17 12
發新話題

super 9v9 問題

[Close]
引用:
你好技術都唔好贏
根本就失哂平衡
呢句2不能同意更多 平衡好重要
小弟覺得分得出技術高下先係好ser
Confogl/metafogl 呢d技術mode才是王道

失哂平衡既ser,唔係話出唔到高手
但易玩壞手神

引用:
原帖由 yiuman233 於 2013-7-17 12:40 發表
人就最現實,好似邊條女正就自然多狗公9衝

邊個GAME好玩就自然會多人玩

如果單憑「多人鍾意=好」,咁唔通 justin bieber fans多過radiohead,代表佢音樂境界高d?

世界上有d野叫「劣幣驅逐良幣」
唔一定多人就叫好

質素,平衡,技術,特別人vs特感既平衡度都係v記精心設計,先會得到最好o既遊戲效果
改晒d數據,技術含量大降、平衡度大降,小弟覺得.........

當然,你話鍾意玩都無可厚非存在即合理

引用:
原帖由 legotoytoy 於 2013-7-17 17:18 發表
改晒d數據,技術含量大降、平衡度大降??????

我本人覺得,只係好多人都有先入主既思想.....

者係好似.古代既人覺得飛上天係神只可以做到既野~~~

家下話唔知有飛機既人,等同腦殘~~~

者係話一直剩係識話人地果場點樣 ...
你個比喻完全錯晒
人地話你個ser改到平衡度大減(講白d,人vs特感,情況一面倒,唔係每人都有得做一round 特感就叫fair game
技術含量大減(舉例,800血轉彎Charger,根本唔預人爆,right?)

你唔係正面回應呢幾點,反而話人地唔接受你個「先進的場」,係腦殘

加埋一句「唔鐘意super既人,因為你是古代人,,,,,,,」

知你好愛你個場,亦以你場為榮
但人地都有討論/批評權利
小弟覺得有時聽下人地講咩,唔好下下話人腦殘,先至有進步,你說對不對?

引用:
原帖由 aryulo 於 2013-7-18 10:13 發表
d人覺得d特感勁左, 冇哂技術成份...
乜唔係特感勁左, 先要你醒目d 有技術d?
睇下你d特感所謂「勁」係邊方面
係小弟眼中,醒目:識聽聲,走位,有sense
技術:單散/木狙爆hun,近戰秒char..etc 基本野唔駛多講,而唔係前面講咩重狙兩槍即殺=平衡

小弟覺得將特感改到變態,咩隱形轉彎,相信高手如Bit哥都未必爆到
其實係變相鼓勵人心諗:反正呢樣技術係呢個場都無用,我又駛咩練?
於是玩得呢d場多既人,出黎玩正規場就發覺自己係比人屠果批 因為基本技術都缺乏

(當然,多對都出過高手,如crazy s_ _,x_..... 但唔多囉

Off-topic,如果你話relax玩無人阻你,但講技術/平衡就得啖笑

場主話個場唔岩小朋友玩
睇回覆我覺得相反

引用:
原帖由 legotoytoy 於 2013-7-18 16:45 發表
你所講既技術:單散/木狙爆hun,近戰秒char..............
者係話加強左,隻差識轉彎,你秒唔到就叫冇技術???笑左囉
者係一定要慢慢直行秒到叫技術,識轉彎秒唔到就叫冇技術.....勁攪笑

係小弟眼中,醒目:識聽聲,走位,有sense
...
首先問你,你第二句點推論到第三句?
同埋你知唔知改血量650->800對秒唔秒到已經兩樣野?一係你未研究過秒char,定係你改數據既時候根本無考慮太多?
Too simple too naive.
(呢個post有個別回覆都係咁非黑即白等於人地話社會物價通漲,你答"你搵得少姐"仲以為自己o岩,唔會去正視問題)

至於平衡,呢個post已經講太多
點解下下要人講到明?

