發新話題

信長三技小改

[Close]

信長三技小改

在18LV的時候,當殺死敵方英雄時
在5秒內,3技100%爆擊,而且傷害是絕對傷害
不對以裝甲值抵擋

引用:
原帖由 華麗的肉餅 於 2012-11-4 19:33 發表
青山創念區
請問有什麼不足要提出來,唔好只係彈一句就算
首先信長殺左人個技能先可以發動,而且只係5秒鐘
再加上人地會走,你只係可以斬到幾下,只可以當做BONUS而唔係殺著

引用:
原帖由 PVK 於 2012-11-4 20:38 發表
無必要再改強信長,而家咁既能力已經夠強勢-__"
小改姐,無太大影響平衡性都可以接受

引用:
原帖由 tintin5566 於 2012-11-4 22:27 發表
爆3.5倍正常18級裝備下爆到1500,開埋2技就開多d,後期會戰多呢技識配命=必殺...一刀1500up,打三下咩人都死
其實依照要18LV的時候信長殺左人,先得5秒效果
而且英雄識行識走,捉完迷藏黎招技都冇左
所以我先話係BONUS

引用:
原帖由 heixing 於 2012-11-8 18:13 發表

既然你已經覺得咁樣改好完美。人地話太屈你又話對面識走識隱形識閃又有隊友又要殺到人先至開到
人地話你又咁多野反駁,完全唔諗下招技會唔會太屈
咁討論黎都冇意思啦下話
信長殺完人已經有招bonus仲黎多招,姐係我加天 ...
只能夠講你完全冇發覺到上軍既弱勢

點解你地唔可以諗得正面些少??
信長喺隻GAME度係公認最難用,最考技術,最用腦,最大粒既英雄
有咁多要素,咁佢殺左人比啲BONUS佢係唔係好應該?
即係你地想本身難用既英雄要變得更難用?

引用:
原帖由 tintin5566 於 2012-11-14 23:08 發表
唔得,笑到肚痛
信長喺隻GAME度係公認最難用,最考技術,最用腦,最大粒既英雄
看來你冇用過信長,咁冇野好講

如果信長唔係最難用,最要技術就唔會最多人佢啲整片啦
可見信長係有改勁既空間

引用:
原帖由 其實我介意 於 2012-11-18 22:06 發表
樓主你呢D真係goodest logic
依家咁多人跳psy隻舞
係咪代表佢隻舞最難跳,最要技術?
就算幾多人整佢d片同改唔改勁佢都係兩回事黎
即係你覺得一隻毫無技術既英值得整片?
咁多人整佢既片証明信長係技術中既技術
我敢肯定冇一只英有技術得過信長
所以只係整一招平衡番隻GAME也不失為過
事實聯合軍太多人可用,織田軍來來去去都係果兩隻,仲要冇控場

其實你地有冇睇清楚係要殺左人先可以發動
仲有你地成日以5V1的假設根本冇野好講,5V5信長都未必殺到
就算殺到人家識行識走,唔會咁比你片到。講就係5秒實際得2秒左右

即係大家都贊成這個方案,那麼就在下個修訂版本加入
信長依隻game少缺創新,依樣唔得個樣唔得
本來一個好少既改動可以令成隻英平衡點都嘈
所以先停濟不前,過哂檔玩lol

講真你地班友乜都反,就算個idea幾好都照ban
咁有咩意思,玩番修復版c算啦

發新話題