18 12
發新話題

**求助** 想同人對戰,雙方都有開vlan+入左game,但見唔到對方

[Close]

**求助** 想同人對戰,雙方都有開vlan+入左game,但見唔到對方

問題如題。

請幫忙,謝謝~

host game first then join

引用:
原帖由 hst_edward 於 2012-8-24 23:17 發表
host game first then join
tried this either, still cannot see each other.

is it have any setting or game version problem will affect the multiplay function ?

引用:
原帖由 denise271 於 2012-8-24 23:20 發表

tried this either, still cannot see each other.

is it have any setting or game version problem will affect the multiplay function ?
1.03                                               .

第一:睇下你個版本係唔係V1.03
第二:睇下你地有冇COVER個新區域連線修正

你可能要post問題個到e到玩game
你的敗因只有一個,那就是與我為敵

引用:
原帖由 hst_edward 於 2012-8-25 00:30 發表

1.03                                               .
引用:
原帖由 cowboy15 於 2012-8-25 20:22 發表
第一:睇下你個版本係唔係V1.03
第二:睇下你地有冇COVER個新區域連線修正
我隻game 係 v1.03.101 (336)

第二個問題唔太明...我同個FD 都係用同一個 vlan 版本

係佢個game 版本唔太清楚~
引用:
原帖由 魔龍★神文 於 2012-8-25 22:59 發表
你可能要post問題個到e到玩game
我post 問題係喺vlan 度直接post的~

(區域連線修正) 姐係 ---> C:\Program Files (x86)\Ubisoft\Tom Clancy's Rainbow Six Vegas 2\KellerGame\Config\PC\AgoraConfigWin32

有冇down新?要COVER左先連到機
係E度POST問題係可以架!冇問題!!

引用:
原帖由 cowboy15 於 2012-8-26 15:00 發表
(區域連線修正) 姐係 ---> C:\Program Files (x86)\Ubisoft\Tom Clancy's Rainbow Six Vegas 2\KellerGame\Config\PC\AgoraConfigWin32

有冇down新?要COVER左先連到機
係E度POST問題係可以架!冇問題!! ...
我自己download 左新的,AgoraConfigWin32.xml,cover左的~

同時我都有SEND 呢個個FD,佢都COVER 左,都見唔到對方。

會唔會係隻game 個安裝版本問題?

一係你個FD版本唔係V1.03,如果都唔係E個問題,禁就要林下D基本問題

第一,防火牆同防毒問題,熄左佢,有D太勁,咩都block架(你地兩個都睇下有冇)

http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=151315&extra=page%3D1
(E個網有講連機問題,你都睇下啦)

再唔得先再POST出黎問啦,講真我林我都見過好多連機問題,最好既方法但就大工程左D,就係重裝,不過呢要E住Vlan個方法,依次序順序禁安裝,我試過唔依住黎裝,結果重裝7次,就係因為6次都貪快,以為冇野,所以你都試下熄防火牆同防毒,真係唔得就要重裝,重裝如冇問題9成機會都可以正常玩到,唔好怕煩就得架啦
仲有少少野講,保險D順序禁update,即係唔好直升V1.03,從1.01->1.02->1.03禁升我都試過直升,結果重裝,仲有唔好禁GAME黎update即係你一開始唔好禁R6V2(開GAME個EXE.)我又試過禁樣update左,又係唔得,用update檔,逐一update,我E個方法係要你重裝左先禁做,我E重組個timeline俾你(叫你個FD一齊禁做)

1.試下熄左防火牆同防毒軟件,再開GAME試下
2.如果唔得,就真係有必要重裝(依VLAN方法順序)
3.裝好後,用update檔順序V1.01->V1.02->V1.03 update,唔好用開GAME個EXE.黎升
4.如冇意外,應該可以玩到
5.有問題再POST出黎問啦

Sorry,我upload唔到個update檔俾你,你要自己搵啦,一係問下其他人有冇(冇V1.01或V1.02既話,就只好直升,我唔得可能係本人問題,你都可以試下直升V1.03)

引用:
原帖由 cowboy15 於 2012-8-28 13:20 發表
一係你個FD版本唔係V1.03,如果都唔係E個問題,禁就要林下D基本問題

第一,防火牆同防毒問題,熄左佢,有D太勁,咩都block架(你地兩個都睇下有冇)

http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=151315&extra=page%3D1
(E個網 ...
真係佢個GAME 版本唔同,而家update左,成功一齊玩到

萬分感謝你

回復 10# 的帖子

而家又玩唔到~

我朋友玩到,我見唔到佢~ (大家版本都係1.03.101)
佢試過入其他人開嘅場,但入左唔見果個人。

我就reflesh 過 + 重新開vlan + 重新開game 好多次,都唔得,淨係見到故事模式有人玩 (full左),killer game同vs mode,即使對方開左場,就完全冇人~

你原本話玩到,之後有冇做個D咩事?
如果有咩野做過,POST出黎同我講

引用:
原帖由 cowboy15 於 2012-8-31 20:46 發表
你原本話玩到,之後有冇做個D咩事?
如果有咩野做過,POST出黎同我講
冇做過咩喎,只係冇玩三日~

1. 狂重開game ---> 唔得~

2. 重開vLan + game ----> 唔得~

3. 重開電腦後 ----> 唔得~

4. 解壓vLan2900.rar 同run vLan2900.exe 後 ---> 唔得~ (但我冇uninstall vLan情況下咁整)

5. 關閉防毒同防火牆 ---> 唔得~

6. 開返防毒同防火牆 ---> 唔得~

過左冇耐.....突然地又見到有人開左場,我個FD 叫我試吓開場,又突然得左~

而家,試過入killer game,一時開到場,一時開唔到場 (話未有網絡連接之類嘅野)

有時佢話網絡唔得既話,你試多一,兩次啦,有時佢都話我唔得,但係其實得架,你試試啦

如果問題持續,你有必要重新安裝,E我方法去做

18 12
發新話題