既然閣下對個場自我感覺咁良好,批評=小朋友,腦殘
開Post質疑 = 另有目的
......:loveliness:

解釋完650-800分別你知,你唔回應不突止,仲人身攻擊既?至於小弟分析既,相信願意深入研究呢個game+有咁上下思考能力會明我講既係點,自有公論

個Post邊個開有咩分別?討論區唔係要黎討論?
由頭到尾我都分析點解我覺得唔平衡同技術欠奉,但不停攻擊留言者身分既係閣下喎.... 無論係樓主定留言既我都比你貼上小朋友/腦殘/古代人既標籤

Off-topic,重申,relax玩你ser係玩家既事
但講技術/平衡之前不如做下research,好過讚到自己ser又relax又好玩又技術又平衡有d井底之見
尼個都係小弟留言原因,絶無針對任何ser成份
引用:
原帖由 legotoytoy 於 2013-7-18 17:31 發表
你跟本咩都唔知,同你講浪費時間
剩係識講一大堆你自己既個人理論.......

你都係果D知小小扮晒代表果隻人,扮到個L4D2係你整出黎咁樣!!!

個POST都唔係你開,你都回到咁多野
睇你一定係黑人增到連我都要見一次BAN一次 ...
引用:
原帖由 yanyatl 於 2013-7-18 17:14 發表
佢個場D槍提高左攻擊力 吾會秒吾到
衣家講緊melee weapon:loveliness:

都係唔肯正面回應問題,選擇逃避同埋一人一句唔"拿間"既野黎攻擊人 又話人got 4,針你ser又盛,未免太自我澎漲

有意見就出聲,就係咁簡單 冇話針對d乜
討論區亦係咁用

如果你ser冇問題,人地都唔會提出呢d疑問 就算有疑問你地都可以反駁到
而唔係衣家咁,不斷標籤人  

用心整圖唔代表出黎既效果「有技術、平衡」
批評亦不代表不尊重反而呢個post唔係以事論事去討論,而係不斷人身攻擊既係邊方,大家有眼見 人多不代表有道理

而且,小弟係唔會玩多對,但我對多對既某些現象有意見都唔得?
你可以話小弟多事,但唔可以抹殺人地發表意見既權利
引用:
原帖由 永遠 於 2013-7-18 23:06 發表
咩叫起SUPER9V9唔洗技術去玩?

訓醒未  唔鍾意玩呢類場 咪唔好入lo   

開個貼起度話人地個場唔好玩 唔洗技術  真係覺得你好不智

人地有心用時間去改野  去令隻game更有新鮮感 更好玩   你係要去話人地改到唔平衡  ...
呢句要問返,不斷話人「小朋友、腦殘、古代人」etc果方面既人喇
到依家為止我都係討論+想得到正面回應,但佢地只係不斷謾罵
引用:
原帖由 31001625 於 2013-7-18 23:15 發表
討論需要人身攻擊嗎?
承蒙肥比姐厚愛,仲記得小弟:lol
不過爛佬怕_ _,肥比姐以前玩專家一開咪就got人4,嚇到小弟收聲,所以唔敢再回你

Off-topic,香港書展到喇,就動漫節
肥比姐,44圈子入面流傳妳真人好似Rochelle有無興趣同小弟一齊cosplay l4d2?
有既請pm,多謝
另外:小弟鍾情Zoey,所以妳唔駛驚
引用:
原帖由 SiuPhoebe 於 2013-7-18 23:35 發表

佢的確係小朋友 無論有咩關於多對同埋y_ _ _ ge野都要出聲係度嘈 實要加多一兩句
就好似日日係度拎哂d vlan post尼打_ _咁 可以無lala搵番成一年半前ge post出尼講都得 勁到 ...

小弟講緊對多對:人與屍平衡、轉彎隱形加血char點爆... Etc技術既現象,關幾年前咩事?

