國好多黑鬼都係玩屎眼的

你真係要打起十二分精神小心比人睇上眼

引用:
原帖由 FiNaL◎峰 於 2013-8-19 11:30 發表
今日搵校外宿舍, 搵左間房. 月租380, 隔壁鬼妹, 兩人一間廁所, 我同佢share... 應該係
因為只有我同佢住basement
間屋總數7個學生
計埋我得3個唐人, 訂已比, 應該8月尾入伙.

好啦, 首先我要定目標! 科科拎A/ A+. 識 ...
準備睇黑人表演

雞奸……

點解要歧視黑人呢...?  個個種族都有部份人係變態

引用:
原帖由 FiNaL◎峰 於 2013-8-20 14:42 發表
點解要歧視黑人呢...?  個個種族都有部份人係變態
針對你啫 黑人夠大岩你嘛

沖涼如果跌左都吾好汁番揀 記住
有粽燒鵝滅團收生
團版
http://www.ipve.com/bbs/forumdisplay.php?fid=686  
入團請加M群:D
[email protected]

回復 12# 的帖子

55 我夠知

引用:
原帖由 -Makiyo.Ka. 於 2013-8-25 12:34 發表
55 我夠知
你既糟遇我同情了. 事後有看醫生嗎?

引用:
原帖由 bossosad 於 2013-8-20 16:20 發表
沖涼如果跌左都吾好汁番揀 記住
解釋以下得唔得,我唔係好明wor
隨時間的過去

32 123
發新話題