發新話題

官方server 開ser圖文教學+photobucket放圖教學

[Close]
引用:
原帖由 前田敦子AKB 於 2012-9-9 20:13 發表
屎人哥哥 我想問,我開左個個sever.exe 之後 我就上minecraftsp打自己ip
就睇到係入到 但入左之後 彈左  無法登入:Bad login :'( :'(
因為你未將server.properties入面既online-mode=true改成false
唔改只有正版入到
希望你開到server啦

有冇高人可以用TeamViewer幫我整1整

引用:
原帖由 霸氣小能樣 於 2012-9-10 18:31 發表
有冇高人可以用TeamViewer幫我整1整
係咪開唔到server?講比我聽你係咩原因入唔到server先啦

我入唔到ser

我開是開到,但是我哥哥和我入去的時候就會彈出user not premium 為什麼???

我是入到,但是我朋友入去的時候就會彈出Can't Reach Server 為什麼???

引用:
原帖由 peterhui913 於 2012-9-15 20:06 發表
我開是開到,但是我哥哥和我入去的時候就會彈出user not premium 為什麼???
請將online-mode=true改成online-mode=false
因為你地係開心版

引用:
原帖由 thomas1109 於 2012-9-16 15:53 發表

我是入到,但是我朋友入去的時候就會彈出Can't Reach Server 為什麼???
IP問題,可能係路由or你開左某d程式既問題

引用:
原帖由 peterhui913 於 2012-9-15 20:06 發表
因為你未將online-mode=true改成online-mode=false 唔改只有正版可以入

thz'

thz ...........................

如何可以set pw?

如何可以set pw? thz

引用:
原帖由 peterhui913 於 2012-9-19 22:52 發表
如何可以set pw? thz
server無得set password 如果你係話登入插件就要用craftbukkit開server

如何可以tp人

如何可以tp人

如何可以換地圖

如何可以換地圖

引用:
原帖由 peterhui913 於 2012-9-20 17:40 發表
如何可以tp人
tp要打指令
指令表打/help就會出
tp方法係/tp (想傳送的人既名) (傳去個個人既名)
答埋上面
換地圖:
level-name=(地圖名)
地圖要放係minecraft_server所在位置先得 否則會出普通地圖

我想問我的伺服器為什麼不能打東西,一打就復原了

我想問我的伺服器為什麼不能打東西,一打就復原了

發新話題