發新話題

[小說] 原創生化之都《絕地再生》第六十二章 淪陷

[Close]
引用:
原帖由 X.K 於 2013-11-2 21:30 發表

自己加唔到油,要其他人幫手加先得。
你去到就會有人幫你

不讚
因為我都冇facebook

係呢個故事到
只要係女仔都係美女黎

引用:
原帖由 霸氣_ChunG 於 2013-11-29 21:28 發表

唔通系女方....?
睇女係個故事既精髓

只能說
個主角好變態

引用:
原帖由 X.K 於 2013-12-4 22:25 發表
「哈哈﹗」

「嘿嘿﹗」

沈襄軒幽默的話惹起一陣的哄笑。

然而伊藤夜羽卻寒著臉,冷笑道:「低俗的笑話﹗是啊,我的確深感後悔,我後悔的是當初沒有一

槍斃了你﹗」

好一個冷美人﹗

此時,我有感欲發,真想說一句:「她,我可以﹗」 ...
證明你仲有讀者

死亡校園還是屍群攻襲

可以寫下其他一句話佢死左果D人D人死之前可以加D感情
例如果個陳XX(比主角拎左去拖時間果個)
死前可以加D回想劇情
或者加句 林殤影啊!難道我信錯了你,抑或是我愚蠢,(開始為我自行想的)還以為你已經改了,唉!你還是一個冷血無情的一個人,我輸給你,但是,
我成了鬼必會纏繞你。
或者
原來你還是一個冷血無情的人,我看錯了你,他也看錯了你。之前他還告訴我,你是一個好人,
如今,你竟然為了自己的性命,而犧牲同伴,你有何顏面面對他的在天之靈啊!(e個可能有少少沙石)

以上為吾之愚見

引用:
原帖由 gundumX 於 2013-12-24 23:06 發表
啲劇情睇到有啲悶,
大概係主角光環冇左
呢啲生化劇情要主角做領導會比較吸引,
可以參考下 walking dead 同 學園默示錄
呢兩個係比較出名同好睇既生化故事,

另外就係不停感講人死但冇左啲精髓,戰鬥過程同人物 ...
主角光環既存在......
其實我反而唔中意主角光環
1.大部分既故事都有主角光環既存在,
可能因為太常出現,所以睇落去反而平平無奇
2.有主角光環既話,其實睇落去都冇乜意思。
因為,既然有光角光環,大概個結局都可以唔洗睇,原因就你(地)估下啦
------------------------------------------------------------------------------------------
紅字=我非常之贊同

引用:
原帖由 X.K 於 2013-12-24 23:58 發表
明白了,謝謝你們。

Part 2不會再有此問題出現。

順祝各位聖誕快樂~
part2????
順提有聖誕紅包拎

引用:
原帖由 X.K 於 2013-12-25 00:00 發表

果兩套劇我都有睇呀XD

至於隊長果章番外篇,唔講點死係因為第一人稱無法好詳細咁講自己既死況,只能隱晦D講︰「我既意識漸漸失去」之類既野~ ...
咁既話就將d感情位放係個主角到

引用:
原帖由 X.K 於 2013-12-28 01:59 發表

一定出到囉-=-聖誕假仲有咁多日~

我諗完左果時,35都可能出埋~
假要完了

洗唔洗成日都寫埋d咁既野

引用:
原帖由 X.K 於 2014-1-8 16:11 發表
「恐怕你們也沒有想過這三個問題吧,想過了,就不會有這種想法。其實,比起他們,我們已然幸福多了。既然大家都活在這該死的日裡,既然大家也有自我防衛的能力,何不嘗試對外界的倖存者施以援助,助他們脫離困境?」

「我們身為軍人,除了上戰場殺敵外,保衛家園亦是我們的使命。因此,在這該死的日之中,我們更應該做的是,守望相助、相互扶持,你可以說是這是我們的詛咒,但我更覺得這是我們的天賦,亦是我們的責任。」
係咪我睇錯定我理解錯

引用:
原帖由 X.K 於 2014-1-8 21:45 發表

係我打錯
教壞細路了

發新話題