發新話題

[交流] 如果帶土無兜幫?

[Close]
引用:
原帖由 Sapphire. 於 2013-7-6 11:20 發表
冇眼睇 佢前面有講
妳搞錯左了..  斑 係 兜用穢土轉生 召出來..

引用:
原帖由 Sapphire. 於 2013-7-4 00:23 發表

sm 斑都吾係用兜招術整出黎 係寫輪眼問題=.= 有一集有講 但太深奧吾會點解釋比你聽好
如果無兜 斑就無得復活

原本斑係預長門用輪回眼復活
但長門用黎救左成條村
最後斑都估唔到被兜穢土轉生
所以冇兜=冇依家嘅斑

引用:
原帖由 Sapphire. 於 2013-7-6 11:20 發表
冇眼睇 佢前面有講
錯左又唔認,仲要串人,都唔知有無睇火影

引用:
原帖由 純情大隻仔 於 2013-7-6 23:39 發表
錯左又唔認,仲要串人,都唔知有無睇火影
我冇錯左吾認WO 都冇串 咁我前面睇到係咁理解到係咁 講出黎就係串
你認為係錯咪錯 拗黎又冇用

無得比
無白絕既話場戰爭早就完

回復 16# 的帖子

哇 你條友  照樣copy個留言出黎.......

引用:
原帖由 Sapphire. 於 2013-7-3 03:06 發表
都吾一定既 帶土冇兜都仲有斑=.= 雖然吾係實體
兜同帶土合作目的係 好似想得到佐助
相反 帶土同兜合作 係為左應承當年斑要佢做既野
就係另佢復活 然後再用輪回轉生將佢徹底番生

斑既目的就係利用帶土另自己做十尾人柱力同六道

好似係咁.. 所以有兜先有斑
因為帶土唔識用穢土轉生

引用:
原帖由 玩家(自閉) 於 2013-7-9 22:24 發表

兜同帶土合作目的係 好似想得到佐助
相反 帶土同兜合作 係為左應承當年斑要佢做既野
就係另佢復活 然後再用輪回轉生將佢徹底番生

斑既目的就係利用帶土另自己做十尾人柱力同六道

好似係咁.. 所以有兜先有斑
因為 ...
咁但係當初吾係斑幫帶土先吾洗死咩 之後斑先要求帶土幫佢復活

引用:
原帖由 Sapphire. 於 2013-7-4 00:23 發表

sm 斑都吾係用兜招術整出黎 係寫輪眼問題=.= 有一集有講 但太深奧吾會點解釋比你聽好
前面邊到有講無兜都復活到斑!?
哥哥你係咪真係有睇火影-.-?

根據之前所講既
斑比兜穢土轉生之後復活左
果時斑仲以為係長門既輪徊天生之術

而長門用輪徊天生之術之後,自己係唔會死 只不過會消耗大量查克拉
佢死左係因為佢本黎身體已經唔係好好 仲要勉強用呢招
(突然之間流鼻血已經係1個好好既證明)

長門死之前講既內容大致上係
"輪徊天生之術係只會復活到死左無幾耐既人,死得太耐就復活唔到"
大概係以死後身體既腐爛程度黎做標準

呢1點可以解釋既係斑可能曾經叫帶土好好保留住斑死左之後既身體
所以先會叫帶土搵辦法用輪徊天生之術黎幫佢
但呢點好有矛盾 , 因為果時斑已經係老年人
呢點要睇下作者點樣拆解了

以上面既人所說 , 無兜就唔會有而家既斑
呢點無可否認 , 我真係睇唔出邊集講"斑係用寫輪眼整出黎"
你的話你搵比我 大家去討論下

引用:
原帖由 ilvm1230 於 2013-7-6 12:30 發表
冇六道就5會有呢D術
穢土轉生係2代火影研發
大蛇丸改良架-.-

引用:
原帖由 manmk2 於 2013-7-10 20:54 發表

前面邊到有講無兜都復活到斑!?
哥哥你係咪真係有睇火影-.-?

根據之前所講既
斑比兜穢土轉生之後復活左
果時斑仲以為係長門既輪徊天生之術

而長門用輪徊天生之術之後,自己係唔會死 只不過會消耗大量查克拉
佢死左 ...
先生我咪問左囉睇上一個comment ok? 果陣帶土就死 突然間又吾知去左邊 見到個老人家比d野插住果個
佢話佢自己係斑黎 問佢點解救佢 斑又話總有一日會好好要帶土答謝佢救佢 宜家首先係搞哂好身體
而果時帶土比左隻眼卡卡西 半邊身又比石定吾知咩壓到爛哂咁 要靠絕果d幫手 佢適應左身體之後仲出過出面世界一次
就係咁岩果陣見到卡卡西殺左琳 以為卡卡西有心殺 同埋個問題入面同長門有咩關係
咁算吾算叫做冇斑 帶土要gg?
你解釋解到一舊舊 你當我知商低 真係吾諗明你講乜 and then 我是姐姐

引用:
原帖由 Sapphire. 於 2013-7-12 11:31 發表

先生我咪問左囉睇上一個comment ok? 果陣帶土就死 突然間又吾知去左邊 見到個老人家比d野插住果個
佢話佢自己係斑黎 問佢點解救佢 斑又話總有一日會好好要帶土答謝佢救佢 宜家首先係搞哂好身體
而果時帶土比左隻眼 ...
人地只係引用斑都吾係用兜招術整出黎e個錯處提醒返你姐

引用:
原帖由 夜。空 於 2013-7-12 16:03 發表
人地只係引用斑都吾係用兜招術整出黎e個錯處提醒返你姐
咁你地又話我錯啦 我指完個point出黎宜家又話人地淨係提醒我 咁錯左係邊 d解釋9吾搭8咁 宜家你個問題係冇兜帶土係咪一早gg阿麻 我咪答無兜仲有斑 你地就一味提住斑係兜用招術轉生出黎 咁我咪話前面睇過帶土就死果陣見過斑但係老人家黎 果陣都無提及過係兜轉生斑 斑救左帶土之黎 果陣斑都吾可以周圍郁動先叫絕出去打探情報 咁當初係咪斑救左帶土 如果又吾岩咁姐係點 可吾可以解釋清楚d

其實如果帶土冇兜就唔會挑起呢場戰爭
因為根本唔夠抽

發新話題