發新話題

we問題,有問題可以係e個帖度問,求we高手解答

[Close]

we問題,有問題可以係e個帖度問,求we高手解答

歡迎大家黎e個帖度問we 回答問題時,請引用/回覆問題帖
我首先問:
1.我想問save同load既觸發點整,我抄過好多既範例,都唔得

2.我想問觸發技能(好多),我最想整既係,例:英雄等級+3-5/2*2

3.我想問點入模組,我睇過e度既入模型教學,但係我都係入唔到

以上3條問題我都爬過自學手冊,始終都搵唔到答案

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

抱歉我看不懂簡體字
還有,我是不用qq的

引用:
原帖由 古物.帝 於 2013-1-1 00:22 發表
抱歉我看不懂簡體字
還有,我是不用qq的
你真心想學,先學自學手冊。

學到JASS PART我可以教你。

不過前提係你識哂其他內容。

引用:
原帖由 Mr.小子 於 2013-1-1 04:44 發表

你真心想學,先學自學手冊。

學到JASS PART我可以教你。

不過前提係你識哂其他內容。
我比較想知道我果3個問題
特別係技能,因為而家整技能係最緊急同好重要

引用:
原帖由 古物.帝 於 2013-1-1 12:41 發表

我比較想知道我果3個問題
特別係技能,因為而家整技能係最緊急同好重要
有時候唔係人地唔答你,而係答左你都唔明乜。

你能力不及既野,勉強吸收係無用。

你先學好自學手冊既野先。

引用:
原帖由 Mr.小子 於 2013-1-1 18:18 發表

有時候唔係人地唔答你,而係答左你都唔明乜。

你能力不及既野,勉強吸收係無用。

你先學好自學手冊既野先。
如果係一d極難既觸發技能我當然唔會明
但係如果係一d比較易既觸發技能,我就會可能明
自學手冊d觸發係用jass寫,我對jass唔係太了解所以有d唔明
但係自學手冊d野有5x-6x%明

引用:
原帖由 古物.帝 於 2013-1-1 19:11 發表

如果係一d極難既觸發技能我當然唔會明
但係如果係一d比較易既觸發技能,我就會可能明
自學手冊d觸發係用jass寫,我對jass唔係太了解所以有d唔明
但係自學手冊d野有5x-6x%明 ...
S/L系統要設計好數據庫先可以用到,而且系統本身好多複雜問題要維護,即使你搬人地既黎用。

你本身唔明個系統點運作。根本係無用

技能係手冊範例技能,只係稍作變化。任何摩天大樓都要有穩固既地基。

所謂既難,只係一大堆易合成。

引用:
原帖由 Mr.小子 於 2013-1-1 23:58 發表

S/L系統要設計好數據庫先可以用到,而且系統本身好多複雜問題要維護,即使你搬人地既黎用。

你本身唔明個系統點運作。根本係無用

技能係手冊範例技能,只係稍作變化。任何摩天大樓都要有穩固既地基。

所謂既難,只係一大 ...
明白,雖然唔係好明你想表達D咩

發新話題