39 123
發新話題

【英雄設計--中立軍】織田勝長

[Close]

【英雄設計--中立軍】織田勝長

背景︰

織田勝長(?-1582年6月21日),安土桃山時代武將織田信長的五男(一說四男)。幼名坊丸,又名津田源三郎。
他是岩村城主遠山景任未亡人阿豔的養子。阿豔是信長的姑姑,因為景任沒有子嗣就過世了,於是信長將勝長送去做岩村城主遠山家的後嗣。不過因為坊丸(勝長)還年幼的關係,岩村城的實質權力都由這位姑姑掌握著。
但是到了元龜三年(1572年),武田信玄的武將秋山信友攻下岩村城,此城便成為武田方的居城。同時,阿豔與武田家達成和議,迎秋山信友入城做她的丈夫。想當然爾,信友便成為岩村城主,而坊丸則被送到甲斐,做信玄的養子(人質)。
天正九年(1581年)十一月,武田勝賴將坊丸送回安土城,他這才與信長再次見面。同年元服,取名為勝長,並且封為尾張犬山城主。他幫助其兄信忠,參與進攻武田家的戰事。後來對信濃上野進行攻略,使武田方的武將小幡氏投降,在戰場上活躍。但是本能寺之變時,他與信忠在一起,最後他在二條御所奮戰時遇害。

內容︰

所屬軍隊︰中立軍
主要屬性︰敏捷
初始生命︰1075
初始法力︰240
攻擊距離︰700
定位︰遠程、主力、CP
特色︰為新手而設的英雄
作用︰新手可輕鬆地遊玩

1技 戰場手槍 (自動)
使用方法︰按下W鍵便能啟動;按右鍵可自動使用
法力消費︰12/15/18/24
施展距離︰700
等候時間︰0
效果︰攻擊時附加毒素傷害,持續[1/2/3/4]秒。每一下攻擊造成[15/20/25/30]點額外傷害,並每半秒造成15點傷害,可降低英雄的攻擊及移動速度[5%/10%/15%/20%]。
(後記︰需要針對英雄的話,可盡早點滿此技)

2技 雷霆掃兵
使用方法︰只要學習了此技能便能永久啟動
法力消費︰0
施展距離︰0
等候時間︰0
效果︰攻擊時附加擴散傷害,可擴散至[200/300/400/500]範圍。
(後記︰需要大量洗兵的話,可盡早點滿此技)

3技 安全手冊
法力消費︰0
施展距離︰0
等候時間︰27
效果︰受到1次魔法傷害或技能後,可獲得提升10%移動速度及魔法免疫,持續[3/5/7/9]秒。
(後記︰需要保護自己的話,可盡早點滿此技)

大技 保險包
法力消費︰0
施展距離︰0
等候時間︰240/204
效果︰若自己不幸死亡,在[4/3.6]秒後於溫泉復活。
注意︰死亡不會掉下300金。

總結︰玩家可以單手去玩E隻英,容易上手之餘,仲可以一路打信長一路渣住杯咖啡OR汽水飲(甚至可以食住M記去玩)

我看破你的英雄玩法首先上戰場先閱讀安全手冊說明然後準備上戰場前檢查自己保險包是否有手槍 使用手槍時確保可以在戰場上可以雷霆掃兵
為妳做到最好

我想問招3技   如果比直江變左會點 魔水羊?

3技sm,直江羽柴變垃圾

3技完全op
有咩可能殺到佢
法英們完全悲劇

我想講,3技係食左1次魔法之後先加速魔免的。即係話,你無血果陣,$#車個大波你就GG。
另外,你地話直本魚柴變廢英,E2隻根本就係神英,係新手都=發惡夢,往往新手見到佢就99%送錢,有左3技新手就無咁驚。

咁講法,直江魚柴係咪無機會再殺佢地呢? NO!
直江既話 -> 忍刀入心爆符 -> OK
魚柴 -> 放爆彈+火神 -> OK

就咁!話明新手專用,唔夠硬既話新手打個黑痴就送人頭啦,尤其係D秒殺英。

一笑置之,唔比人連技就係一個問題
放完爆彈用火神打死人我第一次聽!
一技:第一下扣30,之彼扣8次15=一下唔計普攻扣你150,計左唔只,仲要慢過毒刀
(前田大技都係一秒100,你一下就150(普通技仲要有慢速)700距,勁個毒刀同毒弓,你玩埋佢
二技:我後期出左勁裝,500範圍=我殺一隻兵就清你總,人地3技左你OR你開水同本多大左有咩分別,本多仲要得300範圍(得啖笑)
三技:一下魔法野=9秒水仲要加速,先唔好理佢點打龍川,你話直江大就得,好!我想問係唔變唔吹下,點殺?你試下直接入人大比我睇,睇下你100%到幾多次!(我玩血裝出埋-30有咩人殺到我?我食你一下技水左快左,打你一下再慢你,有閃有水,5個都圍唔死!)
大技,尼隻英本身難死,好辛苦殺左,3.6秒後,重新出撃!