如果你想討論方向正面d既,咪由前面有條友話爆到800血轉彎char,引伸出係你地ser點鍛鍊技術囉 有本事既,將呢個批評post打造成技術post,小弟都會好開心咁參與討論希望有得著

至於你地果d攻擊,正面定負面,小弟完全無放係心畢竟之前發生過一單 「話人人格有問題,點知自己開n個分身抹黑人」既事,比版主揭發先真相大白
證明呢d攻擊都只係浮雲,正經討論、言之有物先係王道 下下都標籤人既亦未免太.....
引用:
原帖由 yanyatl 於 2013-7-19 01:06 發表
對多對既某些現象有意見都唔得?
[你個印象要數幾多年前ge事- -?]
我對上最後果個回應算吾算正面

一成力玩都夠? 又誇張少少喎,一係你勁,一係某ser真係新手園地
引用:
原帖由 devil2033 於 2013-7-19 03:14 發表
初初入9V9嗰陣以為D人好屈 好多勁人
玩左陣就開始hea玩 之後入親都係hea玩 等fd開場冇野做又會去hea下
得罪講句 個ser用一成力玩都夠
係自己諗多左
多對唔算係vlan l4d2 game既一種趨勢? 玩開對抗人士不能發表意見?真野蠻
等於你例子,坐開benz唔能夠關心巴士班次問題?都係社會民生事喎?
有問題就提出,只識攻擊人身份太搞笑了

呢場討論,睇你係咁死撐同埋開口就攻擊小弟為人,而唔係小弟既批評與觀點,就知閣下係幾唔肯接受意見

開始信,咩場有咩場主
希望呢種「只許讚,不可彈」既霸道風氣唔會蔓延vlan:lol

P.S. 另外仲有個silxxt nigxx 多對?小弟雖然都未玩過,但睇以前既post果個場主冷x月?態度好得多起碼肯正常討論,又唔會句句攻擊同單打
雖然都係多對 但睇回覆起碼成熟d
引用:
原帖由 yanyatl 於 2013-7-19 02:50 發表
同意,吾係玩多對又要理多對D野 你都幾得閒
正如1個富人有私家車接送 要理巴士d班次:lol

回復 74# 的帖子

我講出黎既意見,例如800血轉彎char、隱形加血hun點用近武爆,亂改數據會導致不平衡+無技術,你盲架?

成日要人重覆講 但你地又不願面對
只識護主+不停攻擊人,真係有質素

回復 76# 的帖子

邊個係以事論事,邊個係護主及攻擊,呢個post一清二楚,我亦無謂再quote 閣下有心可去翻前頁睇自己講過d咩

800血charger算否數據?90%隱形?
你知唔知近武秒hun唔駛推?

仲要拎輕狙重狙出黎講
睇你講既野,知你水平去到邊,同你講你會覺得天方夜談 為反駁而反駁,o徙氣

至於你話:個ser重點不在技術
我好認同 一早認左佢咪得,駛咩死撐

笑死 人地正經討論,你就唔敢回應到不斷人身攻擊

又廢人,古代人,小朋友,低等生物....... 真係好失禮

版主可唔可以講下呢d是否謾罵?挑釁?

P.S. 你開得個ser人地唔討論得?
前面yantatl認左此ser無技術,場主又點睇?

估唔到討論下技術與遊戲平衡,會比人攻擊到咁

P.S. 全post已備份+ cap圖,pm比管理員
雖然聽講版主乃此9v9 ser的admin,但相信版主&管理員會公正處理 討論區係要黎討論遊戲,而唔係要一言當講好說話或人身攻擊

呢個post既第二個回覆就係我對呢個post既意見 何來「挑你機」一說?
小弟由頭到尾都好聲好氣講緊遊戲技術、平衡,或者你先應該睇下個post講咩

反之,閣下由一開始已不斷話人:腦殘、小朋友、古代人、廢人、低等生物
亦有版友勸你聽人意見,但你只是不斷攻擊

衣家解釋都無用,你呢個post講過咩有晒證據,等管理員處置

P.S. 根據版規,聽講連續係同一個post回覆要警告的? 小弟提醒你,唔好又話挑釁
引用:
原帖由 legotoytoy 於 2013-7-19 17:33 發表
你唔係super既常客玩家..........
只係一年前玩過幾次.........

家下一見到有super字既post
就作出挑釁批評
我身為super場主,你挑我機一定回應你

你話咩討論技術,廢話,你呃自己就可以,你真係當vlan d管理員傻既咩
...

17 12
發新話題