28 12
發新話題

巨魔與精靈特優版 vs 巨魔與精靈II

[Close]

巨魔與精靈特優版 vs 巨魔與精靈II

[口語代]大家好.唔知你地認唔認得我.如果有留意我好耐之前開po既人.
都知道我係 巨魔與精靈II 既作者.
但其實我另一個身份都係 巨魔與精靈特優版既作者
一定會有人問我.點解要寫2張都係巨魔.但唔同版本既地圖?

其實有幾個主要原因:
1.當我寫特優版既時候,其實我係用緊一張無觸發既巨魔地圖去整.
所以你會發現.特優版每次更新都唔會有觸發(系統)上既改變.

2.正因為我整左特優版之後先有一張有觸發既巨魔地圖出現.
所以我先再重新整過.出現左巨魔II

咁係2個版本既比較下,發現好多玩家都比較中意玩特優版.
但好可惜既就係.小弟整圖知識好小.如果再係特優版上作出更新.
只會停留係無觸發既地步上.
而另一張巨魔II正因為可以係觸發上面作出修改.所以自由度會大好多.

e加小弟有一個問題出現.就係希望收集咁多位玩家既意見.
想知道你地會想我係特優版再更新.定唔更新.還是2張同時更新.(但會好辛苦)

我希望你可以發表你既意見.!

另帶一題.特優版本係無6.1版本,特優版最新只到6.0.希望玩家留意.

緊係特優更新啦= =最好改左咩就打哂出黎,玩過7.0真係好X。
而我覺得巨魔5000$最好扣到3000-4000,因為巨魔如果本身都夠肥既就...GXG

以上意見希望樓主參考~

我都係支持特優6.0 巨魔2有小小怪 我5多識講
樓上的3千-4千 好明顯係5夠多--
我做精打街場個陣 d巨令哂5千 最後都係死--

有時會出現無法完場的問題--
天門變化術 對巨無效 隻巨5死 而巨又爆5到古帝
但雙方都5想輸 結果哂左好多時間...

有時有d人 玩反隱眼 狂出係同1個位 我覺得改下會好d-v-

如果可以的話 +入踢人指令..
場主話禁25 但有人25....
一時就有on_係巨身邊出大量石牆等做法....

特優6.0 右上的地圖
精靈可以用閃技 閃上 精靈使者個到.....最好都改改佢--

係喎...希望古物仲有得強化或者將...咩絕對防禦...加入新一版巨魔~
再或者...要有至少一個玩家升倒米加勒先出得魔王刀(819200木)再強化魔王刀

回復 3# 的帖子
但係你既講法(踢人)就應該要至少一半玩家先好踢...唔係個場主做巨,比你上到古物,又打唔爆,踢左你咪...
反隱眼都唔係大問題,只要有25...有得狂反隱眼我就唔禁25(我係場主)

我都係支持特優版再更新,巨魔2出左禁耐,我玩既次數好小(唔太鍾意玩)
基本上我想提出既意見,好多都被Y6講左
我希望作者係巨魔做小小既改善
第一:希望可以將巨魔個4個「塔」(我都唔知點形容)升級
第二:係巨魔打古物既時候可以偷到多D木
第三:係物品血量,出2個$800多血過1個$1600,希望可以改善

情緒或高或低如此詭秘   陰晴難講理

特優版再更新吧

n耐之前同d fd講講下巨 諗左小小算係膠膠地的野啦
我地話 精靈同巨魔 得1個種族 好似單一左小小 所以我地諗左可5可以有 攻擊形巨魔等想法
(簡單d黎講姐係 一開波選擇1個英雄/工人/種族等)
以上只供參考 不一定要整出黎的-v-

其實踢人指令真係好睇個場主點樣利用 人地有心肥巨個d 踢左佢 e d就係正常用法啦
但係如果有神手 玩到古帝 隻巨連火劍都無個陣 就踢左個神手 咁e d都無咩野好講啦--

仲有1點 巨魔特優版 有人改圖 改左張7.0同6.5出黎 d地形有"小小"轉變
好多人都5多慣... 所以地形其實都5洗有d咩大變動~_~

回復 7# 的帖子

其實呢,巨魔7.0都係其他人自已改地圖
佢地係(應該)無問過原作者既意見同(應該)無得佢批准
基本上係D人私自改

回復 8# 的帖子

所以我咪話左有人改 5係話係作者改lo--

回復 9# 的帖子

我無話你錯
只係幫你補充小小內容姐

引用:
原帖由 MGY 於 2012-10-29 18:14 發表
[口語代]大家好.唔知你地認唔認得我.如果有留意我好耐之前開po既人.

其 ...
下?甘點解有張6.2同7.0的?
緣起,
一切如夢如幻;
緣滅,
一切破碎如初。

引用:
原帖由 MGY 於 2012-10-29 18:14 發表

其 ...
重有如果巨II D快捷鍵改反6.0的鍵就好了
習慣左6.0D快捷鍵
緣起,
一切如夢如幻;
緣滅,
一切破碎如初。

回復 11# 的帖子

請睇番8樓
係有D人私自改

引用:
原帖由 kal043207 於 2012-11-4 12:21 發表
請睇番8樓
係有D人私自改
但6.2佢果到自己寫係作者叫佢改的LO
緣起,
一切如夢如幻;
緣滅,
一切破碎如初。

回復 14# 的帖子

人講你就信?--

28 12
發新話題