發新話題

vLan官方地圖:信長之野望F 14.0E

[Close]

vLan官方地圖:信長之野望F 14.0E

------

前言

------

只希望大家能夠繼續支持信長.

新圖或多或少,會有些bug,
墾請大家幫忙找出來,一起完善此個版本
因為往後所有官方信長比賽都以此為基礎.

找到bug ,請跟帖回,我們會收集.

最大機會出現,某些英雄,在-ap 情況下,
技能會無效,或者,傷害到自己人.

----------------------------------
野怪CD 恢復至13.2b水平
----------------------------------

------------------------------
足輕精英去除魔免屬性
------------------------------

--------------------------------
新增全陣營英雄可選功能
--------------------------------
開啟辦法:場主於遊戲開始後25內輸入-AP
新功能新挑戰 :
玩家可選擇雙軍陣容的英雄 . (即聯合軍與織田軍).
英雄不能重復使用 . 就像把所有英雄變成中立軍

除去了"上軍輸出 . 下軍控場" 的陣容打法.
好讓玩家有更大空間發揮地圖內的英雄
雙方英雄陣容組合更多變化 . 更平衡.

附件

F140E_HK.zip (6.43 MB)

2013-5-19 00:45, 下載次數: 1467

新圖或多或少,會有些bug,
墾請大家幫忙找出來,一起完善此個版本
因為往後所有官方信長比賽都以此為基礎.

最大機會出現,某些英雄,在-ap 情況下,
技能會無效,或者,傷害到自己人.

找到bug ,請跟帖回,方便收集.

引用:
原帖由 SpaWN★ 於 2013-5-19 01:08 發表
WA 有冇邊隻英雄有改動呀
先讓新功能,正常運作,之後再收集建議調整英雄

希望數個版本內,能夠完善,好讓比賽,開始進行.

引用:
原帖由 dirtycat 於 2013-5-19 16:11 發表
源自13.2b ? 定係跟14.0 改?
14.0系列  都是源自 13.2b
打後所有官方比賽,都會用 14.0 往後的新版本.

引用:
原帖由 kyfjy185 於 2013-5-19 17:50 發表
完全唔覺有人開新圖支持,V LAN人只愛13.2B?
新圖,昨晚零時才出.

往後會就新圖出一系列.比賽. 甚至信長盃八

有發現重大的bug嗎?

引用:
原帖由 我跳九里 於 2013-5-20 18:24 發表
出現開啟-ap後只可用到對方軍既 隨機武將V
其他英用唔到
V 其他英雄的意思?

你是指,使用對方陣營v英雄的 功能?
還是說,你在本陣營,使用v英雄功能時,不會v中對方陣營英雄?

引用:
原帖由 hhjj22 於 2013-5-20 23:09 發表
點解沒人理的說AP模式有BUG
我翻覆測試..結果真的冤枉

這不是bug, 是你 沒有 輸入 -ap    ,當然不能選擇...
新增全陣營英雄可選功能
開啟辦法:場主於遊戲開始後25內輸入-AP

我應該重新說明一下

一開場. 雖然可以見到 對方英雄, 但是這個時候是不能夠選擇的, (還沒有CD好)
如果沒有輸入 " -ap "
當所有英雄 CD完後, 那個 "? " 號, 可以選擇英雄,但只能夠" V "自己陣營同 中立

大家不要誤會了,以為不輸入 "-AP" 都可以用 "?" 選擇對方陣營英雄.   請不要誤會

引用:
原帖由 |LoSeR|RaIn 於 2013-5-21 11:58 發表
用咩制度棄 點棄保?定唔洗棄保?
這個問題在此帖討論,有些不太適當.

我就簡單回覆下, 我偏向   [  -ap +  棄保  +  一場決勝負  ]
具體說明會在,特定比賽項目內,詳細列明.

引用:
原帖由 -幻滅_.  於 2013-5-21 12:33 發表
岩岩開左場14.0e捉錯左開場玩家明明紅色係開場果個
但係捉錯左係灰色玩家
是否玩家,開場前已經調轉了位置?
麻煩再嘗試多幾次看看結果.

引用:
原帖由 -幻滅_.  於 2013-5-21 12:53 發表
連續2場都係有捉錯玩家問題,仲有1個大問題係下軍-ap後出阿松開大會全軍英雄無敵
上傳錯誤..第2個rp先岩
好的已經記錄,

希望繼續幫忙找更多的Bug

因為比賽是使用這張地圖的.

引用:
原帖由 Aurora_wS 於 2013-5-21 13:01 發表
仲有除左場主,個個都lag,delay.
應該又有之前英雄傳既問題出現
我會同作者反映, 較早前,都反映過,當時作者的回應,是沒有這方面問題.

引用:
原帖由 魔法稻草人 於 2013-5-21 16:17 發表
甘棄保點=.=
引用:
原帖由 小飛豬 於 2013-5-21 12:06 發表

這個問題在此帖討論,有些不太適當.

我就簡單回覆下, 我偏向   [  -ap +  棄保  +  一場決勝負  ]
具體說明會在,特定比賽項目內,詳細列明.

還有bug發現嗎?

引用:
原帖由 yanyatl 於 2013-5-23 17:02 發表
我單機試左-hm (F14.0D new野)隱英模式 (可以直接選隱英)
但係都係要等佢cd比平常英耐先揀得 咁同冇開-hm有咩分別
(唔知呢個係bug定係..?)(開左-hm應該cd時間同平常英1樣定點) ...
分別是截然不同.
-hm,開啟是100%可以選中, 同無開,要靠運氣先可以選中,是完全2回事.
至於為何要cd耐, 這個好明顯,想用隱英,又想同其他人同時間出場, 那是非常不公平的事情.
所以這個不是Bug,
為何要這樣做原因有好多最主要是想減少某些人因 v 不中隱英走場的人.
同時可以為一些想玩的提供選擇.

如果有人回我說,要我等,一樣走場.

我就認真幫你唔到.

發新話題