20 12
發新話題

[交流] 關於卡卡西既萬花筒寫輪眼

[Close]

關於卡卡西既萬花筒寫輪眼

其實大家都話卡卡西既萬花筒寫輪眼係修練而成 係疾風傳之後對迪達拉出現
其實有冇諗過 卡卡西本身就有萬花筒寫輪眼 只係唔用 但唔代表佢不具備

話自己隻萬花筒寫輪眼係修練而成 係因為佢唔想人地知道佢殺左自己最親既人

唔知有冇人認同呢個講法

補充 係火影中絕大部份人都認為開萬花筒寫輪眼係要殺左自己最親既人
知道只要望住自己最親既人死就會開 恐怕只得鼬 佐助 帶土 (斑 泉奈 可能知)
卡卡西隱瞞當然人之常情

唔係正係得宇智波族先得咩?
咁既話嗚人有寫輪眼咪屈機?

通過移植得到既寫通眼系會長期開住唔可以控制距關閉,所以卡卡西既卓羅好快冇哂就系咁解

如果卡卡西開左萬花筒照計距唔可以關左距,變番普通寫輪眼。

要解釋只系得, 當距開到萬花筒既同時。距既自我,封閉左隻眼,連距自己都唔知
(因為當卡卡西開到眼戈陣已經暈低左,所以有咁既推斷)

直到某一日,距既力量先至再爆發番出黎

引用:
原帖由 澤爺。 於 2012-10-10 20:39 發表
通過移植得到既寫通眼系會長期開住唔可以控制距關閉,所以卡卡西既卓羅好快冇哂就系咁解

如果卡卡西開左萬花筒照計距唔可以關左距,變番普通寫輪眼。

要解釋只系得, 當距開到萬花筒既同時。距既自我,封閉左隻眼,連距 ...
係唔可以由寫輪眼切換到普通眼睛
但唔係唔可以由萬花筒寫輪眼切換到三勾玉寫輪眼

我估開眼條件:
1. 宇智波血統
2. 必須同時擁有相同血統雙瞳
3. 雙瞳必須為原先自身血統(即轉移的不能開瞳)
4. 雙瞳同時同場合看見最親的人死亡或殺死其最親者(雙瞳不須同一在本體)

本人純粹推測

寫輪眼移植左唔可以關
邊度聽返黎?
我未聽過

回復 5# 的帖子

應該唔係望到最親既人死亡就開眼
而係殺死最親既人先開到眼~
卡卡西殺左最親既人野開到野
跟住帶埋帶土開眼
如果話眼見最親既人死就開到萬眼
之前戰爭既時候宇智波咪好多萬眼
最可怕的事莫過于…
我被這個國家吞噬
變成一堆行屍走肉…!!
所以我不會回頭的!!

引用:
原帖由 Rainbow. 於 2012-10-12 20:28 發表
應該唔係望到最親既人死亡就開眼
而係殺死最親既人先開到眼~
卡卡西殺左最親既人野開到野
跟住帶埋帶土開眼
如果話眼見最親既人死就開到萬眼
之前戰爭既時候宇智波咪好多萬眼 ...
係望到最親既人死亡就開眼...

戰爭果陣 你確保到每一個宇智波族人死時都會被佢最親既人見到嗎?

引用:
原帖由 cakehang 於 2012-10-12 22:09 發表

係望到最親既人死亡就開眼...

戰爭果陣 你確保到每一個宇智波族人死時都會被佢最親既人見到嗎?
咁將所有宇智波一族為一team咪得
機率實大d啦下話

寫輪眼移植左唔可以關
我都未聽過

引用:
原帖由 Caisbrater_- 於 2012-10-18 19:48 發表
寫輪眼移植左唔可以關
我都未聽過
其實係冇講過
不過卡卡西至今就算查克拉耗盡(VS培恩)也不會關閉去推斷出

引用:
原帖由 Caisbrater_- 於 2012-10-18 19:48 發表
寫輪眼移植左唔可以關
我都未聽過
認同

引用:
原帖由 cakehang 於 2012-10-18 21:34 發表

其實係冇講過
不過卡卡西至今就算查克拉耗盡(VS培恩)也不會關閉去推斷出
太複雜

引用:
寫輪眼移植左唔可以關
我都未聽過
我都未聽過

引用:
寫輪眼移植左唔可以關
我都未聽過
認同認同認同
-mInG:)

20 12
發新話題