26 12
發新話題

[交流] 紅髮與黑胡子

[Close]

紅髮與黑胡子

大家知道紅髮的左眼的傷係邊個正嗎?正是黑胡子,紅髮的左眼的傷係路飛好細個戈時已經有

但係戈時黑胡子都未食黑暗果實但係又點解傷到紅髮呢?  當作係因為紅髮(未做4皇時)同白胡子沖撞時比黑胡子打傷(先不計實力),動畫中又話黑胡子未食黑暗果實戈時係好保守,冇人知佢企圖。

咁其實我就係想問,你地覺得紅髮的左眼的傷係一個點樣的形式比黑胡子打傷?

另外一問:皇者霸氣係咪可以做成 物功 好似紅髮上白胡子船戈時 木都爆, 咁你地覺得e家路飛一野ko5萬條友 可唔可以好似紅髮咁?

當初艾斯老豆未死果陣 紅髮係佢個團到
而兩者之間又冇衝突
係米黑胡子整傷左紅髮 為左有人照住而入白胡子海賊團呢?
可以深究一下

我亂up架咋 勿認真

引用:
原帖由 強化傻仔 於 2013-5-8 19:39 發表
大家知道紅髮的左眼的傷係邊個正嗎?正是黑胡子,紅髮的左眼的傷係路飛好細個戈時已經有

但係戈時黑胡子都未食黑暗果實但係又點解傷到紅髮呢?  當作係因為紅髮(未做4皇時)同白胡子沖撞時比黑胡子打傷(先不計實力),動 ...
白胡子好似講過
呢個世界最強霸氣既男人就係紅髮

雖然路飛單秒五萬人

但係佢一入到新世界同條友打(Z篇條友 唔記得咩名)
尐霸氣仲差人好遠 雖然唔係霸王式
但點睇都同四皇之一既紅髮仲有一段好大既距離

引用:
原帖由 不死的金川 於 2013-5-8 09:11 PM 發表
白胡子好似講過
呢個世界最強霸氣既男人就係紅髮

雖然路飛單秒五萬人

但係佢一入到新世界同條友打(Z篇條友 唔記得咩名)
尐霸氣仲差人好遠 雖然唔係霸王式
但點睇都同四皇之一既紅髮仲有一段好大既距離 ...
邊集有講-.-                   .
AnL.s

路飛同Z篇條友打 其實我覺得真係相差太遠..... 路飛的霸氣係得到海賊王團同的副隊長雷利的認同-_-

引用:
原帖由 ˇDrunKard℡- 於 2013-5-8 19:43 發表
當初路飛老豆未死果陣 紅髮係佢個團到
而兩者之間又冇衝突
可以深究一下

我亂up架咋 勿認真 ...
你講緊咩,路飛老豆到加陣都未死
而路飛老豆係革命軍,紅髮係海賊
點會紅髮係路飛老豆個團

引用:
原帖由 ˇDrunKard℡- 於 2013-5-8 19:43 發表
當初路飛老豆未死果陣 紅髮係佢個團到
而兩者之間又冇衝突
可以深究一下

我亂up架咋 勿認真 ...
你真係亂咁UP

黑胡子一拳打到ace嘔血
加上佢古_惑惑  又出晒矛招
紅髮又咁單純  傷到紅髮都唔算出奇

ps  船上霸氣爆木 我覺得那只是特寫紅髮霸氣是超強的
      沒什麼物理攻擊的特別意思

路飛個佬豆幾時候做過海賊-.-

引用:
原帖由 最終の作 於 2013-5-9 23:37 發表
你講緊咩,路飛老豆到加陣都未死
而路飛老豆係革命軍,紅髮係海賊
點會紅髮係路飛老豆個團
應該係話艾斯既老豆先岩...

引用:
原帖由 orangejuice 於 2013-5-10 07:46 發表

你真係亂咁UP
除左講錯左人地老豆之外
其他都未必錯既

引用:
原帖由 河流旱樹 於 2013-5-12 09:08 發表
黑胡子一拳打到ace嘔血
加上佢古_惑惑  又出晒矛招
紅髮又咁單純  傷到紅髮都唔算出奇

ps  船上霸氣爆木 我覺得那只是特寫紅髮霸氣是超強的
      沒什麼物理攻擊的特別意思 ...
笑而不語

你可吾可以吾好拎路飛既霸氣同紅髮既霸氣比= =
雜牌軍再多,洩一洩霸氣也要全都倒下
紅髮既霸氣惡到任何無心理準備既人都會暈低
再講..紅髮無食任何果實 只靠劍術同霸氣做上四皇..你就知佢幾咁猛
我覺得白胡子死後 最接近海賊王既人反而係佢(可惜佢無咁既意思)
至於你問紅髮果道傷癢點造成..我個人腦補猜想
並吾係乜野被黑胡子打傷,而係黑胡子殺左佢同伴,為左不忘記這仇,
自己親手留下傷痕,永記一世,所以佢經常強調不會忘記這傷痕既悲痛
最後我想補充返既就係..路飛再強都好難會嬴到用劍既紅髮
一物剋一物
你吾好同我講乜野武裝色霸氣硬化,E招大把人都識,但紅髮仍然靠住1把刀
同霸氣當上4皇之1

引用:
原帖由 0123456 於 2013-5-15 17:24 發表
再講..紅髮無食任何果實 只靠劍術同霸氣做上四皇..你就知佢幾咁猛
我覺得白胡子死後 最 ...
都講到明係黑胡子整...仲走去警告白胡子小心呢個人 !
如果話係殺左佢D 朋友, 你估紅髮會唔會搵白胡子對質?
紅髮係好睇重友誼呢方面既野...

講返紅髮, 佢有實力呢樣我都認同, 不過用實力當上四皇我覺得只有白胡子
佢當得四皇, 比起佢實力, 個人覺得佢同伴有更大功勞

引用:
原帖由 0123456 於 2013-5-15 17:24 發表
我覺得白胡子死後 最 ...
漫畫寫到明眼傷係黑胡未有暗暗果實果時整

另外我上d其他討論區見有人話紅髮全隊有霸氣(勁果d)
真唔真

26 12
發新話題