29 12
發新話題

[交流] 討論啊飛(假斑)請認真睇曬

[Close]

討論啊飛(假斑)請認真睇曬

諗到深一層次究竟阿飛係5係宇智波 家族ge人
e+已經證明左 個只係帶土只眼
如果阿飛係宇智波 家族d人 自己都應該有只寫輪眼
點解要用帶土個只呢???佢知帶土只眼有咩能力咩
根據以上所講,阿飛10幾年前控制9尾攻擊木葉
個時已經有穿透和吸人去第二個空間ge能力
大家都應該知,卡卡西個時仲應該未可以用到神威
而阿飛一直都無公開右眼係d咩.直到打小南個時先見到右眼都係寫輪眼
但係,點解得一只眼用到技另一只5用,問題所在, 帶當時都係壓爆左只右眼
而阿飛用左眼去發動神威,如果係帶土應該用右眼先岩,所以可以排除係帶土ge可能性,只可以認定只眼係帶土ge
經過分析,阿飛將兩只眼都換過,而宇智波家族入面,大家都知道當時為左爭奪權力,斑ge細佬(泉内)將只眼比左斑
而問題在這,斑同佐助ge永恒万花筒寫輪眼,都有内輪, 而阿飛開左万花筒寫輪眼個時就咩都無同卡卡西一樣,感ge假設又可能係帶土黎
宇智波家族入面,一般阿哥同細佬ge朮都差5多,例如佐助同鼬,都係識用天照同月讀,而斑當時同初代打
斑同靈左9尾但係比初代解左同靈契約,之後斑就5知點死左,而係鳴人出生個年,阿飛用同斑同樣ge朮收服9尾
係4代同阿飛打個時,阿飛講過,你還是依然的快阿,感可以證明佢同四代係相處左一段時間
而4代打阿飛個時,得出一個結論,比我的時空忍朮還厲害的據我所知,只有斑了
感可以睇得出,面具男很有可能係斑ge細佬
包括左幾方面:
1.雙眼(一直不透露右眼有d咩)
2.同斑有著同樣的能力(有控制9尾的瞳力)
3.同斑一樣痛恨木葉
以上純屬個人分析
one piece

支持一下
而且我覺得根本就無可能系帶土 除非同4代打果個面具佬吾系果依家E個面具佬
但系帶土又的確認識4代
不過都系推測
作者既結局先系真結局

可能當初控制9尾同四代打果個係班
依家個面具佬 係繼承班既意志的

我覺得 飛在16年前擁有了與神威一樣能力的萬花筒寫輪眼

而在13年前 可能寫輪眼出現了問題 於是就換上了帶土的那顆寫輪眼

即使換了寫輪眼 寫能力是會照以前的一樣 (參考佐助)

但時空間則改變為帶土的時空間 與卡卡西的寫輪眼同出一撤

而花紋由於不是永恆的關係 所以就不像 佐助 一樣 有兩種花紋結合

引用:
原帖由 cakehang 於 2012-8-23 18:14 發表
我覺得 飛在16年前擁有了與神威一樣能力的萬花筒寫輪眼

而在13年前 可能寫輪眼出現了問題 於是就換上了帶土的那顆寫輪眼

即使換了寫輪眼 寫能力是會照以前的一樣 (參考佐助)

但時空間則改變為帶土的時空間 與卡卡 ...
但係佢用左好多次,而且味發展到万花筒寫輪眼個時
好似無技用。。
one piece

引用:
原帖由 霧殺LK 於 2012-8-23 15:25 發表
諗到深一層次究竟阿飛係5係宇智波 家族ge人
e+已經證明左 個只係帶土只眼
如果阿飛係宇智波 家族d人 自己都應該有只寫輪眼
點解要用帶土個只呢???佢知帶土只眼有咩能力咩
根據以上所講,阿飛10幾年前控制9尾攻擊 ...
面具男=斑細佬哩個講法有唔少人支持   但有幾個疑點:

1… 資料集提到斑細佬後尼係戰亂中死去
2… 斑細佬如果真係在生,相信仲老過三代目火影(猿飛日斬)

另外

現在面具男左眼係輪回眼,右眼係帶土隻寫輪眼… 唔知我get 錯定點
從根據漫畫幾次暗示(例如有一幕卡卡西左眼與面具男右眼重疊),面具佬既右眼極有可能係帶土既右眼(至於原因不解釋… 待岸本開估)

面具男係換左輪回眼之前   相信左眼一直都係寫輪眼    專用來發動伊邪那歧

我之前上大陸既討論網望到呢一到

我諗都應該合情又合理

細心觀看下圖,圖中既斑提到個隻野佢係到搞乜鬼,相信"佢"

係指緊面具男即阿飛,假如唔係既話我都諗唔到邊個會幫到佢

所以我可以肯定斑同面具男係認識,而絕對無可能係帶土!
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
§風花雪月♣

我個人認為.
依家既面具佬係繼承班=.=
深潛拉.
無大事五好搵我.

引用:
原帖由 ×﹏ting(k) 於 2012-8-25 08:12 發表
我個人認為.
依家既面具佬係繼承班=.=
我都覺...

阿飛用右眼用神威...請注意要將左右掉轉

作者想點就想點. 作者話靜音隻豬都得              

面具男曾提過那雙輪迴眼根本就屬於他, 是他給予長門
而那雙眼其實是屬於斑之弟, 這一點吻合了
加上宇智波泉奈和佐助同樣都是做人弟弟, 這是為什麼他會給予佐助特別的照顧. 特別關照他, 因為處境一樣

最重要一點, 如果他真是宇智波泉奈, 宇智波家族中實力已經是絕頂,
這樣鳴人的戰鬥會更有難度, 更有挑戰性
如果他是什麼帶土, 什麼止水, 就沒有睇頭了, 始終還是斑的一代知道六道仙人的事更多, 也知道很多不為人知的祕密, 甚至神器的使用方法, 尾獸的操縱方法

雖然面具男看似很強的, 他也多次強調實力大不如前, 是與初代戰鬥後造成的重創, 其實他是在說謊, 他實力大不如前, 是因為雙目曾經被挖去, 失去了大部分瞳力, 這是造就別人永恆萬花筒寫輪眼必須要付出的代價....另一人的實力一定會大大削減

引用:
原帖由 skYlInE-caR 於 2012-8-25 16:20 發表
作者想點就想點. 作者話靜音隻豬都得              
你可以咁諗既,不過如果你話係靜音隻豬睇下會唔會比人問侯
§風花雪月♣

回復 12# 的帖子

你甘樣講  我真係覺得面具男就係斑既弟弟= =

引用:
原帖由 月夜戀人曲 於 2012-8-24 11:44 PM 發表
我之前上大陸既討論網望到呢一到

我諗都應該合情又合理

細心觀看下圖,圖中既斑提到個隻野佢係到搞乜鬼,相信"佢"

係指緊面具男即阿飛,假如唔係既話我都諗唔到邊個會幫到佢

所以我可以肯定斑同面具男係認識,而絕對 ...
同意
係5係帶土下集就會知道
AnL.s

29 12
發新話題