你3技CD 27秒,我用左3技-7秒得番18秒,我玩2水,突2秒,你又打我又3技,完左個時魔水CD好,等多8秒又有3技,我想問,一個可以全場魔免既人,點殺?打死佢?佢行得好快/_\直江好型大技入身,3.6秒後,番生,大多我一次啊苯!水左個時又要有2技,無限本多!

SORRY我真心左 但我好想睇下樓主點答我)

引用:
原帖由 spiker 於 2012-11-1 22:53 發表
我想講,3技係食左1次魔法之後先加速魔免的。即係話,你無血果陣,$#車個大波你就GG。
另外,你地話直本魚柴變廢英,E2隻根本就係神英,係新手都=發惡夢,往往新手見到佢就99%送錢,有左3技新手就無咁驚。

咁講法,直江魚柴係咪無機會 ...
我想講你係咪9唔搭8  3技 安全手冊
法力消費︰0
施展距離︰0
等候時間︰27
效果︰受到1次魔法傷害或技能後,可獲得提升10%移動速度及魔法免疫,持續[3/5/7/9]秒。   你何以見得直江吹箭吾係魔法傷害?   爆彈吾係魔法傷害?  火神招技吾係魔法傷害?  算把喇你   根本3技無敵哩隻英  

為妳做到最好

講真, 我反對樓上咁多位所講既野

3技無你地諗得咁勁, 你地諗下, 剩係比人唔小心電一野就開水,
你地係中路食兵有幾可係27秒內無魔法傷害?

回#4: 直江羽柴係垃圾有乜唔可以, 好多英例如柿崎,稻葉都係垃圾, E家搵隻英克佢地有咩問題
回#5: 法英對火山佬都係完全悲劇, 學出面果班人講既野: 可以呃左水先殺
回#7: 1技果度平手同石川都做到,有咩大驚小怪, 呢隻係敏英, 前田力英仲惡啦.
           2技森仔7LV唔駛出勁裝都做到啦, 佢範圍起碼700-800
           3技都唔係太過份, 本多1技吸收100%法傷咪仲過份, 你出個-30+血裝,咩英都難死啦, 你咁講係話-30太屈JE
回#8: 就係無咩可能無魔法傷害, 你係中路食兵3技就要無限CD, 直江羽柴等佢水完果陣咪殺得
講真, 玩返你地既火山佬森仔信長啦. 最好就DEL哂所有英保留呢幾隻勁既

引用:
原帖由  InViSiBlE  於 2012-11-2 09:43 發表
3技無你地諗得咁勁, 你地諗下, 剩係比人唔小心電一野就開水,

回#4: 直江羽柴係垃圾有乜唔可以, 好多英例如柿崎,稻葉都係垃圾, E家搵隻英克佢地有咩問題
回#5: 法英對火山 ...
你係咪應該諗下佢本身都會買支水呢?     
為妳做到最好

引用:
原帖由  InViSiBlE  於 2012-11-2 09:43 發表

本多主動技,e招係被動,你膠少陣Ok??????????????????

引用:

人地森仔要用大技黎哂  你唔比人地頂血.一比人用魔傷就番屋企等技回好先食兵?
只要是活著的東西 即使是神也殺給你看

引用:
原帖由 牙丸乂塚愛 於 2012-11-2 18:40 發表

人地森仔要用大技黎哂  你唔比人地頂血.一比人用魔傷就番屋企等技回好先食兵?
好強阿。
尊哥。
好認同
I told the world one day I would pay it back.

引用:
原帖由 牙丸乂塚愛 於 2012-11-2 18:40 發表

咁食兵咪慢LO, 你呢隻英食兵唔快過人既話,
對面後期D主力一定勁好多.
呢隻英以快取勝咋
回#11: 係呀, 咁呢招咪無得吸收傷害, 就咁擋傷LO. 你係咪想好似本多咁屈先

引用:
原帖由 Crazy【賢】 於 2012-11-2 16:49 發表
你係咪應該諗下佢本身都會買支水呢?     
照你講法, 山王係咪太屈?

39 123
發新話題