發新話題

【英雄設計--中立軍】織田勝長

[Close]
引用:
原帖由  InViSiBlE  於 2012-11-2 22:01 發表

照你講法, 山王係咪太屈?
山王1技主動技囉 明無
為妳做到最好

支持支持
❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

引用:
原帖由 Crazy【賢】 於 2012-11-2 22:27 發表
山王1技主動技囉 明無
山王1技加埋血同防LO 明無

回復 18# 的帖子

明唔明 主動擋法技(最少要有D反應)

同

被動擋法技(我話知你幾有腦開技, 我無腦都係擋左你招野架啦吹B?)

之間的分別有幾大-.-

引用:
原帖由 華麗的肉餅 於 2012-11-2 23:05 發表
明唔明 主動擋法技(最少要有D反應)

同

被動擋法技(我話知你幾有腦開技, 我無腦都係擋左你招野架啦吹B?)

之間的分別有幾大-.- ...
但係都有一個問題,
就係 主動擋法技(高手係睇得出呃技,可以唔出技哂MP同CD)

被動擋法技(我話知你幾神都好, 我幾有腦都係比你出電卷呃左招技)

講真, 中路毛毛,黑田,宇佐果D 1開技就呃左3技啦

引用:
原帖由  InViSiBlE  於 2012-11-3 00:45 發表

但係都有一個問題,
就係 主動擋法技(高手係睇得出呃技,可以唔出技哂MP同CD)

被動擋法技(我話知你幾神都好, 我幾有腦都係比你出電卷呃左招技)

講真, 中路毛毛,黑田,宇佐果D 1開技就呃左3技啦 ...
俾我既話我出多支水 繼續食兵明吾明    俾佢昆左技咪昆  仲好  3技開住黎食兵  有事就再開魔水
為妳做到最好

你要明白一個問題 主力的一個主要  可以1打3  爆塔冇難度 你咁的技能 只系拎黎走佬  
但願人長久....

引用:
原帖由  InViSiBlE  於 2012-11-3 00:45 發表

但係都有一個問題,

講真, 中路毛毛,黑田,宇佐果D 1開技就呃左3技啦 ...
小朋友 打過信長未._.

回應一下

其實InViSiBlE講得岩,有幾部份講埋我想講的。
大家話3技好屈︰
問︰我想問係唔變唔吹下,點殺?你試下直接入人大比我睇,睇下你100%到幾多次!
答︰簡單,就係要入身大,或者昆左人3技之後再大。話晒佢係新手英,玩得佢既都係新手,你變佢一野,或者其他CC,個新手望往自己比人汁人頭,點玩?

問︰你係咪應該諗下佢本身都會買支水呢?
答︰係! 所以較到27秒,用完3技都仲有18秒,開埋水都仲有8秒,8秒咩都夠晒啦,唔通咁仲殺唔死新手咩? 佢有19秒時間魔免,係19秒內沖+走,話晒佢係新手英,10秒比新手邊夠洗啊? 19秒差唔多。

問︰本多主動技,e招係被動
答︰無錯,E招被動,話晒佢係新手英,佢唔被動點魔免? 主動得尼你都送人頭啦!

問︰你唔比人地頂血.一比人用魔傷就番屋企等技回好先食兵?
答︰岩! 你咪返屋企LO,咁你咪食少左兵LO,搵少左$,吸少左XP,你咪廢過人LO,話晒佢係新手英,等18秒先再食兵唔算過份。

問︰山王1技主動技囉 明無
答︰明! 山王勁嘛! 魔免時間長、又加攻、又加甲、再加埋其他因素,1技咪要主動LO。但係話晒E隻係新手英,佢3技話就話被動,但係只係加速炸BO,時間又唔夠山王長。

