發新話題

[交流] 實力排行問題

[Close]
引用:
原帖由 RoSe.YiN 於 2013-5-31 09:29 發表

雷神淨係kite都kite死你啦
仲話埋去打佢,你想郁佢喳?佢已經收左你皮(雷神係識心網,而且雷達範圍超大)

所以話雷神係超強就係咁解,明味
講得好=]:lol

引用:
原帖由 0123456 於 2013-5-29 23:31 發表

食左暗暗果實開始 黑胡子已經夠雷神打 佢隻手=海樓石 你自己諗
我真係吾明,點解係要講到雷雷果實無敵咁,霸氣勁小小既都可以打傷佢啦
吾好講白胡子 紅髮都做低佢啦
P.S. 馬爾科都可能可以同佢糾纏= = ...
黑胡子夠唔夠光速快先=[你自己諗
手=海樓石 你快得過光速先算 不整到佢個時都飛左去你後面
黎左二億伏特.放電 你都GG啦
轟雷果實又快又痛 真係可以係無敵咁

引用:
原帖由 WATER.way 於 2013-5-25 16:45 發表
巴基其實係廢囉-.- 路飛一開頭已經夠做佢-.-
個人覺得巴基係一個潛力股,拒有非一般實力

引用:
原帖由 強化傻仔 於 2013-5-31 18:02 發表
正正因為op冇其他人令果故事也冇講, 我先作一個假設
所以你就唔好咁肯定, 白胡子一定做到王
引用:
原帖由 RoSe.YiN 於 2013-5-31 09:29 發表
仲話埋去打佢,你想郁佢喳?佢已經收左你皮(雷神係識心網,而且雷達範圍超大)
人地黃猿都係光速, 咪又係比雷利捉到
所以話係OP世界光速唔代表D乜, 同時黑暗果實係可以令你既能力消失 ! 係消失
消失左會點 ? 1億既路飛都打唔嬴囉。2檔都冇既路飛姐係

所以我都講多次, 佢其實係只係靠果實既廢物, 我唔係話佢果實廢
係人廢姐

你地有無睇嫁
艾斯夠打中黑胡
但暗暗果實既能力係受2倍痛楚
但果實能力對佢做唔成傷害
換然之黑胡贏硬
艾尼路唔識武裝色
物理傷害都打唔到佢

呢個話題嘈到海賊王完結都吾會有結論=.=公說公有理 婆說婆有理
算吧啦...再吾係..搵人寄封信俾尾田問下佢囉=.=回吾回應係另一回事了

引用:
原帖由 §Y◎U♂ 於 2013-6-1 19:25 發表

你地有無睇嫁
艾斯夠打中黑胡
但暗暗果實既能力係受2倍痛楚
但果實能力對佢做唔成傷害
換然之黑胡贏硬
艾尼路唔識武裝色
物理傷害都打唔到佢
...
你有冇睇one piece
黑胡子中左火之後係地下碌黎碌去
係咁叫好痛 咁叫做唔成傷害?
似你咁講
睇黎佢打果實能者似無敵 傷害唔到
冇用過 你點知識唔識?
何況佢見聞色有加成

引用:
原帖由 Reborn_Wai 於 2013-6-1 16:36 發表

引用:

人地黃猿都係光速, 咪又係比雷利捉到
所以話係OP世界光速唔代表D乜, 同時黑暗果實係可以令你既能力消失 ! 係消失
消失左會點 ? 1億既路飛都打唔嬴囉。2檔都冇既路飛姐係

所以我都講多次, 佢其實係只係靠果實既廢物, 我唔係話佢果實廢
係人廢姐
雷利捉到關黑胡子咩事?
E+海賊王一樣強啦
關黑胡子事? 雷利霸氣同體術強黑胡子咁多 點比
另外 黃猿移動個人個陣 要將個人變成光慢慢咁移
但係雷神係一移就移

黑胡子有實體 而且體術唔係強(唔知兩年後點)
再加上路飛係克雷神 同黑胡子又冇得比

有果實邊個唔用?
三大將一樣靠果實  如果三大將冇果實 我都肯定冇e+咁勁
但係咪廢物?

其實當時路飛點解打到雷神我唔係太清楚

引用:
原帖由 yat1243yat 於 2013-6-1 12:53 發表

黑胡子夠唔夠光速快先=[你自己諗
手=海樓石 你快得過光速先算 不整到佢個時都飛左去你後面
黎左二億伏特.放電 你都GG啦
轟雷果實又快又痛 真係可以係無敵咁

...
其實黑胡子既暗水係可以連光都吸引到
你話光速有咩用?
容乜易一個暗穴捉住左你就玩完啦
醒少少啦

引用:
原帖由 Reborn_Wai 於 2013-5-31 02:01 發表

看來你對 D 既意志好清楚咁波@@ 其實我想問好耐D姐係咩 @@你好似好清楚咁 可唔可以解答 但我相信 D e家仲有係個迷

正正因為D意志說法好模糊, 我先作一個小假設 ! OP可能要由D意志開啟, 假設係咁白胡子仲可以拎到OP ...
我覺得唔會有人為錢, 先去搵OP囉=.= 我睇海賊王咁耐勁多海賊都係為左出海搵錢搵op 你話唔會有人為錢, 先去搵OP-.-

搵到op就係海賊王 唔係咩-_-

引用:
原帖由 強化傻仔 於 2013-6-2 21:23 發表
我都想知又話電打吳到膠
但係路飛又有血 姐係血吳通電??
點解個個講到黑鬍子無敵感 一個万雷佢都RIP
個個講到同黑鬍子0距離感打交 吸過黎個時都有時閒用技啦
one piece

引用:
原帖由 霧殺LK 於 2013-6-2 22:31 發表
我都想知又話電打吳到膠
但係路飛又有血 姐係血吳通電??
點解個個講到黑鬍子無敵感 一個万雷佢都RIP
個個講到同黑鬍子0距離感打交 吸過黎個時都有時閒用技啦 ...
我唸路飛食完果實後血都變膠
但唔明點解戈時的路飛可以打到自然系

引用:
原帖由 強化傻仔 於 2013-6-2 21:23 發表
非常簡單= =果時並無霸氣e個概念 而且尾田設定為雷神都係因為路飛係橡膠人
如果果時有霸氣e種概念,路飛點都吾會夠打..= =因為吾識武裝色=傷吾到自然系

引用:
原帖由 ch~ 於 2013-6-2 21:24 發表

其實黑胡子既暗水係可以連光都吸引到
你話光速有咩用?
容乜易一個暗穴捉住左你就玩完啦
醒少少啦
個個講到黑胡子打能力者好似無敵咁
又唔會比果實能力傷
又暗水捉到人
暗水捉人唔識走咩
人地唔識攻擊咩

發新話題