19 12
發新話題

[交流] 我對面具男的所有睇法

[Close]

我對面具男的所有睇法

面具男 = 阿飛
= 假宇智波班
= 宇智波帶土

~面具男的眼睛~

右寫輪眼︰
.短時間由開眼直上萬花筒寫輪眼
.萬花筒寫輪眼一直保存到現在
.萬花筒寫輪眼可發動神威
1.將自己及所接觸物體透明

2.吸收物體(包括自己)

3.釋放物體(包括自己)

4.傳送物體(包括自己)
.咁所以呢,可以睇得出點解佢要帶個只有右眼的面具
.問題係,佢用咁多次神威,唔知佢的視力仲有幾多呢?

左眼︰
寫輪眼(自己) = 送左比卡卡西
寫輪眼(別人) = 唔知點得尼,對付小南用伊邪那歧犠性左
輪回眼(長門) = 從長門搶得

~關於面具男~
.所有人都知道,帶土送左寫輪眼比卡卡西之後死左
.帶土係事後比真班救返
.真班要帶土遲D幫佢復活
.之後帶土帶右眼面具
.長門同小南親眼見過面具男個樣,稱呼佢做「宇智波班」!
.面具男係鬼膠面前除面具,鬼膠稱呼佢做「前水影大人」、「宇智波班」!

~對於面具男的誤解~
一.鼬對佐助︰「你要是開眼了的話,加上我能用萬花筒寫輪眼的人就有3個了。」
答︰錯的! 當時能用萬花筒寫輪眼的人已經有3個(假班、卡卡西、鼬) 佐助開埋眼就係4個!

二.9尾對佐助︰「那種瞳力和不詳的查克拉,和以前的宇智波班一模一樣啊。」
答︰錯的! 果個只係假班,真班晨早死左。

三.自來也對9尾攻擊木葉村有懷疑,懷疑唔係自然災害而係人為通靈造成,通靈者為宇智波班。
答︰估錯! 只係假班,隻蛤蟆後尾補充話宇智波班已經死左就岩的。

四.佐助問鼬第3個人係邊位,鼬答︰「宇智波班。」
答︰錯的! 果個只係假班,佐助追問話條友已經死左,佢講得岩。

五.鼬對佐助︰「班還活著,信不信由你」
答︰唔信都得! 因為真班真係死左。

六.鼬對佐助︰「你說班死了,那是你自顧自的執念。」
答︰唔係執念! 真班確實死左。

七.水門對嗚門︰「16年前攻擊木葉村的係由面具人造成。」
答︰正確!

八.卡卡西估水門講的面具人係宇智波班
答︰錯的! 果個只係假班,真班死左。

九.團藏係會議指出曉的幕後首領係宇智波班
答︰錯的! 班神早死左,點興建「曉」?

十.水門估面具人係宇智波班,之後又估佢已經死左好耐。
答︰宇智波班的確死左好耐。

總結︰面具男先後昆左水門、自來也、鼬、佐助、卡卡西、嗚門、5影等等,OP?

佢都昆左好都人 包括你同我 仲有千千萬萬個你同我

引用:
原帖由 食得屎 於 6-3-2013 00:08 發表
佢都昆左好都人 包括你同我 仲有千千萬萬個你同我
不如講下面具男冇昆咩人啦︰
帶土(自己)
宇智波班
白絕
螺旋人

岸本齊史

我諗你搞錯左.你應該要認真睇番火影
所以寫輪眼都係由班比帶土的.包括對小南果隻
帶土由頭到尾都無死.最多叫做重傷
~對於面具男的誤解~依方面 你的確有誤解
1.那種瞳力和不詳的查克拉,和以前的宇智波班一模一樣啊。」
純粹講寫輪眼同寫輪眼特殊的查克拉沒有說什麼.(想知道什麼是寫輪眼請看最後二代講解果話)仲有一樣野"和以前的宇智波班一樣" 九尾的確以前係班既.帶土只係後期拿到
1.4鼬講既野並無錯.真班的傳說比較少人知道而且鼬不認識帶土.而且帶土強同自稱係班所以"相信"係佢
3.純粹是因為有寫輪眼的人不多.而且能夠控制九尾只有班.所以推斷班未死
5.6有第二種看法.班的死只不過是"身體"上.為左帶土更方便做野.事實上班的確係
未死"所以都係為日後而準備
8.水門的推斷並無錯.實力去到咁.知道晒木葉的所有野.能夠控制九尾邊個都會認為係班.事實上係班講晒比帶土知先會出現咁.
9."曉"的確係班所成立.假借長門等人而成立.輪回眼都係班比長門.只不過幕後首領係代班做野的自稱"班"的帶土
10.水門只係唔信有人可以咁長命.係事實上班係做得到.如果唔選擇帶土係可以咁長命

宇智波班好勁

真班根本就係帶土c師黎.所謂先咁勁

唔明點解樓主d字咁鍾意置中。
一時又放左邊對齊, 一時又置中。
用手機睇, 真係難到呢...

引用:
原帖由 orangejuice 於 6-3-2013 07:40 發表
唔明點解樓主d字咁鍾意置中。
一時又放左邊對齊, 一時又置中。
用手機睇, 真係難到呢...
唔好意思,E個係vlan的bug,目前無法解決

引用:
原帖由 spiker 於 2013-3-5 23:58 發表
面具男= 阿飛
= 假宇智波班
= 宇智波帶土

~面具男的眼睛~

右寫輪眼︰
.短時間由開眼直上萬花筒寫輪眼
.萬花筒寫輪眼一直保存到現在
.萬花筒寫輪眼可發動神威
1.將自己及所接觸物體透明
2.吸收物體(包括自己)
3.釋放 ...
佢係將自己比攻擊/接觸人既時候將個部份送入眼既異空間.唔係變透明加上據我所知.佢左眼應該係班收落寫輪眼既其中一個.

班係漫畫講過.佢都收左唔小自己族人既眼.
更有可能係班張自己左眼比左佢.因為佢已經死.唔須要留隻眼.
仲有.帶土身上有初代細胞所以先變到咁勁=.="

邊位啊你;"??

字海 睇到眼殘

班如果唔截斷外道魔像既查克拉輸送  就不會死 (之前睇漫畫)

如果唔想置中  好似要較番做discuz代碼果個形式

我只係吾明一樣野

我吾記得邊集 鬼膠講過話 如果呀飛係你既話 好多野就方便好多

完全吾知點解佢會甘講

引用:
原帖由 poing.DaL 於 6-3-2013 19:50 發表
我只係吾明一樣野

我吾記得邊集 鬼膠講過話 如果呀飛係你既話 好多野就方便好多

完全吾知點解佢會甘講
漫畫第404集,自己睇
(鼬死左,佐助知埋真相之後,面具男自己除面具比鬼膠睇)

引用:
原帖由 ☆_Ho〥 於 6-3-2013 18:19 發表
班如果唔截斷外道魔像既查克拉輸送  就不會死 (之前睇漫畫)

如果唔想置中  好似要較番做discuz代碼果個形式
如果唔想置中,就要del左「align center」,謝謝提醒

八.卡卡西

水門講的

面具人係宇智波班

答︰錯的!

果個只係假班,真班死左。

卡卡西都係估姐

樓主對火影一知半解 就唔好係到昆人啦= =

19 12
發新話題