問︰主動擋法技(最少要有D反應)同被動擋法技(我話知你幾有腦開技, 我無腦都係擋左你招野架啦(粗口)?)
答︰話晒佢係新手英,講都明比新手玩,唔通你認為新手會有D反應? 唔會啦! 除非你叫無打過機既人打場信長,佢D反應勁過你條女既,我冇野講! 唔係既話係新手都係無反應架啦(又唔想話人無腦)

問︰俾我既話我出多支水 繼續食兵明吾明    俾佢昆左技咪昆  仲好  3技開住黎食兵  有事就再開魔水
答︰明,你咪咁做LO,無野架,話晒你係新手英,我電一電,昆左你3技,用完我就行埋尼,你自自然然就要開水,你水完我咪車個大比你LO

問︰你要明白一個問題 主力的一個主要  可以1打3  爆塔冇難度 你咁的技能 只系拎黎走佬
答︰未必! 我有19秒魔免,可以BD。你講緊其他技能? 有1技,可以加30傷! 話晒佢係新手英,算勁架LA,唔好睇少。

3技 安全手冊
使用方法︰只要學習了此技能便能永久啟動
法力消費︰0
施展距離︰0
等候時間︰60
效果︰受到1次魔法傷害或技能後,可獲得提升10%移動速度及魔法免疫,持續[1/2/2.5/3]秒。
(後記︰需要保護自己的話,可盡早點滿此技)

I think this will be better

引用:
原帖由 spiker 於 2012-11-3 17:17 發表
其實InViSiBlE講得岩,有幾部份講埋我想講的。
大家話3技好屈︰
問︰我想問係唔變唔吹下,點殺?你試下直接入人大比我睇,睇下你100%到幾多次!
答︰簡單,就係要入身大,或者昆左人3技之後再大。話晒佢係新手英,玩得佢既都係新手,你變 ...
新手英就得新手玩@@?

肥川都係新手英 一樣有勁人會用.

關於3技:有一樣野可以比你借鑒 -> 鬼小島 既被動丁丁 只係頂一次魔法 都要 3X秒CD(定4X秒?)

我明你想整一隻新手易上手既英, 但係都要照顧番 中-高手 , 同整個遊戲既平衡

引用:
原帖由 km_dd 於 2012-11-3 18:39 發表

新手英就得新手玩@@?

肥川都係新手英 一樣有勁人會用.

關於3技:有一樣野可以比你借鑒 -> 鬼小島 既被動丁丁 只係頂一次魔法 都要 3X秒CD(定4X秒?)

我明你想整一隻新手易上手既英, 但係都要照顧番 中-高手 ,  ...
講得好岩!
樓主所講既新手英, 只要勁人用, 就可以用到出神入化. 冇錯樓主你的確好關心新手玩既能力, 依隻英完全照顧新手.
但唔好忘記你要同時兼顧遊戲平衡

樓上所有人兄, 你地係咪比魔免洗左腦

魔免咋, 唔係無敵呀大佬

你用物攻可以打到佢架

呢隻英後期又無爆擊又無+攻速, 點夠其他英黎呀

回#25: it is not better but worser

回復 28# 的帖子

sorry I don't know what you mean "worser"

補充少少野

E隻係新手英,因此設計到盡量小D按鈕,只係作1招自動技同埋3招被動技,避免左新手開技同連技,令新手容易控制。
點解要被動技? -> 學左之後唔洗手控,容易操控
點解要有1招自動技? -> 冇英係全被動技
點解只係得4招技? -> 對新手尼講,4招已經好多,你作夠5招叫新手點玩點學?

咁點出裝好呢? 簡單!
開始 = 褲+手套+手套+豬肉
早期 = 褲+鬼手+鬼手+攻速衫+能量綱+爆綱
中期 = 武士服+鬼手+鬼手+陣太+陣太+爆太
後期 = 銀甲+正宗+長船+魚神+村正+8600

仲有1點好重要︰
E隻英我係預左玩家只用到右手(單手)尼玩,新手既話只係集中精神用右手絕對容易上手,熟手既話更可以一路渣住杯汽水一路打信長TIM

發新話題