發新話題

[2146] Laputa伺服群

[Close]
本人是新手
有個小小問題
可唔可以改打到人唔寇血
點解我咁講 有d人成日亂打人亂放火亂打石油氣
仲有有d老手搶jockey好老手
我和他係jockey前他冇血可以走前去用手槍  搶jockey
我打死左他之後比人嘩我搶jockey打死他 我真係冇言
大家係server大家都可以打 新手冇d老手搶得叻姐
你個場又冇分新手同老手
如果唔改寇血不如你張三個server改新手區同老手區

補貼
有d人發生d咩事又唔知有kick人又要出口害人
我可以入其他server但好少12人

引用:
原帖由 wan99 於 2012-11-17 20:16 發表
本人是新手
有個小小問題
可唔可以改打到人唔寇血
點解我咁講 有d人成日亂打人亂放火亂打石油氣
仲有有d老手搶jockey好老手
我和他係jockey前他冇血可以走前去用手槍  搶jockey
我打死左他之後比人譁我搶jockey打死 ...
個人認為…
就算寫明「新手」「老手」都冇用
D人見有位就入咖啦…

至於tk扣血…
就如某server見過既一句話:L4D2係要求合作
TK就正正係合作能力差既表現之一,並以扣血作為回應
valve本身設計成咁,我都會儘量去跟呢種設定

所以…
下次類似情況,近既就推走隻jockey
遠既就開槍,打中都冇計…

至於你話「又kick人又出口傷人」
呢D都係玩家人格問題…
去到邊都會有咖啦…

Laputa群主

一個時候令我想起 大俠龜苓膏^^

其實吾小心tk咪講講sorry 咯...
d人唔會你一次tk就votekick你,會睇下你有無做其他野架
但你成日tk,話無信都無乜人信-.-

柏斯,在l4d2入面有無得安down圖直接去google個網而吾去L4D2個網架?
最like同rc班人玩,個個都好合作

引用:
原帖由 天神_冰雪 於 2012-11-18 14:51 發表
一個時候令我想起 大俠龜苓膏^^

其實吾小心tk咪講講sorry 咯...
d人唔會你一次tk就votekick你,會睇下你有無做其他野架
但你成日tk,話無信都無乜人信-.-

柏斯,在l4d2入面有無得安down圖直接去google個網而吾去L4D2 ...
小弟無知,唔知佢既事XDDD
至於votekick,其實有D人真係幾惡
錯少少都會votekick(以我所知,試過有班人要搵位比fd入而用)
搞到我有時o係度諗:會唔會呢個command被濫用呢?我應唔應該收起個plugin呢?

不過暫時黎睇,唔用呢個plugin麻煩更大…

至於轉download link既意見,我試試搵plugin搞(不過重要性唔高,所以我會較遲先做)

Laputa群主

我知邊班人
plus 會唔會+纍計達2個發起人出有得投票
例如A一開波 votkivk C
跟住2mins後 B votelick  C
跟先會出現投票選擇,咁樣得唔得,
P.S.避免唔到成幫fd

引用:
原帖由 天神_冰雪 於 2012-11-18 19:56 發表
我知邊班人
plus 會唔會+纍計達2個發起人出有得投票
例如A一開波 votkivk C
跟住2mins後 B votelick  C
跟先會出現投票選擇,咁樣得唔得,
P.S.避免唔到成幫fd ...
其實咁樣都冇乜用
因為呢個動作只係比F1制煩少少(打多個command之嘛)

20-Nov-2012 Updated
Sorry,我冇睇到你個P.S,上面講o個D就係你P.S o個個意思
program上可行(我大約知點改)
但點樣定「開始投票」呢個rule要訂好D
e.g 2分鐘內2個唔同玩家發起 OR 5分鐘內由3個唔同玩家發起

Laputa群主

24-Nov-2012 01:27
正當群主努力整返好個sourcemod之時
有人報稱Laputa有場
雖然唔知邊個開,搵黎亦冇意思
所以群主只係o係度聲明
在暫停服務既呢段時期
其他所謂"Laputa"既伺服器都與未群無關

本群在重開前會更新呢個post
敬請留意

22-Nov-2012
緊急通知

場主主機同後備機既開場器都死左
所以現時暫停開場
待場主修理完成(順道做埋server upgrade)
就會重新開場
不便之處,敬請原諒
------------------------------
原因:
跟據alliedmods forum既料
話說尋晚steam有update
但原來個update有問題既
結果連帶sourcemod個updater有事…sourcemod死左

解決方法:重裝sourcemod
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
Laputa群主

近期都沒時間玩  星期3放假 希望有得玩

點解個RC無曬人嘅?
by 哨牙威=.=

引用:
原帖由 lflf9319 於 2012-11-26 00:42 發表
  近期都沒時間玩  星期3放假 希望有得玩
我都係趕唔切整機
今日先叫可以試場
Sorry about that…
Laputa群主

引用:
原帖由 天神_冰雪 於 2012-12-2 20:50 發表
點解個RC無曬人嘅?
by 哨牙威=.=
因為呢兩個禮拜冇開場,所以佢地都去打第2 D game掛
Laputa群主

回復 41# 的帖子

無開場,昨晚coop 2 見到你的場. 又係假 ?

還進去玩左一會, 順便一問. 見到 chat 會出現 MMC xxxxx.

呢個插件好似幾有用, 會見到邊個玩安全門…..等等.

請問插件全名 / link ? thanks
http://steamcommunity.com/groups/hkghost2014
http://www.twitch.tv/oldghost2014

引用:
原帖由 johng0102 於 2012-12-3 16:13 發表
無開場,昨晚coop 2 見到你的場. 又係假 ?

還進去玩左一會, 順便一問. 見到 chat 會出現 MMC xxxxx.

呢個插件好似幾有用, 會見到邊個玩安全門…..等等.

請問插件全名 / link ? thanks ...
尋晚o個個,其係我試緊機(Loading test)
順口問一下,順唔順呀尋晚?

至於MMD…其實係我自己寫既~
你想要開safe room個function既話
我遲少少o係度發佈~
(話說…呢段code好易寫,係易寫到識寫program都知點寫既野XDDD)
Laputa群主

回復 43# 的帖子

其待你的發佈

順口問一下,順唔順呀尋晚?你指lag 機? 唔覺.
http://steamcommunity.com/groups/hkghost2014
http://www.twitch.tv/oldghost2014

回復 44# 的帖子

我頭先自己入去hea反而爆左ping

今晚再轉一轉HDD試……
Laputa群主

發新話題