發新話題

- SOUL Korea Travel. (我的韓國之旅)나의 한국 여행 ㅋㅋ!

[Close]
佢地會用韓文翻譯成英文。 教我一些韓文,
我又教左佢一啲普通話。

引用:
原帖由 A-Lin☆ 於 2013-4-28 11:18 AM 發表
韓國人吾識中文,所以我地用英文溝通但他們的英語很爛,
但因我在首爾,好多都成積優異,
例:首爾大學的人都有在網吧打機 一齊玩韓服勁舞團;)
如果我又冇記錯,佢地韓式英語,同我地學嘅英語有小小出入
AnL.s

加分加分
幾時教我韓文

引用:
原帖由 A-Lin☆ 於 2013-4-28 11:18 發表
韓國人吾識中文,所以我地用英文溝通但他們的英語很爛,
但因我在首爾,好多都成積優異,
例:首爾大學的人都有在網吧打機 一齊玩韓服勁舞團;)
識教人咁鬼勁喇

佢地既英文好爛。 。。。。 。

比你咁搞我一搞我諗住唔去台灣佢韓國;( 但係我買佐機票;(  好複雜心情

引用:
原帖由 燒吧童 於 2013-4-28 11:25 發表

識教人咁鬼勁喇
佢地嘰英文==真係... 爛到你地5會信...
雞同鴨講... 不過其實我好少接觸到韓國人==
我有我去玩..去到都係食下野 係去網吧我先要講英文同佢地溝通...

引用:
原帖由 CRim[S]oN_大 於 2013-4-28 11:37 發表
比你咁搞我一搞我諗住唔去台灣佢韓國;( 但係我買佐機票;(  好複雜心情
我認為韓國幾好玩.....而家仲有櫻花 好令;;睇住喲櫻花趺落來...

引用:
原帖由 A-Lin☆ 於 2013-4-28 11:38 發表

我認為韓國幾好玩.....而家仲有櫻花 好令;;睇住喲櫻花趺落來...
;( 唔好在講拉;( 真係有d衝動 果晚中佐場波d錢  拎埋去韓國  但係櫻花唔係日本令d咩><!

自由行????????????

引用:
原帖由 ︱菊花茶︱ 於 2013-4-28 11:42 發表
自由行????????????
自己買機票去,,,ENJOY好多~
同屋企人1齊去low,,不過就算自己去都5怕..
韓國治安幾好

引用:
原帖由 CRim[S]oN_大 於 2013-4-28 11:37 發表
扮埋買左機票點可以唔回一回

引用:
原帖由 A-Lin☆ 於 2013-4-28 11:43 發表

自己買機票去,,,ENJOY好多~
同屋企人1齊去low,,不過就算自己去都5怕..
韓國治安幾好
d野食好似好正咁....  對返香港貴唔貴

引用:
原帖由 ︱菊花茶︱ 於 2013-4-28 11:46 發表

d野食好似好正咁....  對返香港貴唔貴
對反喲野== 5貴wo...
韓國喲野不嬲5貴... 10$有1杯野飲...
hk都要12$... 香港係物價漲得快==

引用:
原帖由 WonG. 於 2013-4-28 11:45 發表
扮埋買左機票點可以唔回一回
事實黎  同條女+佢家姐 同我一個fd去  你唔信我ws比你cc- -

發新話題